Κωνσταντίνος Σαρόπουλος: “Όλοι πάθαμε ηλεκτροπληξία στην Αγία Βαρβάρα”

Στις 20 Απριλίου ανάρτησα την παρακάτω φωτογραφία και πράγματι κατά καιρούς και ο τοπικός τύπος έχει καταδείξει ακάλυπτα καλώδια και άλλα επικίνδυνα σημεία για τραυματισμούς, όπως τα ακάλυπτα φρεάτια και τα πολύ φθαρμένα πεζοδρόμια.

Όταν πληροφορήθηκα δε, την ηλεκτροπληξία του παιδιού που έπαιζε στο κεντρικότερο σημείο της πόλης, στην πλατεία Παναγίας Ελεούσας, σοκαρίστηκα, ως γιατρός, ως άνθρωπος κι ως παππούς με εγγονάκια ίδιας ηλικίας.

Γιατί η πόλη, ως η ευρύτερη αυλή του σπιτιού μας, πρώτα από όλα και όλους, πρέπει να προστατεύει τα παιδιά της, μειώνοντας τους πιθανούς κινδύνους συστηματικά, όπως ακριβώς κάνουμε στα σπίτια μας βάζοντας σε απρόσιτα σημεία φάρμακα και δηλητηριώδη υγρά ή καλύπτοντας πρίζες και καλώδια.

Γιατί η ηλεκτροπληξία μπορεί να έχει ολέθριες συνέπειες όπως εγκαύματα, μυϊκές, αναπνευστικές, νευρολογικές και καρδιακές βλάβες, κακώσεις ή ακόμα και θάνατο.

Σε κάθε περίπτωση, ακόμη και αν το θύμα δείχνει ότι είναι καλά, επιβάλλεται να εξεταστεί καθώς η ηλεκτροπληξία μπορεί να προκαλέσει ιδιαίτερα σοβαρές βλάβες στον ανθρώπινο οργανισμό και τα συμπτώματά της ενδέχεται να εκδηλωθούν ακόμη και αρκετές ώρες μετά το περιστατικό.

Ευτυχώς, ο 10χρονος συμπολίτης μας αν και δικαιολογημένα φοβισμένος, είναι καλά και τα εγκαύματα βελτιώνονται, όπως ενημερώθηκα από την οικογένεια.

Ωστόσο προτού υπάρξουν άλλα θύματα, θα πρέπει να ληφθούν σοβαρά μέτρα και να ληφθεί μέριμνα για όλες αυτές οι παγίδες.

Τα προβλήματα αυτά πρέπει να επιλύονται άμεσα.

Όμως οι πρωτεργάτες της σημερινής διοίκησης και οι συν αυτώ επιμένουν στις συνήθεις πρακτικές της επικοινωνίας είτε τρολάροντας ή στην καλύτερη των περιπτώσεων χαρακτηρίζοντας ανυπόστατες τις  κατηγορίες, αλλά και επιδιδόμενοι στις μηνύσεις, το αγαπημένο τους σπορ, έστω και κατά αγνώστων.

Κωνσταντίνος Σαρόπουλος