ΔΕΚΑΤΡΕΙΣ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΕΣ και ΕΝΑ ΚΙΤ ΡΟΜΠΟΤΙΚΗΣ έκλεψαν άγνωστοι από το Α Γυμνάσιο, αφού το διέρρηξαν…

ΔΕΚΑΤΡΕΙΣ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΕΣ και ΕΝΑ ΚΙΤ ΡΟΜΠΟΤΙΚΗΣ έκλεψαν άγνωστοι μέχρι στιγμής δράστες από το Α Γυμνάσιο της πόλης μας, αφού το διέρρηξαν,  το διάστημα από την Παρασκευή 19 έως  την Κυριακή 21 Μαΐου, σύμφωνα με εκτιμήσεις που υπάρχουν και τις έως τώρα έρευνες.

Όπως ενημερωθήκαμε οι δράστες προφανώς ήξεραν πολύ καλά τον χώρο, αφού πήγαν στοχευμένα στην αίθουσα που ήταν τα μηχανήματα και τα έκλεψαν.

Στο Α Γυμνάσιο καλέστηκε η αστυνομία και η σήμανση πήρε αποτυπώματα από τον χώρο σε μία προσπάθεια να ανακαλύψει τους δράστες. 

Η εφημερίδα μας επανειλημμένα στο παρελθόν έχει γράψει για τα ελλιπή μέτρα προστασίας του σχολείου, από εξωσχολικούς οι οποίοι δεν δυσκολεύονται να εισέλθουν σε αυτό τις απογευματινές ώρες.

Ακόμα και ο προβολέας που έχει τοποθετηθεί για να φέγγει τα βράδια το κτίριο, έχει φύγει από τη θέση του, όπως γράφαμε πρόσφατα και αντί να λούζει το σχολείο σκοπεύει τον ουρανό. 

Ας ελπίσουμε πως θα βρεθούν οι δράστες σύντομα και πως θα λογοδοτήσουν.

Προξενεί ερωτηματικά πάντως το γεγονός πως δεν ενεργοποιήθηκε ο συναγερμός, εάν υπάρχει βέβαια στο σχολείο, το οποίο βρίσκεται και σε απόμερο σχετικά σημείο.

Εχθές Δευτέρα 22 Μαΐου, αργά το βράδυ ο Σύλλογος Γονέων του Α Γυμνασίου ανάρτησε στην ιστοσελίδα του την παρακάτω σχετική ανακοίνωση

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΤΟΥ Α ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ

Αγαπητοί γονείς,
.
Το σχολείο μας μέσα στο τριήμερο, έγινε δυστυχώς στόχος βανδαλισμού και κλοπής σημαντικού υλικού τεχνολογίας!
.
Ενημερωθήκαμε σήμερα και έχουν γίνει από τις αστυνομικές αρχές τα προβλεπόμενα προς διελεύκανση.
.
Θα ήταν μεγάλη συμβολή – εάν αυτό δεν έχει ήδη πραγματοποιηθεί- , τυχόν υλικό από κάμερες των γύρω σπιτιών.
.
Θα πρέπει κάθε φορέας ευθύνης για τα σχολεία μας, να δώσει μια προσοχή παραπάνω στο γυμνάσιο μας, που λόγω τοποθεσίας, είναι αρκετά ευάλωτο σε καταπατήσεις και ζημιές καθώς αυτό μεταφράζεται σε οικονομική ζημιά για εμάς τους φορολογούμενους δημότες και υποβάθμιση της ποιότητας της παρεχόμενης εκπαίδευσης των παιδιών μας .
.
.
.