Εγκαινιάζεται η «αίθουσα Μαρίας Κακόνι» στο Κέντρο Εικαστικών Τεχνών του Δήμου

Tη Δευτέρα 19 Ιουνίου στις 7 μμ εγκαινιάζεται η «αίθουσα Μαρίας Κακόνι» στο Κέντρο Εικαστικών Τεχνών του Δήμου (Νάξου 15, Αγία Βαρβάρα) με το άνοιγμα της Ετήσιας Έκθεσης Ζωγραφικής 2023 και την απονομή των μαθητικών επαίνων.

Η Μαρία Μαγδαληνή Κακόνι γεννήθηκε στην Κάλοτσα Ουγγαρίας και από το 1978 ζει και εργάζεται στην Ελλάδα, ακoλουθώντας τον σύζυγο της Θεμιστοκλή Ακριτίδη που μεγάλωσε στην Ουγγαρία ως πολιτικός πρόσφυγας και επαναπατρίστηκε στην Ελλάδα. Είναι μητέρα 2 παιδιών.

Είναι μέλος του Εικαστικού Επιμελητήριου Ελλάδας και του Πανελλήνιου Σωματείου Θεάτρου Σκιών, έχει συμμετάσχει σε πολλές ομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό και σε ημερίδες, συνέδρια και πολλά εκπαιδευτικά προγράμματα.

Από το 1989 έως σήμερα διδάσκει στα παιδικά τμήματα ζωγραφικής στο Πολιτιστικό Κέντρο, ΔΕΑΔΑΒ, ΔΗΚΕΑΒ και ύστερα στο Κέντρο Εικαστικών Τεχνών Δήμου Αγίας Βαρβάρας, από το 2003 με σύμβαση αόριστου χρόνου, ως διευθύντρια εικαστικών τμημάτων.

Όλα αυτά τα χρόνια έχει συνεργαστεί σχεδόν με όλες της πολιτιστικές και κοινωνικές δομές της πόλης (παιδικοί σταθμοί, ΚΑΠΗ, ΓΔΑΠ, Βιβλιοθήκη, Δημοτικό Ωδείο, ερασιτεχνικές θεατρικές ομάδες, Σχολή Χορού, Παραδοσιακοί χοροί, Δραματική Σχολή, Δημοτικά σχολεία),καλοκαιρινό πρόγραμμα δημιουργικής απασχόλησης για παιδιά-από το 1989 μέχρι σήμερα, επίσης σε πολλές εκδηλώσεις του Δήμου

Ως εικαστικός καλλιτέχνης τα τελευταία χρόνια έχει επικεντρωθεί στη σχεδίαση σκαλιστών σκηνικών και φιγούρων από χαρτόνι για το θέατρο σκιών.

Τιμώντας την σημαντική δημιουργό και ακάματη δασκάλα το Δημοτικό Συμβούλιο Αγίας Βαρβάρας αποφάσισε να δώσει το όνομά της στη μεγάλη αίθουσα εκθέσεων του Κέντρου Εικαστικών Τεχνών του Δήμου.

Πηγή: Ενημερωτικό δελτίο του δήμου