ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ: “Άνθρωποι χάνουν τη ζωή τους στις καρότσες αγροτικών και η κυβέρνηση νομοθετεί φτηνές λύσεις για τα κενά στο ΕΚΑΒ”

.

Δήλωση του υποψήφιου δήμαρχου Αγίας Βαρβάρας με την Λαϊκή Συσπείρωση Βασίλη Γκιτάκου, για την ΠΝΠ της κυβέρνησης που αφορά το ΕΚΑΒ

Την στιγμή που οι δήμοι στενάζουν από την τραγική έλλειψη προσωπικού, η κυβέρνηση της ΝΔ με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου (ΠΝΠ) προβλέπει την απόσπαση υπαλλήλων κλάδων και ειδικοτήτων Οδηγών των δήμων στο ΕΚΑΒ, για την λειτουργία των ασθενοφόρων.

Όταν υπάρχουν 3.500 απόφοιτοι διασώστες του ΕΚΑΒ, αντί για προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, η κυβέρνηση στη λογική κόστους – οφέλους επιλέγει εγκληματικά δημοτικούς υπαλλήλους, πυροσβέστες (την περίοδο πυρκαγιών) και φαντάρους, που δεν διαθέτουν καμία ανάλογη εμπειρία και εξειδίκευση για να διαχειριστούν περιστατικό.

Την ίδια ημέρα που άλλος ένας άνθρωπος στην Εύβοια έχασε τη ζωή του στην καρότσα αγροτικού οχήματος, γιατί δεν υπήρχε ασθενοφόρο για την μεταφορά του, αλλά και για να εξυπηρετήσει τις ανάγκες του τουριστικού κεφαλαίου αυτή την περίοδο, η κυβέρνηση επινοεί φθηνές λύσεις, θέτοντας τη ζωή των ασθενών σε κίνδυνο.

Αυτή είναι και η εξαγγελία των «προσλήψεων» της  υπουργού Εσωτερικών κ. Κεραμέως. Η «ανακατανομή» προσωπικού στους δήμους και το δημόσιο, με μετατάξεις, αποσπάσεις και κινητικότητα, όπου υπάρχουν ανάγκες.

Η υποβάθμιση του δημόσιου συστήματος υγείας, η πολιτική της ιδιωτικοποίησης και των περικοπών των λαϊκών αναγκών στην υγεία, που προώθησαν διαχρονικά όλες οι κυβερνήσεις, οδηγούν τον λαό να πληρώνει για εξετάσεις και περίθαλψη, με τα ιδιωτικά ασθενοφόρα να εμπλέκονται ήδη στη μεταφορά ασθενών και «λύσεις» για τα ράντζα θησαυρίζοντας ξανά οι κλινικάρχες.

Καμία ανοχή απέναντι στην κυβέρνηση που συνεχίζοντας την βάρβαρη πολιτική της προηγούμενης τετραετίας της, μετατρέπει την υγεία σε εμπόρευμα και βάζει πάνω από τη ζωή μας τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων. Συμπόρευση αγωνιστικά με το ΚΚΕ για πραγματική, μαχητική, λαϊκή αντιπολίτευση, τη στιγμή που όλες οι άλλες πολιτικές δυνάμεις τηρούν σιγή νεκροταφείου.