Ο υπ. Δήμαρχος της πόλης μας ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΣΑΡΟΠΟΥΛΟΣ μέσα σε κλίμα ενθουσιασμού, ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του

Μέσα σε κλίμα ενθουσιασμού, στην κατάμεστη αίθουσα του εκλογικού του γραφείου (Ελ. Βενιζέλου & Μεγ. Αλεξάνδρου), ο υπ. Δήμαρχος της πόλης μας ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΣΑΡΟΠΟΥΛΟΣ έκανε εχθές το βράδυ τα εγκαίνια της προεκλογικής καμπάνιας του, μπροστά στις δημοτικές εκλογές της 8ης Οκτωβρίου 2023.

Ο κόσμος πολύς εντός της αίθουσας και άλλος τόσος στο πεζοδρόμιο μπροστά από τα γραφεία.

Τον κ. Σαρόπουλο προλόγισε η ΑΝΝΑ ΓΟΥΝΑΡΗ, με τον παρακάτω αφηγηματικό τρόπο:

“Το κάλεσμα του κουδουνιού (Θα χτυπήσω μια κουδούνα απ τις παλιές που βαρουσαν το διάλειμμα) παραπέμπει στις μαθητικές μας μνήμες μιας και ο χώρος που μας φιλοξενεί σήμερα, του Κοιλαρά, είναι για τους λίγο μεγαλύτερους άρρηκτα δεμένος με τα γυμνασιακα χρόνια.

Εδώ γνώρισαν οι περισσότεροι τον Κωνσταντίνο Σαρόπουλο, αν και εγώ τον συνάντησα χρόνια αργότερα κι ας είχαμε κοινούς φίλους.

Βλέπετε ο Κωνσταντίνος μπήκε από πολύ νωρίς στο στίβο της ζωής. Ανέμελη φοιτητική ζωή δεν έζησε μιας και η οικογένειά που δημιούργησε με την αγαπημένη του Γιώτα, τον οδήγησε παράλληλα να εργάζεται σκληρά.

Η φιλία μας ρίζωσε και άνθισε χρόνια αργότερα στα δημοτικά πεδία και έδεσε καρπούς ποιητικούς. Πολυπράγμων για όσους τον ξέρουν, πολυγραφότατος στα επιστημονικά πεδία, έχει μάθει να παλεύει για τις αλήθειες και τα όνειρα του, γνωρίζει να αφουγκράζεται τον πόνο, γιατρεύει λόγω ειδικότητας και αντιλήψεων ότι είναι στρεβλό και χωλαίνει, μπήγει το μαχαίρι στο κοκκαλο σε κάθε παθογένεια.

Τον καλώ να έρθει κοντά μας, για να μοιραστεί μαζί μας τι τον φέρνει ξανά στην ενεργό δράση, κι αυτή τη φορά μπροστάρη…”

Ο Κωνσταντίνος Σαρόπουλος, ευχαριστώντας την κ.  Άννα Γούναρη για τις θύμισες που έφερε στην επιφάνεια, μίλησε για το σήμερα και το αύριο της πόλης μας, όπως την γνωρίζει εδώ και δεκαετίες και όπως την οραματίζεται.

Μεταξύ άλλων ανέφερε:

“Η αποψινή σας παρουσία είναι μοναδική, συγκινητική και ανεπανάληπτη.

Σας ευχαριστώ μέσα από τα βάθη της καρδιάς μου που σήμερα είστε εδώ, για να ξεκινήσουμε ΜΑΖΙ, με αποφασιστικότητα, αυτήν την προσπάθεια για το δήμο μας! Για την πόλη μας! Για όλους τους συμπολίτες μας!

Σήμερα ανακοινώνω ότι αυτός ο όμορφος χώρος της οικογένειας Κοιλαρά θα είναι το ορμητήριό μας, για όλο το καλοκαίρι μέχρι τις εκλογές.

Εδώ θα συζητάμε, θα πίνουμε τον καφέ μας, θα ξεκινάμε τις εξορμήσεις μας.

Φίλες και φίλοι,

Με γνωρίζετε σαν φίλο, σαν συμμαθητή, σαν γείτονα, σαν γιατρό, σαν συνεργάτη, σαν πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου, σαν αντιδήμαρχο.

Τώρα με βλέπετε σαν Δήμαρχο. Πράγματι σήμερα ανακοινώνω την υποψηφιότητά μου για Δήμαρχος Αγίας Βαρβάρας.

Πράγματι, αγαπητοί φίλες και φίλοι από το φθινόπωρο ξεκίνησαν ενθουσιώδεις συζητήσεις. Καιρός να αλλάξει ο Δήμαρχος και κυρίως η νοοτροπία στο δήμο που τον κρατάει πίσω.

Πάμε Κωνσταντίνε να αλλάξουμε το δήμο. Πάμε να αλλάξουμε νοοτροπία στο δήμο μας.

Εσύ μπορείς. Μπορείς να είσαι ο δήμαρχος για όλους τους πολίτες της Αγίας Βαρβάρας.

Ξέρεις την πόλη, τους ανθρώπους, έχεις αυτοδιοικητική εμπειρία.

Όχι πια φίλοι και εχθροί. Αλλά όλοι μια γειτονιά. Μία η αγωνία, να πάει η πόλη μπροστά”.

Μετά από το ξεκίνημα της ομιλίας του ο κ. Σαρόπουλος έκανε αναφορά σε όλα τα θέματα, που για εκείνον και την παράταξή του είναι προτεραιότητες.

Μίλησε για διαφάνεια, για τις προσλήψεις, για ισονομία και ισοτιμία για όλους τους πολίτες της πόλης μας.

“Όχι άλλο δικοί μας και δικοί τους”! τόνισε και συνέχισε:

“O καθένας από εμάς έχει την κομματική μου ταυτότητα. Όσον αφορά όμως το δήμο έχουμε μόνο μία κομματική ταυτότητα κι αυτή γράφει «Μαζί με τους πολίτες».

Γιατί «Μαζί με τους πολίτες» θα κάνουμε τον δήμο καλύτερο και η νοοτροπία που θα κυριαρχήσει είναι ότι εμείς θα λογοδοτούμε στους πολίτες και όχι οι πολίτες σε εμάς.

Μαζί με τους πολίτες λοιπόν!”

“…Φίλες και φίλοι,

συνηθίζεται σε τέτοιες περιπτώσεις να ξεκινάει κάποιος την ομιλία του με αυτά που προτίθεται να κάνει.

Εγώ θα ξεκινήσω με αυτά που ΔΕΝ θα κάνω:

Δεν θα ακούσετε από εμάς όμορφα λόγια και ανεδαφικές προτάσεις, που μπορεί να ακούγονται ωραία αλλά δεν έχουν κανένα αντίκρισμα, όπως την επαναλειτουργία του παράνομου αναψυκτήριου Πάνθεον με τη μορφή που θυμόμαστε.

Δεν θα υποσχεθώ πράγματα που δεν μπορώ να πραγματοποιήσω. Δεν θα τάξω λαγούς με πετραχήλια. Γνωρίζω καλά τις δυνατότητες που έχει ένας δήμος.

Έτσι δεν θα σας τάξω κι εγώ ότι θα ανοίξω αύριο το Πάνθεον, ούτε ότι θα υπογειοποιήσω μεθαύριο τους πυλώνες υψηλής τάσης, ούτε ότι θα αρχίσουν οι εργασίες για το θέατρο, τη βιοχρώμ, το γηροκομείο και το κολυμβητήριο από Δευτέρα.

Δεν θα φτιάξω μουσεία κοροϊδία, όπως το μουσείο φυσικής ιστορίας με τα 5 ελαιόδεντρα.

Δεν θα αθετήσω τις υποσχέσεις μου, γιατί δεν θα περιλαμβάνουν φαραωνικά σχέδια.

Δεν θα εξαφανιστώ πίσω από το γραφείο και τον τίτλο του Δημάρχου. Δεν θα διατάζω. Θα είμαι δίπλα σας. Θα σας ακούω. Θα σχεδιάζουμε, θα αγωνιζόμαστε και θα πετυχαίνουμε μαζί.

Δεν θα στοχοποιώ, ούτε θα εκδικούμαι συμπολίτες μας, γιατί δεν με χειροκροτούν ή γιατί έχουν άλλη άποψη. Όλων οι γνώμες θα ακούγονται με σεβασμό. Δεν θα σε παίρνω Άννα τηλ γιατί έκανες like στον Θανάση…”

“…Φίλες και φίλοι,

Εμείς θα ομορφύνουμε την πόλη και θα της δώσουμε ζωή.

Έχουμε συγκεκριμένο σχέδιο, με πολλή δουλειά, κοστολογημένες προτάσεις και κυρίως: μεράκι και όρεξη για δημιουργία!

Πρώτα από όλα μαζί θα κάνουμε να νιώσουν οι συμπολίτες μας ασφαλείς.

Η υγεία είναι αδιαμφισβήτητα το σημαντικότερο αγαθό.

Θα κινήσουμε γη και ουρανό με ενέργειες και αγώνες, ώστε όλοι να έχουν πρόσβαση στην πρόληψη και τη φροντίδα.

Θα παλέψουμε για την αξιοποίηση του Νοσοκομείου μας και θα διεκδικήσουμε την ουσιαστική συμβολή του ως πυλώνα πρωτοβάθμιας φροντίδας αλλά και δευτεροβάθμιας περίθαλψης για ενήλικες και παιδιά, αλλά και του Θεραπευτηρίου Χρόνιων Παθήσεων ως Κέντρου αποκατάστασης.

Φίλες και φίλοι

Τελευταία η εγκληματικότητα έχει γίνει το σημείο αναφοράς της πόλης μας στα μέσα ενημέρωσης τόσο που ντρεπόμαστε. Ακουμπά κάθε παράμετρο της ζωής μας. Δημιουργεί φόβους που εμποδίζουν τη δημιουργικότητα, αφαιρούν τη χαρά της εργασίας και της μάθησης, δεν επιτρέπουν τη ξεκούραση.

Δεν πρέπει να διστάζουμε να βγαίνουμε εμείς από τα σπίτια μας, αλλά να μην κυκλοφορούν οι παράνομοι.

Διεκδικούμε την πλήρη στελέχωση του αστυνομικού τμήματος με το αναγκαίο προσωπικό και το σύγχρονο τεχνολογικό εξοπλισμό για να ανταποκριθεί στα καθήκοντα προστασίας της καθημερινότητας του πολίτη και την άμεση λειτουργία της Δημοτικής Αστυνομίας.

Ο έλεγχος της κυκλοφορίας και ιδιαίτερα της στάσης και στάθμευσης των αυτοκινήτων στην κεντρική λεωφόρο και άλλα επίκαιρα σημεία είναι για εμάς προτεραιότητα.

ΜΑΖΙ θα αγωνιστούμε για μια πόλη σύγχρονη, ήσυχη και ασφαλή για όλους. Να κυκλοφορούν σε κάθε σημείο της πόλης τα παιδιά και οι ηλικιωμένοι χωρίς φόβο και η επαγγελματική και κοινωνική ζωή να κυλάει ομαλά…”

Στη συνέχεια ο κ. Σαρόπουλος αναφέρθηκε, στην παιδεία, τον Πολιτισμό, το Περιβάλλον, τα Αδέσποτα Τετράποδα, τον Αθλητισμό, τους Άστεγους, τους Άνεργους, τις Φτωχές Οικογένειες που δυσκολεύονται να πληρώσουν το ηλεκτρικό τους ρεύμα και ζουν υπό την απειλή κατάσχεσης ακόμα και του σπιτιού τους.

Μίλησε για όλα με λόγια απλά κατανοητά και ρεαλιστικά και ανακοίνωσε είκοσι πέντε, από τους υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους της παράταξής του.

Ειδική αναφορά έκανε για τους νέους τονίζοντας μεταξύ άλλων:

“…Φίλες και φίλοι

Οι περισσότεροι νέοι μας φεύγουν μακριά για να σπουδάσουν, να μαθητεύσουν, να εργαστούν ακόμα και για να διασκεδάσουν.

Δημιουργούμε τις απαραίτητες συνθήκες για να συγκρατήσουμε τους νέους στον τόπο μας και να τους δώσουμε διέξοδο στη δημιουργικότητά τους.

ΜΑΖΙ τους θα αγωνιστούμε να τους κρατήσουμε εδώ. Να κάνουμε την πόλη μας ελκυστική για τα νιάτα μας…”

“…Φίλες και φίλοι,

όσα αναφέρθηκαν είναι μερικά από όσα περιλαμβάνει το πρόγραμμά μας και έχουμε ήδη προχωρήσει στο σχεδιασμό τους για να είμαστε έτοιμοι να τα υλοποιήσουμε μόλις αναλάβουμε τη διοίκηση του Δήμου.

Βασική προϋπόθεση να σας έχω μαζί μου, δίπλα μου, συνοδοιπόρους, συμμέτοχους, συναγωνιστές.

Με όλους εσάς. Υποψήφιους και μη.

Μαζί με εσάς και όσους ζητούν διάλογο, ειλικρίνεια, δημοκρατία, αξιοκρατία, αξιοπιστία, σοβαρότητα, σεβασμό, υπευθυνότητα και πάνω απ’ όλα αποτελεσματικότητα.

Πάμε φίλοι μου.

Μαζί ξεκινάμε για μια καλύτερη Αγία Βαρβάρα! Την πόλη που μας αξίζει…”