Στο Κρυονέρι Κορινθίας βρέθηκε ο Σύλλογος Ποντίων Αγ. Βαρβάρας «Ο ΦΑΡΟΣ»

Στο Κρυονέρι Κορινθίας βρέθηκε ο Σύλλογος Ποντίων Αγ.Βαρβάρας «Ο ΦΑΡΟΣ», σε υψόμετρο 740 μ. με πανοραμική θέα στον Κορινθιακό και Σαρωνικό κόλπο, με τον ποταμό Ελισσώνα να διασχίζει την περιοχή.

Το Σάββατο 9 Ιουλίου 2016 συμμετείχε στην Πολιτιστική Εβδομάδα και συγκεκριμένα στο 11ο Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών που διοργάνωσε ο Πολιτιστικός Σύλλογος Νέων Κρυονερίου, σ’ ένα αντάμωμα με την παράδοση, γεμάτο με νότες χαράς και κεφιού.

«Ο ΦΑΡΟΣ» μέσα από μια Μουσικοαφηγηματική Διαδρομή παρουσίασε Χορούς και Δρώμενα της Αλησμόνητης Πατρίδας του Πόντου, ενθουσίασε και κερδισε το χειροκρότημα όλων. Μουσικά συνόδευσαν ο Σταύρος Σαββίδης (λύρα – τραγούδι) και ο Σάββας Ηλιάδης (νταούλι).

Η φιλοξενία ήταν ζεστή και εντυπωσιακή. Μετά το τέλος του Φεστιβάλ οι Διοργανωτές παρέθεσαν ένα εξαιρετικό γεύμα στους συμμετέχοντες και όλοι μαζί πιάστηκαν όλοι στον κύκλο της Ζωής χορεύοντας Ελλάδα.

Στην Πρόεδρο και Χοροδιδάσκαλο κ.Σοφία Σαββίδου και στους χορευτές προσέφεραν αναμνηστικά, επαίνους και ένα καλάθι με τοπικά παραδοσιακά προϊόντα.