Βασίλης Γκιτάκος: “Διεκδικούμε να είμαστε δημοτική αρχή και απευθύνουμε κάλεσμα συμπόρευσης και κοινής δράσης”

Το νέο πρόσωπο στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές του Οκτωβρίου στην πόλη μας, είναι ο Βασίλης Γκιτάκος. Συμπολίτης μας ο οποίος παρά το δυναμικό χαρακτήρα του και το πάθος να υποστηρίζει τις θέσεις του, έχει μόνο φίλους στην Αγία Βαρβάρα.

Ο Βασίλης Γκιτάκος επιλέχτηκε να είναι υποψήφιος Δήμαρχος με την παράταξη “ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΑΓΙΑΣ ΒΑΡΒΑΡΑΣ” και του θέσαμε ορισμένες ερωτήσεις που αφορούν τις εκλογές αυτές, τους στόχους της Λ. Σ. και γενικότερα τον τρόπο που σκέπτεται να πορευτεί.

Παρακάτω δημοσιεύουμε το διάλογο που είχαμε:

Κύριε Γκιτάκο, η ανακοίνωση του ονόματός σου σαν υποψήφιο δήμαρχο της Αγίας Βαρβάρας είχε θετική ανταπόκριση από τους συμπολίτες μας. Είστε έτοιμος να δώσετε αυτήν την “μάχη”;

Κύριε Βαμβακόπουλε δεν μπορούμε να μην αναφερθούμε στη μεγάλη καταστροφή που προκάλεσαν οι πυρκαγιές το τελευταίο δεκαπενθήμερο έχοντας χάσει τη ζωή τους πέντε συνάνθρωποι μας ενώ τουλάχιστον  470.000 στρέμματα κάηκαν μέσα σε μόλις 15 ημέρες. Οφείλουμε να πούμε ότι είναι αποτελέσματα της διαχρονικής έλλειψης ολοκληρωμένου σχεδίου αντιπυρικής προστασίας, για την οποία υπάρχουν εγκληματικές ευθύνες των κυβερνήσεων, της τοπικής και περιφερειακής διοίκησης. Είναι η πολιτική του κόστους – οφέλους που διαχρονικά εφαρμόζουν όλες οι κυβερνήσεις ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ και οι «εκλεκτοί» τους σε δήμους και περιφέρειες. Και δεν είναι οι ζειμπεκιές που υποκριτικά αξιοποιούν για να αλλάξουν πρόσωπα στα πλαίσια του ξεπλύματος της αντιλαικής πολιτικής τους, που θα την ακολουθήσουν και οι επόμενοι κατά πόδας.

Στην ερώτηση που διατυπώσατε θα σας πω ότι η διαπίστωση που κάνετε, αρχικά ως δημότης αυτής της πόλης αλλά πρωτίστως ως άνθρωπος που καταγράφει και κρίνει την καθημερινότητα σε όλα τα επίπεδα στην Αγία Βαρβάρα, είναι αληθινή και δεν σας κρύβω ότι μας «ξαφνιάζει» πολύ ευχάριστα, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν είμαστε γειωμένοι με την πραγματικότητα της πόλης. Ωστόσο δεν μπορεί να μην αναφέρω την μεγάλη τιμή που μου γίνεται να είμαι επικεφαλής στην παράταξη «Λαϊκή Συσπείρωση» Αγίας Βαρβάρας, της παράταξης που στηρίζει το ΚΚΕ, στην πόλη που γεννήθηκα, μεγάλωσα και ζω. Μιας παράταξης που η «φανέλα» της είναι πολύ βαριά από λαϊκούς αγώνες και κατακτήσεις και την μεγάλη παρακαταθήκη που άφησε ο επί 20ετίας κομμουνιστής – αγωνιστής δήμαρχος αείμνηστος Μήτρος Σουλιμιώτης.

Απαντώντας όμως στην ερώτησή σας αν είμαι έτοιμος να δώσω αυτή τη «μάχη», σας απαντώ ότι οι εργαζόμενοι δίνουμε καθημερινά πολλές μάχες και με μπροστάρη το ΚΚΕ και το οργανωμένο συνδικαλιστικό κίνημα κερδίζουμε σε πολλούς χώρους δουλειάς (Cosco, eFood, Wolt κ.α), οπότε τη μάχη αυτή θα την δώσουμε μαζί με τον λαό της Αγίας Βαρβάρας, κανένας μόνος του! Σωτήρες δεν υπάρχουν «Μόνο ο λαός μπορεί να σώσει το λαό» όπως κάνουν εργαζόμενοι και λαός αυτές τις μέρες στα μέτωπα της φωτιάς δίπλα στους πυροσβέστες! Μόνοι τους και όλοι μας λοιπόν και στον Δήμο της Αγίας Βαρβάρας. Ότι και αν ψηφίσουν οι συνδημότες μας στις 8 Οκτώβρη να ξέρουν στα δύσκολα οι δημοτικοί σύμβουλοι της Λαικής Συσπείρωσης και οι Βουλευτές του ΚΚΕ θα είναι δίπλα τους, στην πρώτη γραμμή μαζί τους!

Στις τελευταίες εκλογικές αναμετρήσεις, η “ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ” η παράταξη που τώρα εκπροσωπείς και από τη θέση του επικεφαλής αυτής, δεν είχε πρωταγωνιστικό ρόλο, παρά την ιστορική διαδρομή της με τον αείμνηστο Μήτρο Σουλιμιώτη. Πιστεύεις πως ήρθε η ώρα να ανατραπεί αυτό  και εάν ναι που βασίζεται η άποψή σου;

Πρωταγωνιστικό ρόλο κύριε Βαμβακόπουλε δεν έχεις μόνο από τη θέση της δημοτικής αρχής, αν και πρέπει να θυμήσουμε ότι όταν όλες οι άλλες παρατάξεις απουσίαζαν από τα Δημοτικά Συμβούλια οι δημοτικές σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης ήταν εκεί και αποτελούσαν τη μόνη αντιπολίτευση στη Δημοτική Αρχή. Όλα τα εκλεγμένα ή μη μέλη με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», διαχρονικά, είχαν και έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο μέσα στο εργατικό και λαϊκό κίνημα, έδωσαν και συνεχίζουν να δίνουν μάχες μέσα και έξω από το δημοτικό συμβούλιο. Ήταν και είναι δίπλα στις αγωνίες και τα προβλήματα των εργαζομένων και του λαού και μπαίνουν μπροστά στους αγώνες και στις διεκδικήσεις τους, για ζωή και εργασία με αξιοπρέπεια. Για παράδειγμα, δεν έχουμε πρωταγωνιστικό ρόλο στους αγώνες των εργαζομένων και του λαού κατά των πλειστηριασμών, σώζοντας  στην κυριολεξία σπίτια και λαϊκές περιουσίες από τα νύχια των κορακιών και των funds, που βίαια σπάνε πόρτες με λοστούς, χρησιμοποιούν την αστυνομία και τις δυνάμεις καταστολής, χημικά και γκλοπς, κατά των συγκεντρωμένων αλληλέγγυων, προκειμένου να αρπάξουν τα λαϊκά σπίτια και μικρομάγαζα; Εμείς αυτό εννοούμε μαχητική – λαϊκή αντιπολίτευση και όχι μόνο μια αντιπολίτευση η οποία αναλώνεται να «μαλώνει» για τα επουσιώδη με την σημερινή δημοτική αρχή του κ. Μίχου, αλλά στις βασικές κατευθύνσεις είναι σύμφωνοι (π.χ. Τεχνικό Πρόγραμμα, Προϋπολογισμός κ.α.)

Αναφέρω αυτό το παράδειγμα, γιατί πρόσφατα άκουσα τον υποψήφιο με την παράταξη «Μαζί Με Τους Πολίτες» (ΣΥΡΙΖΑ), κ. Σαρόπουλο, σε έναν από αυτούς τους δεκάδες στείρους μονόλογους – ευχολόγια –  που ανεβάζει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για το μεγάλο πρόβλημα των πλειστηριασμών που αντιμετωπίζουν συμπολίτες μας στην Αγία Βαρβάρα, ότι ως παράταξη αν εκλεγούν δημοτική αρχή θα τους χορηγήσει δικηγόρο να τους λύσει το πρόβλημα. Προφανώς την ίδια θέση έχουν και οι άλλες δύο παρατάξεις «Πρώτη Ξανά»(ΝΔ) και «Δυνατή Πόλη»(ΠΑΣΟΚ) εφαρμόζοντας την πολιτική των αστικών κομμάτων που τις στηρίζουν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ αντίστοιχα. Είναι ακριβώς η χρεωκοπημένη γραμμή ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ-ΝΔ «ψηφίστε με να σας σώσω», καλλιεργώντας τη λογική της ανάθεσης και φυσικά όχι της διεκδίκησης.

Ποιοι είναι οι στόχοι της “ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ”, οι προτεραιότητες για την πόλη μας;

Προτεραιότητα κύριε Βαμβακόπουλε είναι να βάλουμε τέλος στη διαστροφική λογική που επικρατεί από την σημερινή δημοτική αρχή του κ. Μίχου, να ξεχωρίζει τους κατοίκους και τους εργαζόμενους του δήμου από το κόμμα που ψήφισε ο καθένας στις εκλογές, από το εάν συμφωνεί ή όχι σε όλα μαζί της. Εμείς θα είμαστε δημοτική αρχή όλων των Αγιοβαρβαριωτών χωρίς αστερίσκους και διακρίσεις. Είναι απολύτως συνειδητή επιλογή να μην εμπλακούμε σε ατέρμονες «κοκορομαχίες» με χυδαίους, προσβλητικούς και εκδικητικούς χαρακτηρισμούς που κυρίως προέρχονται από την απερχόμενη δημοτική αρχή του κ. Μίχου, για να αποφύγουν την πολιτική αντιπαράθεση και τις ευθύνες τους, έχοντας σας πρωτεύον τη νομή της εξουσίας και όχι τις ανάγκες του λαού και της πόλης.

Η διχαστική πολιτική του «διαίρει και βασίλευε» οδηγεί στον κατακερματισμό των εργαζομένων και του λαού της Αγίας Βαρβάρας καθώς και στον αποπροσανατολισμό του από τις πραγματικές αιτίες των προβλημάτων, την οργάνωση και τους αγώνες με ταξικό προσανατολισμό για τη λύση τους. Δεν είναι τυχαίο που και οι τρεις άλλες υποψήφιες δημοτικές παρατάξεις «Πρώτη Ξανά»(ΝΔ) «Δυνατή Πόλη»(ΠΑΣΟΚ) «Μαζί Με Τους Πολίτες»(ΣΥΡΙΖΑ) έχουν φορέσει τον μανδύα του ανεξάρτητου, να πείσουν ότι στις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές ψηφίζεις πρόσωπο και όχι πολιτική, απεμπολώντας τις πολιτικές και τις ευθύνες των κομμάτων που τις στηρίζουν και έχουν μαυρίσει τη ζωή των εργαζομένων και του λαού.

Η προγραμματική όμως σύγκλιση που υπάρχει στην κεντρική πολιτική σκηνή, στους δήμους και τις Περιφέρειες μετατρέπεται σε  ταύτιση. Δεν υπάρχουν διακρίσεις στην εφαρμογή της κυρίαρχης πολιτικής από δημοτικές ή περιφερειακές αρχές που ανήκουν στη ΝΔ, στον ΣΥΡΙΖΑ, στο ΠΑΣΟΚ ή σε δήθεν ανεξάρτητους υποψηφίους που όμως στηρίζονται και στηρίζουν αυτά τα κόμματα.

Η «Λαϊκή Συσπείρωση» αποτελεί τη συνεπή, μαχητική δύναμη υπεράσπισης των δικαιωμάτων των εργαζόμενων και του λαού. Αυτή είναι και η κύρια προτεραιότητα μας, οι ανάγκες του λαού μπροστά!

Δεν υπήρξαμε ποτέ ούτε θέλουμε να είμαστε ομάδα διαμαρτυρίας. Στις εκλογές, διεκδικούμε να είμαστε δημοτική αρχή και απευθύνουμε κάλεσμα συμπόρευσης και κοινής δράσης, απέναντι στην απογοήτευση, στη μοιρολατρία και τον συμβιβασμό που καλλιεργούν οι άλλες τρεις παρατάξεις «Πρώτη Ξανά»(ΝΔ), «Δυνατή Πόλη»(ΠΑΣΟΚ), «Μαζί Με Τους Πολίτες»(ΣΥΡΙΖΑ).

Τα βασικότερα προβλήματα ποια είναι κατά την άποψή σας;

Τα βασικά προβλήματα, είναι προβλήματα που δημιούργησε όλα τα προηγούμενα χρόνια η αντεργατική και αντιλαϊκή πολιτική των κομμάτων ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ που ο ένας έκοβε και ο άλλος έραβε από τη θέση του στην κυβέρνηση ή συναινούσαν με την ψήφο τους από τη θέση της αντιπολίτευσης, ακολουθώντας απαρέγκλιτα την πολιτική και τις οδηγίες της ΕΕ, πλήρως υποταγμένη πολιτική στα κέρδη του κεφαλαίου.

Δεν είναι βασικά προβλήματα οι μισθοί φιλοδώρημα και οι συντάξεις πείνας, η ανεργία, οι ελαστικές σχέσεις εργασίας, η ακρίβεια σε βασικά είδη λαϊκής ανάγκης, η ακρίβεια σε καύσιμα και σε ενέργεια, η φοροληστεία, τα χαράτσια, η εμπορευματοποίηση βασικών τομέων όπως η υγεία και η παιδεία;

Δεν είναι βασικό πρόβλημα όταν τουλάχιστον 800 οικογένειες στην Αγία Βαρβάρα στηρίζονται στο Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας Απόρων (ΤΕΒΑ), γιατί δεν έχουν εισόδημα; Πόσες οικογένειες προσπαθούν στην πόλη μας να ζήσουν με το ΚΕΑ(κοινωνικό εισόδημα αλληλεγγύης); Πόσοι συμπολίτες μας είναι άνεργοι ή ζούν κάτω από το όριο της φτώχειας όπως το ορίζει η ΕΕ και η κυβέρνηση, αν και με την αυξανόμενη ακρίβεια ακόμα και εργαζόμενοι ζούν πολύ δύσκολα όταν από τις πρώτες ημέρες του μήνα ο μισθός εξανεμίζεται και δεν έχουν να πληρώσουν τις βασικές τους ανάγκες, εξαναγκαζόμενοι να δανείζονται ή να χρωστάνε σε τράπεζες και εφορία…! Πόσοι συνταξιούχοι δεν έχουν για τα φάρμακα τους αφού βγαίνουν σιγά σιγά από τις λίστες του ΕΦΚΑ;

Προφανώς όμως κύριε Βαμβακόπουλε εσείς με ρωτάτε για τα ιδιαίτερα τοπικά προβλήματα της Αγίας Βαρβάρας, μιας και όλα τα παραπάνω αποτελούν τη σκληρή πραγματικότητα για το μεγαλύτερο μέρος του λαού. Να σας πληροφορήσω ότι αυτές τις ημέρες θα κυκλοφορήσει και η πολιτική διακήρυξη της «Λαϊκής Συσπείρωσης» με τις θέσεις της παράταξης για όλα τα ζητήματα, μικρά και μεγάλα. Για την Διαχείριση Απορριμμάτων την μεγάλη μπίζνα κράτους – εργολάβων και το περιβαλλοντικό έγκλημα που συντελείται στις γειτονιές της δυτικής Αθήνας και στη Δυτική Αττική από την συνέχιση της λειτουργίας του ΧΥΤΑ Φυλής που όλες οι κυβερνήσεις και οι περιφερειάρχες τον κλείνουν αλλά τελικά όλο επεκτείνεται. Την ΜΕΑ (Μονάδα επεξεργασίας αποβλήτων) που σχεδιάζουν στο Σχιστό με εργοστάσιο καύσης σύμμεικτων απορριμμάτων. Την παιδεία, τα σχολεία που θα μειωθούν και στερούνται προσεισμικούς ελέγχους, τους Παιδικούς Σταθμούς που η κυβέρνηση διαμορφώνει κλίμα υπέρ των ιδιωτικών παιδικών σταθμών. Την υγεία και το Λοιμοδών που κάθε κυβέρνηση και δημοτική αρχή το ανοίγει αλλά αυτό παραμένει ακόμα κλειστό, την αντισεισμική – αντιπλημμυρική – αντιπυρική θωράκιση της πόλης και άλλα. Ωστόσο όμως θα ήθελα να επισημάνω δύο από τα πιο κύρια προβλήματα που αντιμετωπίζουμε στην Αγία Βαρβάρα.

Επειδή πολύς ντόρος έχει γίνει τις τελευταίες ημέρες με αφορμή την απουσία προστατευτικών στα φωτιστικά του δήμου, αξίζει να σημειώσουμε ότι όλες οι δημοτικές παρατάξεις αλλά και οι δημότες της Αγίας Βαρβάρας αναγνωρίζουν ότι το πρόβλημα της παραβατικότητας στην Αγία Βαρβάρα είναι υπαρκτό και μεγάλο, ένα πρόβλημα όμως το οποίο αξιοποιήθηκε από τις προηγούμενες διοικήσεις με διάφορους τρόπους και που συνεχίζουμε να το βλέπουμε με την ανοχή της δημοτικής αρχής του κ. Μίχου μόλις λίγα μέτρα από το δημαρχείο, όμως έχει σημασία πως το αντιλαμβάνεται ο καθένας και πολύ περισσότερο πως το αντιμετωπίζει. Η τρομοκράτηση του κόσμου και οι αστυνομικές επεμβάσεις δεν λύνουν το πρόβλημα αλλά ίσα ίσα το διογκώνουν και αυξάνουν την αγανάκτηση για την καθημερινότητα στους δρόμους της πόλης μας.

Η παραβατικότητα δεν αντιμετωπίζεται με την αστυνομοκρατία ή με την σύσταση Δημοτικής Αστυνομίας όπως και όλες οι άλλες παρατάξεις προτείνουν, «Πρώτη Ξανά»(ΝΔ) «Δυνατή Πόλη»(ΠΑΣΟΚ) «Μαζί Με Τους Πολίτες»(ΣΥΡΙΖΑ). Δημιουργώντας δηλαδή έναν ακόμη φορομπηχτικό μηχανισμό, ένα ακόμη μηχανισμό καταστολής.

Η συνολική υποβάθμιση της ποιότητας της ζωής των κατοίκων στο Δήμο μας, όπως η ανυπαρξία δημόσιων και δωρεάν δομών κοινωνικής πολιτικής αλλά και η έλλειψη πολιτισμού, αθλητισμού και τέχνης ενισχύει αυτά τα φαινόμενα. Τέτοιες κοινωνικές δομές και υπηρεσίες είναι αναγκαίες για την ολόπλευρη στήριξη και προστασία ολόκληρης της οικογένειας. Τα παιδιά και η νεολαία γενικότερα θα μπορούν εκεί εκτός από την ψυχολογική στήριξη και φροντίδα, να εκφράζονται δημιουργικά, να τους καλλιεργούνται οι έννοιες της συλλογικής δράσης, της αλληλεγγύης, της ανιδιοτέλειας, της αγάπης για τη γνώση, το νοιάξιμο για τον άνθρωπο.

Το ίδιο μείζον πρόβλημα είναι και τα ναρκωτικά στην πόλη μας.

Σε καθημερινή βάση οι κάτοικοι της περιοχής μας γίνονται μάρτυρες μιας κατάστασης που κατά κοινή ομολογία «δεν πάει άλλο». Διακίνηση ναρκωτικών, «μοίρασμα αγορών» με μαχαιριά και πιστολιά, αυτοσχέδιες συσκευές χρήσης ναρκωτικών μέσα στα προαύλια των σχολείων μας. Επιστέγασμα των παραπάνω αποτελεί η εγκληματική εξέλιξη της έναρξης λειτουργιάς Χώρων Εποπτευόμενης Χρήσης. Η νομοθετική παρέμβαση δίνει τη δυνατότητα και στους δήμους  να λειτουργούν τέτοιους χώρους.  Η αποδοχή των Χώρων Εποπτευόμενης Χρήσης που ως ζήτημα το άνοιξε η ΝΔ το 2013 και το 2018 το νομοθέτησε ο ΣΥΡΙΖΑ, δείχνει όχι μόνο την αντίληψη τους για τις εξαρτήσεις αλλά κυρίως πώς θέλουν τον νέο και την νέα, έξω από την κοινωνική ζωή και δράση. Οι χώροι αυτοί αποτελούν προσφορά χώρου στο θάνατο, άτυπη νομιμοποίηση της χρήσης ναρκωτικών και μετατρέπουν τις γειτονιές σε άθλιες πιάτσες παράνομου ναρκω-εμπορίου.

Εμείς λεμέ όχι στους Χώρους Εποπτευόμενης Χρήσης και βρισκόμαστε σε επαγρύπνηση.

Παλεύουμε για μια κοινωνία ελεύθερη από ναρκωτικά και όχι με ελευθέρα ναρκωτικά. Αγωνιζόμαστε ενάντια σε όλα τα ναρκωτικά γιατί αγωνιζόμαστε για τη ζωή – γιατί παλεύουμε για ζωή ολόκληρη και όχι με δόσεις.

Γιατί θα πετύχετε εσείς εκεί που οι προηγούμενες διοικήσεις απέτυχαν;

Γιατί πολύ απλά εμείς ως «Λαϊκή Συσπείρωση» μπορούμε να παλέψουμε και να διεκδικήσουμε χωρίς να υπολογίζουμε το πολιτικό κόστος όπως έχουν κάνει επι σειρά ετών όλοι οι κομμουνιστές δήμαρχοι ανά την Ελλάδα. Δεν έχουμε δεσμεύσεις απέναντι στο σύστημα που γεννά φτώχια και εξαθλίωση, ερήμωση και απαξίωση των υπηρεσιών του δήμου και ιδιωτικοποίηση τους, όπως έχουν όλες οι άλλες δημοτικές παρατάξεις «Πρώτη Ξανά»(ΝΔ) «Δυνατή Πόλη»(ΠΑΣΟΚ) «Μαζί Με Τους Πολίτες»(ΣΥΡΙΖΑ) που δεσμεύονται σε αυτό. Γιατί για εμάς το κεφάλαιο εργαζόμενοι είναι πολύ σημαντικό, αποτελεί βασικό πυλώνα του δήμου, είναι αυτοί που με την εργασία τους προσφέρουν καθημερινά στο λαό της Αγίας Βαρβάρας, που εξυπηρετούν ανάγκες της λαϊκής οικογένειας και δεν είναι εχθροί όπως τους αντιμετωπίζει η σημερινή δημοτική αρχή του κ. Μίχου με τρομοκράτηση και εκβιασμούς. Όταν δε αντί η εργοδοσία να τιμά τους εργαζόμενους, οι εργαζόμενοι τιμούν με αναμνηστικές πλακέτες την εργοδοσία σε προεκλογική περίοδο αλλά και γενικότερα, κάτι πάει στραβά, το καταλαβαίνεται. Ειδικά μάλιστα όταν γνωρίζουμε την αντεργατική πολιτική του απερχόμενου δημάρχου κ. Λάμπρου Μίχου και την προσπάθεια του να αναστείλει τη λειτουργία του Σωματείου Εργαζομένων του Δήμου κάνοντας χρήση του νόμου – έκτρωμα Χατζηδάκη που το οργανωμένο εργατικό κίνημα έχει καταργήσει στην πράξη.

Η «Λαϊκή Συσπείρωση» Αγίας Βαρβάρας δεν υποτιμά το παραμικρό που αφορά την καθημερινή ζωή και τις ανάγκες των λαϊκών στρωμάτων, αυτή είναι η ξεκάθαρη προτεραιότητά μας και γι’ αυτό θα παλέψουμε.

Θα παλέψουμε για γενναία αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης που έχουν πετσοκόψει όλες οι κυβερνήσεις, για να μπορεί ο δήμος να ανταποκριθεί στις αυξημένες ανάγκες του. Θα διεκδικήσουμε την κάλυψη των μεγάλων ελλείψεων σε όλες τις υπηρεσίες του Δήμου με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού. Θα παλέψουμε για έργα που υπηρετούν τις λαϊκές ανάγκες στην παιδεία, στην υγεία, στον πολιτισμό και τον αθλητισμό. Θα αντιμετωπίσουμε την καθημερινότητα της πόλης που κατά κοινή ομολογία έχει χειροτερεύσει. Τη συντήρηση του πρασίνου και των κοινόχρηστων χώρων, έργων ασφαλτόστρωσης για να αντιμετωπιστούν τα μεγάλα προβλήματα στους δρόμους κάθε γειτονιάς και όχι επιλεκτικά. Ταυτόχρονα θα διεκδικήσουμε χρηματοδότηση για έργα και υποδομές που έχει πραγματικά ανάγκη ο λαός της Αγ. Βαρβάρας και όχι έργα βιτρίνας ή έργα για τα κέρδη των εργολάβων.

Γι’ αυτό καλούμε το λαό της Αγίας Βαρβάρας να βαδίσουμε μαζί τον δρόμο της συνέπειας, της αξιοπιστίας και του αγώνα για ένα καλύτερο αύριο των πολλών. Να βαδίσουμε τον δρόμο στον οποίο πορεύτηκε και η πόλη μας με μπροστάρη τον κομμουνιστή αγωνιστή δήμαρχο Μήτρο Σουλιμιώτη που έμεινε στην ιστορία, γιατί έγινε ένα με το λαό, πάλεψε κι έβγαλε από την μιζέρια και την αφάνεια το λαό και την πόλη της Αγίας Βαρβάρας, και την κατέστησε πόλη άξιας του σεβασμού όλων.

Στις 8 Οκτώβρη να κάνουμε τις κάλπες – κήπους με τα κόκκινα γαρύφαλλα της Λαϊκής Συσπείρωσης στην Αγία Βαρβάρα και στη Περιφέρεια Αττικής με υποψήφιο περιφερειάρχη τον Γιάννη Πρωτούλη. Γιατί η ελπίδα είναι εδώ, με δυνατό το λαό!