Ανησυχία και ετοιμότητα στην Κατασκήνωση της Ι.Μ. Νικαίας

Από τις πρώτες απογευματινές ώρες της Δευτέρας 17 Ιουλίου 2023, που εκδηλώθηκε η νέα καταστροφική πυρκαγιά στην περιοχή των Δερβενοχωρίων, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νικαίας κ. Αλέξιος βρισκόταν σε συνεχή επικοινωνία με τις αρμόδιες αρχές για την προστασία των παιδιών μας της Β΄ Κατασκηνωτικής περιόδου που αποτελείται από 250 κορίτσια ηλικίας Δημοτικού και Γυμνασίου.

Ωστόσο, εξαιτίας της φοράς των ανέμων για προληπτικούς λόγους και με εντολή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, ύστερα από συντονισμό του Σεβασμιωτάτου, εκκενώθηκε η Κατασκήνωση τις πρώτες πρωινές ώρες της Τρίτης 18 Ιουλίου 2023.

Τα παιδιά μας έφθασαν έγκαιρα και ασφαλή στον Ιερό Ναό Γενεσίου Θεοτόκου Νικαίας, όπου τα ανέμενε ο Ποιμενάρχης κ. Αλέξιος ο οποίος ανέπεμψε δέηση προς τον Σωτήρα Χριστό, την Υπεραγία Θεοτόκο και όλους τους Αγίους.

Στην συνέχεια ωμίλησε στα παιδιά και τους γονείς που είχαν καταφθάσει να τα παραλάβουν και προσέφερε ως ευλογία την ιερά εικόνα της Παναγίας μας, γλυκίσματα και δροσερό νερό.

Οι γονείς εμφανώς συγκινημένοι από τον υποδειγματικό τρόπο αντιμετώπισης της κατάστασης εξέφρασαν την ευγνωμοσύνη τους για μία ακόμη φορά στον Σεβασμιώτατο.

Να σημειωθεί ότι προς το παρόν δεν κινδυνεύουν οι εγκαταστάσεις της Κατασκηνώσεως, ώστόσο με προσευχή και υπομονή αναμένουμε και ελπίζουμε στην άμεση κατάσβεση της πυρκαγιάς και την επιστροφή των παιδιών μας στις δημιουργικές δραστηριότητές τους στην πανέμορφη Κατασκήνωση.

Πηγή: Ι.Ν. Προφήτη Ηλιού Αγ. Βαρβάρας