Λεωνίδας Νικόπουλος, επιστρέφει – Υποψήφιος με τον Νίκο Πιερακέα

Ο κ. Λεωνίδας Νικόπουλος είναι από τους πλέον αγαπητούς Καθηγητές της πόλης μας, τόσο σαν επιστήμονας όσο και σαν άνθρωπος.

Στο παρελθόν έχει διατελέσει δημοτικός σύμβουλος της πόλης μας και μετά από ένα διάλειμμα ετών επιστρέφει στην εκλογική διαδικασία των δημοτικών εκλογών της 8ης Οκτωβρίου, με το συνδυασμό του κ. Νίκου Πιερακέα, “ΔΥΝΑΤΗ ΠΟΛΗ”.

Με ευκαιρία την επιστροφή του ζητήσαμε τις απόψεις του επί του θέματος

Κύριε Νικόπουλε, κατεβαίνετε για 4η φορά στις δημοτικές εκλογές. Γιατί;

Κύριε Βαμβακόπουλε, πριν απαντήσω στις ερωτήσεις σας, με την ευκαιρία της ανακοίνωσης των βαθμών των Πανελλαδικών Εξετάσεων, θα ήθελα να εκφράσω τα θερμά μου συγχαρητήρια σε όλους τους μαθητές που με την επίδοσή τους κατάφεραν να πετύχουν την είσοδό τους στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση. Επίσης, απευθύνω τα συγχαρητήρια στους εκπαιδευτικούς, γονείς και όλους τους υπόλοιπους φορείς που στηρίζουν τις προσπάθειες αυτές.  Απευθυνόμενος στους φοιτητές θέλω να τους πω ότι μπήκαν σε έναν δρόμο όμορφο αλλά και δύσκολο κι ότι στον δύσκολο αυτό πανεπιστημιακό στίβο πρέπει να συνεχίσουν να αγωνίζονται έντιμα και να διακριθούν, κατακτώντας την πνευματική και ψυχική ολοκλήρωση, την επαγγελματική καταξίωση και ευτυχία.

Αγαπητοί φοιτητές, συνεχίστε να σέβεστε τους εαυτούς σας και τους άλλους. Συνεχίστε να αγωνίζεστε για την ανθρώπινη αξιοπρέπεια, να είστε έντιμοι και ειλικρινείς, γιατί εσείς είστε πλέον το μέλλον της πόλης μας, το μέλλον της πατρίδας μας. Από όλους μας θα έχετε πάντα την αγάπη και την εμπιστοσύνη που σας αξίζει. Θέλω δε να τονίσω ότι κι όσοι δεν καταφέρατε να πετύχετε την είσοδό σας σε κάποια σχολή, μην απογοητευτείτε. Υπάρχουν πολλές ευκαιρίες και πολλοί άλλοι δρόμοι που οδηγούν στην επιτυχία.

Ως προς την ερώτησή σας, όπως έχω τονίσει κι άλλες φορές, θεωρώ ότι ο θεσμός των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών αποτελεί την αναπτυξιακή βάση της δημόσιας διοίκησης. Η συμμετοχή μου στη διαχείριση των κοινών, που πιστεύω ότι είναι και υποχρέωση κάθε δημότη, δεν έπαψε να υφίσταται ακόμη και τα τελευταία χρόνια που καθαρά για προσωπικούς λόγους δε συμμετείχα ως υποψήφιος στις εκλογές. Η διαρκής και ακούραστη διάθεσή μου να συνεισφέρω στην αναβάθμιση αυτής της πόλης με ώθησαν να συστρατευτώ με μία ομάδα με κοινό στόχο την καλυτέρευση της ποιότητας ζωής της πόλης μας.

Γιατί συστρατευτήκατε με την παράταξη του κύριου Πιερακέα;

Κύριε Βαμβακόπουλε, δεν είναι παράταξη του κύριου Πιερακέα. Είναι μια ομάδα ανθρώπων με όραμα, με προοπτική. Μία ομάδα που τη χαρακτηρίζει η ενσυναίσθηση, η εντιμότητα, το ήθος, η αξιοπρέπεια, η ανιδιοτέλεια… στοιχεία που χαρακτηρίζουν τον «ΑΝΘΡΩΠΟ». Είμαστε μία ομάδα στην οποία κυριαρχεί η ελεύθερη έκφραση και ο διάλογος. Πιστεύω ότι με μπροστάρη έναν άξιο επιστήμονα και άνθρωπο, τον ΓΙΑΤΡΟ ΠΑΘΟΛΟΓΟ ΝΙΚΟ ΠΙΕΡΑΚΕΑ, και με τη βοήθεια των πολιτών θα πετύχουμε να δημιουργήσουμε μία καλύτερη πόλη.

Ποια θέματα πιστεύετε είναι άμεσης προτεραιότητας που πρέπει να επιληφθεί η παράταξή σας «Δυνατή Πόλη», αν κερδίσει τις εκλογές;

Κύριε Βαμβακόπουλε, υπάρχουν πολλά, πάρα πολλά ζητήματα που πρέπει και μπορούν να αλλάξουν, όπως:

  1. Η αντιμετώπιση της παραβατικότητας. Κάθε μέρα ακούμε για κλοπές αυτοκινήτων και διαρρήξεις κατοικιών.
  2. Ασφάλεια: το να περπατάς και να νιώθεις ασφαλής πολίτης είναι το μείζον σε μία πόλη.
  3. Κυκλοφοριακό: Η Ελ. Βενιζέλου είναι απροσπέλαστη από τις 8 το πρωί έως αργά το απόγευμα. Σκοπός μας είναι η δημιουργία δημοτικής Αστυνομίας και σε συνδυασμό με την ενίσχυση του Αστυνομικού Τμήματος να γίνονται διαρκείς περιπολίες σε όλες τις γειτονιές που θα πρέπει να ενισχυθούν με περισσότερο φωτισμό.
  4. Ενίσχυση όλων των αθλητικών σωματείων και επαναφορά όλων όσων «εκδιώχτηκαν». Ο αθλητισμός, κ. Βαμβακόπουλε, είναι πολιτισμός. Είναι παράγοντας αρμονικής ανάπτυξης των δεξιοτήτων του ανθρώπου. Καλλιεργεί αξίες που προωθούν την ασφαλή συνύπαρξη των πολιτών και των λαών και δυναμώνει ψυχικά και σωματικά τον άνθρωπο. Πιστεύω ότι ο Δήμος πρέπει να αναγνωρίζει και να τιμά τους νέους της πόλης μας που φέρουν πρωτιές σε παγκόσμια, σε πανευρωπαϊκά, βαλκανικά και πανελλήνια αγωνίσματα και όχι να τους τιμούν γειτονικοί δήμοι.
  5. Δημιουργία σύγχρονων Δημοτικών Ιατρείων προσφέροντας υπηρεσίες ψυχικής υγείας. Είναι απαραίτητο, επίσης, να δημιουργηθούν χώροι προσβάσιμοι και φιλικοί για τα ΑμεΑ. Να απαιτήσουμε την έγκριση απαραίτητων κονδυλίων από τα αρμόδια υπουργεία για την αναβάθμιση του Νοσοκομείου ΑΓ. ΒΑΡΒΑΡΑ (ΛΟΙΜΩΔΩΝ).
  6. Στήριξη των καταστημάτων και επιχειρήσεων της πόλης μας.
  7. Συντονισμένη συνεργασία με τη σχολική κοινότητα (συλλόγους εκπαιδευτικών – γονέων), ώστε να μην παρατηρείται το φαινόμενο διαρροής μαθητών από την πόλη μας σε γειτονικούς δήμους.

Κύριε Βαμβακόπουλε, στο πρόγραμμά μας υπάρχουν κι άλλα σημαντικά θέματα που πάντα σε συνεργασία με όλους τους φορείς θα πρέπει να τύχουν άμεσης παρέμβασης.

Κύριε Νικόπουλε, αν εκλεγεί η παράταξή σας «ΔΥΝΑΤΗ ΠΟΛΗ», με ποιον τομέα θα θέλατε να ασχοληθείτε περισσότερο;

Υπάρχουν πολλοί τομείς που μπορεί ο καθένας μας να συνεισφέρει για μια ομαλή και πετυχημένη διοίκηση. Θα ήθελα κυρίως να ασχοληθώ με την «παιδεία», με την ευρύτερη έννοια της λέξης. Κύριε Βαμβακόπουλε, «παιδεία» δεν είναι τα πτυχία μας, αλλά η αισθητική μας, ο τρόπος με τον οποίο συνομιλούμε, ο τρόπος που κρατάμε την πόρτα για να περάσει ένας άγνωστος στο ασανσέρ ή η προσφορά της θέσης μας στο λεωφορείο σε έναν ηλικιωμένο. Οι γονείς μου, αν και απλοί χωριάτες, κατά πολλούς αμόρφωτοι – για μένα σοφοί – το πρώτο που φρόντισαν να με διδάξουν είναι να είμαι διακριτικός, η ελευθερία του λόγου μου να είναι στο πλαίσιο της ευπρέπειας. Με έμαθαν, και τους ευγνωμονώ γι’ αυτό, να έχω ταπεινότητα, επιμονή στις αξίας μας, να σέβομαι τον άνθρωπο, το παιδί του άλλου, την κυρία που καθαρίζει τον δρόμο, τον υπάλληλο στο ταμείο…

Αυτά τα στοιχεία, σε συνεργασία με τους συλλόγους γονέων και εκπαιδευτικών, θα προσπαθήσουμε να τα μεταλαμπαδεύσουμε στα νέα παιδιά του Δήμου μας και να τα παρακινήσουμε να αντιπαρατεθούν στις κατεστημένες αξίας που για χρόνια ταλανίζουν το πολιτικό σύστημα. Να τους μάθουμε να έχουν γενναιότητα και να είναι υπεύθυνοι.

Κύριε Βαμβακόπουλε, έχω διαλέξει να βαδίζω τον πιο ασφαλή δρόμο, τον δρόμο της αξιοπρέπειας και εντιμότητας. Πάντα θα αγωνίζομαι για το κοινό καλό.

Κύριε Νικόπουλε, για 40 και πλέον χρόνια η προσφορά, τόσο η δική σας όσο και του συνεργάτη σας ΓΙΑΝΝΗ ΛΥΡΑ, ήταν πολύ μεγάλο στον Δήμο μας. Δε θεωρείτε ότι αδικείσθε ότι ο Δήμος δε σας τίμησε;

Κύριε Πάρη, μεγαλύτερη τιμή για μας είναι η αγάπη, εμπιστοσύνη και το χαμόγελο που εισπράττουμε κάθε μέρα από τους γονείς, από παλιούς και νεότερους μαθητές μας, αλλά και από πολλούς άλλους πολίτες. Όλοι εμείς οι καθηγητές του «ΠΥΡΗΝΑ» νιώθουμε υπερηφάνεια για τους μαθητές μας, για την επιστημονική και επαγγελματική καταξίωσή τους.

Θέλω μέσα από τη στήλη σας για ακόμα μία φορά να τους ευχαριστήσω για την τιμή και εμπιστοσύνη που μας δείξανε και καλώ όλους όσους ανέβηκαν τα σκαλιά του «ΠΥΡΗΝΑ», από την εποχή της ίδρυσης του σε μία ωραία και αξέχαστη συνάντηση στις 9 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ, ημέρα Σάββατο (το ακριβές μέρος θα το ανακοινώσουμε αρχές Σεπτέμβρη) να θυμηθούμε παλιές και μαγικές στιγμές.

Κύριε Βαμβακόπουλε,

ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ

    Με τιμή,

Λεωνίδας Νικόπουλος