Μηχανογραφικό 2016: Ολοκληρώνεται η διαδικασία για αλλαγή στις προτιμήσεις υποψηφίων

 

Μέχρι και την Τετάρτη 13/7/2016 οι υποψήφιοι που υπέβαλαν εμπρόθεσμα το μηχανογραφικό τους δελτίο θα μπορούν να ζητήσουν μερική ή ολική ανάκληση προτιμήσεων.

Αυτό σημαίνει ότι οι υποψήφιοι με μια υπεύθυνη δήλωση θα έχουν τη δυνατότητα να ζητήσουν μόνο την διαγραφή ορισμένων προτιμήσεών τους και όχι την αλλαγή στη σειρά των προτιμήσεων ή την προσθήκη άλλων.

Για να υλοποιηθεί η διαδικασία η αίτηση/υπεύθυνη δήλωση θα πρέπει να είναι επικυρωμένη για το γνήσιο της υπογραφής από ΚΕΠ ή Αστυνομικό Τμήμα και να υποβληθεί στην Κεντρική Υπηρεσία του Υπουργείου Παιδείας.

Η μορφή της υπεύθυνης δήλωσης δίνεται με το συνημμένο υπόδειγμα και θα πρέπει μέχρι και την Τετάρτη 13/7/2016 (ημερομηνία ταχυδρομικής σήμανσης) να αποσταλεί α) με ΦΑΞ στον αριθμό 210-3442098 αλλά και β) με ταχυμεταφορά (courier),στην ταχυδρομική διεύθυνση: Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Διεύθυνση Εξετάσεων και Πιστοποιήσεων Τμήμα Α’, Αν. Παπανδρέου 37, Μαρούσι, ΤΚ 15180, γραφείο 0082.

Επισημαίνεται ότι η ανωτέρω προθεσμία είναι οριστική και μετά την παρέλευσή της δεν θα γίνει δεκτή καμία αλλαγή στα μηχανογραφικά δελτία.

Η εφαρμογή θα κλειδώσει και θα ξεκινήσει η ηλεκτρονική επεξεργασία των μηχανογραφικών δελτίων.

Οι υποψήφιοι που έχουν ήδη οριστικοποιήσει το μηχανογραφικό δελτίο θα έχουν πλέον πρόσβαση στην ηλεκτρονική διεύθυνση exams.it.minedu.gov.gr, μόνο για να βλέπουν την οριστικοποιημένη μορφή του μηχανογραφικού δελτίου, το οποίο φέρει αριθμό πρωτοκόλλου.