Διαμαρτυρία στο Σύνταγμα για πραγματικές αυξήσεις, ενάντια στην κοροϊδία – Μεταξύ των ομιλητών ο Βασίλης Γκιτάκος

.

Διαμαρτυρία στην Αθήνα, στην πλατεία Συντάγματος, πραγματοποίησαν το πρωί της Τετάρτης εργαζόμενοι στο Δημόσιο, στο πλαίσιο της στάσης εργασίας (από τις 11 π.μ. ως τη λήξη του ωραρίου), που αποφάσισε για σήμερα η ΑΔΕΔΥ, ενάντια στο νομοσχέδιο της κυβέρνησης που προβλέπει «αυξήσεις»-κοροϊδία στους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων.

Παραβρέθηκε ο Χρήστος Κατσώτης, μέλος της ΚΕ και βουλευτής του. ΚΚΕ

Κινητοποιήσεις των δημοσίων υπαλλήλων πραγματοποιήθηκαν και σε Θεσσαλονίκη και Δράμα.

Στη συγκέντρωση στην πλατεία Συντάγματος συμμετείχαν Ομοσπονδίες και Σωματεία Εργαζομένων του Δημοσίου, ενώ έγιναν και χαιρετισμοί.

«Μοιράζουν καθρεφτάκια σε ιθαγενείς με το συγκεκριμένο νομοσχέδιο που προβλέπει 1,5 ευρώ την ημέρα αύξηση. Την ίδια στιγμή εν έτει 2023 στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αττικής (ΨΝΑ) Δαφνί υπάρχουν κλινικές χωρίς κλιματισμό», σημείωσε στον χαιρετισμό του ο Θωμάς Δημουλάς εκ μέρους του Ενιαίου Συλλόγου Εργαζομένων ΨΝΑ Δαφνί.

Στον χαιρετισμό του ο υπ. δήμαρχος της πόλης μας με την “ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ” Βασίλης Γκιτάκος, από το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής, επισήμανε ότι η κυβέρνηση συντηρεί συνειδητά τη σύνδεση των μισθών με τη στοχοθεσία και την αντιδραστική αξιολόγηση με τα γνωστά μπόνους μετατρέποντας συνολικά τη δημόσια διοίκηση σε εργαλείο εφαρμογής όλων των αντιλαϊκών μέτρων υπέρ του κεφαλαίου μακριά από τις ανάγκες των εργαζομένων.

πηγή: 902.gr