ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ: “Με επικοινωνιακές συσκέψεις και «ασκήσεις επί χάρτου», δεν λύνεται το πρόβλημα της πυροπροστασίας”

Με επικοινωνιακές συσκέψεις και «ασκήσεις επί χάρτου», δεν λύνεται το πρόβλημα της πυροπροστασίας

Το παρατηρητήριο στο «Πάνθεον» επισκέφτηκε την Κυριακή το απόγευμα κλιμάκιο από τη «Λαϊκή Συσπείρωση» Αγίας Βαρβάρας αποτελούμενο από τον υποψήφιο δήμαρχο  Βασίλη Γκιτάκο, εκλεγμένα μέλη στο δημοτικό συμβούλιο, υποψήφιους δημοτικούς σύμβουλους και την υποψήφια περιφερειακή σύμβουλο στον Δυτικό Τομέα Αττικής Θεοδωροπούλου Γωγώ.

Συζητήθηκαν αδυναμίες και ελλείψεις κυρίως στην πρόληψη εκδήλωσης  πυρκαγιών αλλά και στην αντιμετώπιση τους όταν αυτές εκδηλωθούν. Από τη συζήτηση προέκυψε ότι η 24ωρη λειτουργία του Παρατηρητηρίου απαιτεί την απασχόληση τουλάχιστον 22 εργαζόμενων διάφορων ειδικοτήτων (οδηγοί, εργάτες κλπ), οι οποίοι είναι εργαζόμενοι του Δήμου Αγίας Βαρβάρας και εθελοντικά προσφέρουν τις υπηρεσίες τους για τις ανάγκες της πολιτικής προστασίας.

Ο «εθελοντισμός» όμως δεν μπορεί να χρησιμοποιείται ως υποκατάστατο για τις κρατικές ελλείψεις και να λειτουργεί ως άλλοθι για τη διαιώνισή τους. Η εθελοντική συμμετοχή σε οποιαδήποτε δράση δεν μπορεί να δικαιολογεί τις μεγάλες ελλείψεις σε μέσα και προσωπικό, που είναι συνειδητή επιλογή όλων των κυβερνήσεων, Δήμων και Περιφερειών στο πλαίσιο των περικοπών σε κονδύλια που αφορούν τις λαϊκές ανάγκες.

Επίσης δεν φτάνει το γεγονός να γνωρίζουμε και απλά να καταγράφουμε τους επικίνδυνους χώρους εκδήλωσης πυρκαγιάς, χωρίς να μην έχουμε κάνει τις ενέργειες που απαιτούνται για να μην αποτελούν εστίες πρόκλησης πυρκαγιών. Γιατί όπως πληροφορηθήκαμε από τον ηλεκτρονικό τύπο στην συνάντηση που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα με πρωτοβουλία της Περιφέρειας Αττικής για τον δυτικό τομέα, περισσότερο επικοινωνιακό χαρακτήρα είχε παρά ουσιαστικό.

Στο ίδιο μήκος κύματος και η δημοτική αρχή Αγίας Βαρβάρας, ενώ έχει εντοπίσει τρεις επικίνδυνους χώρους δεν έχει πράξει το παραμικρό προκειμένου οι χώροι αυτοί να μην αποτελούν εστίες πρόκλησης και επέκτασης πυρκαγιάς (καθαρισμός, αποψίλωση κλπ). Και αν τυχόν γίνει κάτι, θα πιάσουν την αποτυχημένη γραμμή της κυβέρνησης περί «ατομικής ευθύνης».

Αντί λοιπόν να επαίρεται η δημοτική αρχή Αγίας Βαρβάρας για τα μαθήματα που δήθεν δίνει σε άλλους δήμους για την πυροπροστασία , όταν όλοι μαζί κινούνται στις ίδιες ράγες της πολιτικής της κυβέρνησης, της ΕΕ και του κεφαλαίου που αντιμετωπίζει την πολιτική προστασία και την προστασία του περιβάλλοντος με την λογική «κόστους – οφέλους», να πάρουν τώρα μέτρα πυροπροστασίας και όχι απλά να περιγράφουν τον κίνδυνο.

Χρειάζεται άμεσα η πρόσληψη μόνιμου προσωπικού εκπαιδευμένου για την πολιτική προστασία από ακραία καιρικά φαινόμενα με πλήρη μηχανικό και ατομικό εξοπλισμό. Η Δημοτική Αρχή να απαιτήσει την πρόσληψη δασοπυροσβεστών και ενίσχυση σε προσωπικό του δασαρχείου Αιγάλεω, που είναι υπεύθυνο για το όρος Αιγάλεω.

Οι δυνάμεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ όπως σε όλες τις περιφέρειες και τους δήμους έτσι και στην Αγία Βαρβάρα βρίσκονται σε ετοιμότητα και με την αλληλεγγύη τους να συνδράμουν όπου χρειαστεί, καλύπτοντας κενά που δημιουργούνται από την εγκατάλειψη του λαού και του φυσικού μας πλούτου από το αστικό κράτος.

Το σύνθημα που γεννήθηκε μέσα από τον αγώνα των κατοίκων της Εύβοιας στην αντιμετώπιση της καταστροφικής πυρκαγιάς πριν δυο χρόνια, μας δείχνει το δρόμο.

«Μόνο ο λαός μπορεί να σώσει το λαό στο δρόμο της ανατροπής»!

Αυτόν που έδειξαν έμπρακτα το ΚΚΕ και η ΚΝΕ, προσφέροντας την αλληλεγγύη τους στον αγώνα του λαού στην κατάσβεση, στον απεγκλωβισμό κατοίκων από τα πύρινα μέτωπα, στην αντιμετώπιση αναζωπυρώσεων, στην διακοπή των εργασιών σε χώρους δουλειάς που βρίσκονταν δίπλα στις πληττόμενες περιοχές.

Τώρα συμπόρευση με το ΚΚΕ παντού, στους εργατικούς- λαϊκούς αγώνες, στα συνδικάτα, στους μαζικούς φορείς. Αλλά και στις περιφερειακές και δημοτικές εκλογές του Οκτώβρη, ενισχύοντας παντού τα ψηφοδέλτιά της Λαϊκής Συσπείρωσης, για να εκλεγούν περισσότεροι αγωνιστές περιφερειακοί και δημοτικοί σύμβουλοι, για να εκλέγουν και στην Αττική, όπως στην Πάτρα, αγωνιστές Δήμαρχοι που θα είναι στήριγμα στην πάλη του λαού!

Καλούμε τον λαό και την νεολαία της Αγίας Βαρβάρας στην αυριανή συγκέντρωση διαμαρτυρίας τη Δευτέρα 24 Ιούλη, στις 7.30 μ.μ. στο υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας (λεωφόρος Κηφισίας 37, Μαρούσι), που καλούν εργατικά σωματεία και φορείς της Αττικής.

Αγία Βαρβάρα, 23/7/2023