Αποκατάσταση βατότητας οδών και απομάκρυνση ογκωδών αντικειμένων στο Όρος Αιγάλεω

Συνεχίζονται και ολοκληρώνονται μέσα στην εβδομάδα, με χρήση βαρέων χωματουργικών μηχανημάτων, οι δράσεις ενίσχυσης της πυρασφάλειας του Όρους Αιγαλεω, όπως αποφασίστηκε από την Εκτελεστική Επιτροπή του ΠΕΣΥΔΑΠ.

Με τις δράσεις αυτές αποκαθίστανται οι διαβρώσεις των ορεινών δασικών δρόμων, ώστε σε περίπτωση φωτιάς να είναι προσπελάσιμοι από τα μεγάλα οχήματα της πυροσβεστικής. Ταυτόχρονα καθαρίστηκαν από μπάζα και ογκώδη αντικείμενα σε διάφορες περιοχές (αναμεσα τους τα πάρκιν της λεωφόρου Σχιστού).

Οι δράσεις αυτές του ΠΕΣΥΔΑΠ μαζί με τις άλλες που προηγήθηκαν ή βρίσκονται σε εξέλιξη (αποψιλώσεις, τοποθέτηση νέων δεξαμενών, επισκευή των παλαιών, ενίσχυση του αυτόνομου συστήματος επικοινωνίας, ενημέρωση του κοινού, πυροφυλάκια, περίπολα κλπ) θωρακίζουν το Όρος Αιγάλεω, πολύτιμο και τελευταίο φυσικό απόθεμα της ευρύτερης περιοχής.

Ο Πρόεδρος του ΠΕΣΥΔΑΠ Γρ. Γουρδομιχάλης στο περιθώριο των εργασιών που εκτελούνται, τόνισε ότι:”Για όσους αναρωτηθούν γιατί διαρκουν μέχρι τώρα οι εργασίες αυτές πρέπει να ξέρουν ότι παρά λίγο δεν θα γίνονταν λόγω παράλογων εμποδίων που έθεταν στη χρηματοδότηση των Συνδέσμων οι γραφειοκράτες. Χρειάστηκε η εντονότατη αντίδρασή μας αλλά και η προσωπική και αποτελεσματική παρέμβαση του υπουργού Παναγιώτη Κουρουμπλή που τον ευχαριστώ θερμά. Εκ μέρους του ΠΕΣΥΔΑΠ θέλω επίσης να ευχαριστήσω θερμά τους εργαζόμενούς του, ιδιαίτερα τα μέλη της ομάδας Πολιτικής Προστασίας και τον επικεφαλής τους Γιώργο Πίνη, που αγωνίζονται άλλο ένα καλοκαίρι κάτω από δύσκολες συνθήκες έχοντας συνεχή παρουσία στο βουνό”.