Ανοικτή παιδική χαρά που είχε κλείσει για επιθεώρηση, χωρίς όμως να έχουν γίνει οι επισκευές σε αυτήν…

Στις 30 Μαρτίου 2023, πριν ένα μήνα δηλαδή, μετά από αντιδράσεις κατοίκων και επανειλημμένων δημοσιευμάτων μας, για την κατάσταση που επικρατούσε στην παιδική χαρά στην πλατεία Μακρυγιάννη, δίπλα στο ΚΕΦΑ, ο δήμος την έκλεισε με αλυσίδα και λουκέτο, όπως και άλλες στο δήμο μας, τοποθετώντας μάλιστα και πινακίδα με την ένδειξη “Η ΠΑΙΔΙΚΗ ΧΑΡΑ ΘΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΚΛΕΙΣΤΗ ΛΟΓΩ ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗΣ”.

Στο χώρο της παιδικής χαράς υπήρχε μία κούνια με το ένα καθισματάκι της ξηλωμένο, ένα φρεάτιο στο κέντρο της χωρίς προστατευτική σχάρα, μία λαμαρίνα από το κάδο μικροαπορριμμάτων κομμένο να εξέχει επικίνδυνα και άλλα μικροπροβλήματα.

Εχθές πρωτομαγιά, γύρω στις 11:00 το πρωί, καθώς περνούσαμε από την οδό Ηρακλείου, είδαμε παιδιά μέσα στην παιδική χαρά να παίζουν.

Πλησιάσαμε με τη βεβαιότητα πως είχαν επισκευαστεί εκείνα που προαναφέραμε αφού και η πόρτα ήταν διάπλατα ανοικτή, χωρίς λουκέτα, αλυσίδες και πινακίδες.

Αμ δε!!!

Η πόρτα μπορεί να ήταν ανοικτή  και στην παιδική χαρά να έπαιζαν παιδιά, αλλά πέραν της επισκευής του καθίσματος της κούνιας, δεν έχει γίνει καμία άλλη εργασία.

Το φρεάτιο χωρίς σχάρα, η επικίνδυνη λαμαρίνα από τον κάδο απορριμμάτων να εξέχει με κίνδυνο το σοβαρό τραυματισμό κάποιου παιδιού και η παιδική χαρά γεμάτη σκουπίδια.

Γιατί λοιπόν η παιδική χαρά ήταν ανοικτή για τους συμπολίτες μας αφού σχεδόν τίποτα δεν έχει επισκευαστεί σε αυτήν;;;

Βλέποντας την κατάσταση που επικρατούσε, μας ήρθε στο μυαλό η δήλωση του δημάρχου κ. Μίχου στην τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, προ εβδομάδων, ο οποίος απαντώντας σε ερώτηση του δημοτικού συμβούλου κ. Μιχάλη Φράγκου για τις παιδικές χαρές, τόνισε πως καμία παιδική χαρά δεν θα ανοίξει και δεν θα λειτουργεί, εάν δεν είναι πιστοποιημένη και ασφαλής για τα παιδιά.

Τώρα εάν δεν θυμάται αυτή τη δήλωση ο δήμαρχος ή εμείς κάνουμε λάθος, ας μας διορθώσει…

Εκτός κι αν θέλει να μας διορθώσει ο αρμόδιος αντιδήμαρχος κ. Γιάννης Πουλάκης, ο οποίος το συνηθίζει άλλωστε.

Ανεπιτυχώς μεν, αλλά δεν το βάζει κάτω…