Σταύρος Μπαράκος, υπ. δημοτικός σύμβουλος “Μαζί με τους πολίτες” του Κωνσταντίνου Σαρόπουλου

Ονομάζομαι Σταύρος Μπαράκος του Δημητρίου και της Βασιλικής.

  • Γεννήθηκα και μεγάλωσα στην Αγία Βαρβάρα.
  • Είμαι παντρεμένος με την Ελένη Κωστολιά, που εργάζεται ως τραπεζοκόμος στο παίδων «Αγία Σοφία». Έχουμε  δύο υπέροχα παιδιά, την Έφη που έχει ολοκληρώσει  τις σπουδές του Πτυχίου και του Μεταπτυχιακού της στο Πανεπιστήμιο Πειραιά και εργάζεται ως σύμβουλος μηχανογράφησης επιχειρήσεων και την Βασιλική μαθήτρια της Γ΄ Λυκείου στο 1ο  ΓΕΛ  Αγίας Βαρβάρας.
  • Από μικρό παιδί ενδιαφερόμουν για τα κοινά. Αυτός ήταν ο λόγος που ήμουν πάντα ενεργός στα μαθητικά συμβούλια στο σχολείο. Αλλά και σαν νεολαίος είχα ενεργή πολιτική συμμετοχή.
  • Ξεκίνησα να εργάζομαι το 1989, σε οικοδομικές εργασίες, όπου γρήγορα εξελίχθηκα σε τεχνίτη. Ενώ το 1993 αφού ολοκλήρωσα τις στρατιωτικές μου υποχρεώσεις, συνέχισα να δραστηριοποιούμαι στο χώρο των οικοδομών σαν εργολάβος.
  • Από το Σεπτέμβριο του 1999 εργάστηκα ως συμβασιούχος οικοδόμος στο δήμο Αγίας Βαρβάρας όπου το 2006 έγινα μόνιμος υπάλληλος μέσω διαγωνισμού του ΑΣΕΠ. Στο διάστημα αυτό ήμουν μέλος και επικεφαλής συνδικαλιστικής παράταξης του Σωματείου Εργαζομένων Δήμου Αγίας Βαρβάρας ενώ είχα την τιμή οι συνάδελφοι μου να με εκλέξουν για μια  θητεία Γενικό Γραμματέα. Ιδιαίτερη τιμή για εμένα ήταν επίσης όταν  με ψήφιζαν και τους εκπροσωπούσα  στα  Συνέδρια της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.) όπου εκεί συμμετείχα και ως υποψήφιος για  το Γενικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας και για το Συνέδριο της ΑΔΕΔΥ, όπου είχα την τύχη να γνωρίσω στελέχη των Δήμων όλης της χώρας και να δω από κοντά προβλήματα και καταστάσεις, που υπήρχαν στην Τοπική Αυτοδιοίκηση σε Πανελλαδικό επίπεδο. Επίσης, τα ίδια χρονικά διαστήματα εκλεγόμουν και στην Επιτροπή Υγιεινής & Ασφάλειας  του Δήμου Αγίας Βαρβάρας όπου διατέλεσα και Πρόεδρος για μια θητεία.