Ενημερωτικό Δελτίο για τη δράση της Ένωσης Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων το 2016

Ενημερωτικό Δελτίο για τη δράση της Ένωσης το 2016

Η Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Αγίας Βαρβάρας και ο Σύλλογος Γυναικών Αγίας Βαρβάρας, με την ευκαιρία της αποκριάς, πραγματοποίησαν στις 06/03/2016 θεατρική παράσταση στο αμφιθέατρο του 2ου Λυκείου για παιδιά προσχολικής και σχολικής ηλικίας με το θεατρικό έργο «ΝΤΕΝΕΚΕΔΟΥΠΟΛΗ».

Στις 9 και 10 Μαΐου 2016, σε συνεργασία με το ΕΣΥΝ (Εθνικό Συμβούλιο κατά των Ναρκωτικών), πραγματοποιήθηκε εκδήλωση κατά των ναρκωτικών με τη συμμετοχή του 2ου Λυκείου και τη συμπαράσταση του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου, την οποία παρακολούθησαν περίπου 120 μαθητές και μαθήτριες του Λυκείου σε τέσσερις ομάδες των 30 μαθητών. Υπήρξε συζήτηση και γόνιμος προβληματισμός και στις τέσσερις ομάδες στο διάλογο που έκαναν με την κυρία Μαρία Τσίγκα, Πρόεδρο του ΕΣΥΝ. Το διήμερο της εκδήλωσης πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα της Ένωσης Γονέων.

Η Ένωση πραγματοποίησε τους προηγούμενους μήνες συναντήσεις με διευθυντές σχολείων της πόλης μας και συναντήσεις με Συλλόγους Γονέων στην κοινή προσπάθεια να επιλυθούν προβλήματα που αφορούν τα σχολεία και τους μαθητές. Συμμετείχε σε όλες τις συνεδριάσεις της ΔΕΠ και των σχολικών Επιτροπών.

Η Ένωση Γονέων βοήθησε το 2ο Γυμνάσιο στο project που πραγματοποίησαν μαθητές και η καθηγήτριά τους με θέμα την «ιστορία της πόλης μας» με στοιχεία και πληροφορίες.

Λίγο πριν το Πάσχα, η Ένωση Γονέων με τον Σύλλογο Γυναικών Αγίας Βαρβάρας, πραγματοποίησε συγκέντρωση βοήθειας για τους πρόσφυγες, θύματα των ιμπεριαλιστικών πολέμων στη Μέση Ανατολή (συλλογή ρουχισμού, τροφίμων, ειδών πρώτης ανάγκης). Έγιναν ήδη δύο αποστολές στο κέντρο φιλοξενίας του Σκαραμαγκά. Ευχαριστούμε τα μέλη και τους φίλους της Ένωσης για την μεγάλη συμμετοχή και προσφορά τους.

Οι εκλεγμένοι αντιπρόσωποι της Ένωσης συμμετείχαν στα δύο συνέδρια της Ομοσπονδίας Γονέων Αττικής, στο Συνέδριο της Ανώτατης Συνομοσπονδίας Γονέων και στις διαμαρτυρίες για τα προβλήματα της εκπαίδευσης που οργάνωσε η Ομοσπονδία Γονέων Αττικής στο Υπουργείο Παιδείας και έξω από τη Βουλή στο Σύνταγμα.

Το Δ. Σ. συνεδρίασε τακτικά συζητώντας διάφορα θέματα.

Η Ένωση Γονέων Αγίας Βαρβάρας το προηγούμενο διάστημα έκανε συναντήσεις με την Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Διεύθυνση Παιδείας καθώς και τον Σχολικό Σύμβουλο Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης στην προσπάθεια να επιλυθούν προβλήματα των σχολείων.

Συμμετείχε στα σχολικά συμβούλια των σχολείων ενώ με επιστολή της πρόσκληση προς όλους τους συλλόγους γονέων και κηδεμόνων ανέλυσε τη σπουδαιότητα διενέργειας των σχολικών συμβουλίων καθώς και της συμμετοχής όλων των ισότιμων μελών της σχολικής κοινότητας σε αυτά.

Η Ένωση Γονέων Αγίας Βαρβάρας συμμετείχε στην μεγάλη πορεία ανεργίας που πραγματοποίησε ο Δήμος Πάτρας από την Πάτρα έως την Αθήνα.

Παρευρεθήκαμε στις εορταστικές εκδηλώσεις πολλών σχολείων για το τέλος της σχολικής χρονιάς, όπως στην εκδήλωση του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 5ου Δημοτικού Σχολείου Αγίας Βαρβάρας. Στις γυμναστικές επιδείξεις του 4ου Δημοτικού Σχολείου Αγίας Βαρβάρας, στις Αριστοφανικές θεατρικές παραστάσεις του 8ου Δημοτικού και του 2ου Δημοτικού Σχολείου Αγίας Βαρβάρας.
Στην εκδήλωση του 1ου Δημοτικού.
Στην εκδήλωση του 1ου Γυμνασίου στο κινηματοθέατρο Γιάννης Ρίτσος.
Στην εκδήλωση του 3ου Γυμνασίου
Στην εκδήλωση του 1ου Λυκείου στο Γιάννης Ρίτσος για τα 43 χρόνια του Λυκείου Αγίας Βαρβάρας και τα 30 χρόνια αυτόνομης παρουσίας του 1ου Λυκείου.

Η διεύθυνση και ο Σύλλογος καθηγητών του 2ου Λυκείου Αγίας Βαρβάρας αποφάσισαν να τιμήσουν την Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Αγίας Βαρβάρας για την προσφορά της στον τομέα της παιδείας, απονέμοντας τιμητική πλακέτα κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης αποφοίτησης της Γ’ τάξης στην κατάμεστη από μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς αίθουσα του σχολείου στις 27/06/2016. Προηγήθηκαν σύντομες ομιλίες της διευθύντριας κυρίας Κατερίνας Καπούτση, του υποδιευθυντή κ. Δημήτρη Παΐσιου και του προέδρου της Ένωσης κυρίου Παναγιώτη Μπουντούκη, όπου τονίστηκε η σημασία της συνεργασίας της σχολικής κοινότητας (Μαθητές, γονείς, εκπαιδευτικοί) και της συλλογικής δράσης σε ένα δημοκρατικό σχολείο ανοιχτό στο διάλογο. Σας ευχαριστούμε για την τιμή και εμπιστοσύνη.

Μέλη και φίλοι γονείς της Ένωσης Γονέων Αγίας Βαρβάρας έχουν συστήσει τη θεατρική ομάδα «ΑΝΤΑΜΑ» που κάνει πρόβες στο θεατρικό έργο του Νιλ Σάιμον «ΟΙ ΗΛΙΘΙΟΙ».
Οι πρόβες και η κατασκευή των σκηνικών συνεχίζονται…

Ραντεβού τον Σεπτέμβρη, καλό καλοκαίρι

το. Δ.Σ.