Πολλά ζητήματα και κενά ενημέρωσης στην ίδρυση Πειραματικού Σχολείου στην πόλη μας

Παρά την Πρωτομαγιά αρκετοί γονείς και φορείς ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 8ου Δημοτικού Σχολείου της πόλης μας, εχθές το απόγευμα σε διευρυμένη Γενική Συνέλευση με αποκλειστικό θέμα την μετατροπή του παραπάνω σχολείου σε Πειραματικό.

Στην ουσία δεν πρόκειται για μετατροπή του 8ου σε Πειραματικό, αλλά για την κατάργηση ενός δημοτικού από τα επτά που λειτουργούν στην πόλη μας, αφού αυτό πλέον θα είναι Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Δυτικής Αττικής και θα δέχεται μαθητές στο μέλλον και από άλλους δήμους της περιοχής, με κλήρωση, όπως ειπώθηκε στη συνέλευση.

Ακόμα δεν είναι βέβαιο πως δύο αδέλφια θα μπορούν να πηγαίνουν σε αυτό, λόγω του καθεστώτος που θα υπάρχει, ακούστηκε επίσης.

Επίσης τονίστηκε από το προεδρείο της συνέλευσης πως δεν τηρήθηκαν τα προβλεπόμενα για την ένταξη του σχολείου στα Πειραματικά και άλλα ενδιαφέροντα ζητήματα, με την εκτίμηση πως πλέον στην πόλη μας θα υπάρχει εκπαίδευση πολλών ταχυτήτων.

Επειδή το θέμα έχει πολλές προεκτάσεις και πολιτικές, περιμένουμε επίσημες ανακοινώσεις από τους φορείς, οι οποίες θα ενημερώνουν αναλυτικότερα σχετικά με το θέμα.