Ο Δήμος συνεχίζει να επιμένει για την αναβάθμιση του Νοσοκομείου

Αγία Βαρβάρα 6 Ιουνίου 2016

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Την Τετάρτη 1 Ιουνίου ο Δήμαρχος Γιώργος Καπλάνης επισκέφθηκε μαζί με τον Αντιπεριφερειάρχη Δυτικής Αθήνας Σπύρο Τζόκα το Νοσοκομείο «Αγία Βαρβάρα».

Ο Δήμαρχος επανέλαβε προς τον εκπρόσωπο της Περιφέρειας το χρόνιο αίτημα του Δήμου, καθώς και όλων των φορέων και κατοίκων της περιοχής, για την αναβάθμιση του Νοσοκομείου, τονίζοντάς του ότι, τα βήματα που γίνονται από το αρμόδιο υπουργείο είναι επείγουσα ανάγκη να επιταχυνθούν, ζητώντας γι αυτό και τη στήριξη της Περιφέρειας.

Η μεταφορά στο χώρο του Νοσοκομείου των υπηρεσιών του Πρωτοβάθμιου Εθνικού Δικτύου Υγείας (Π.Ε.Δ.Υ.) Αγίας Βαρβάρας, των υπηρεσιών φυσικοθεραπείας, οδοντιατρικής καθώς και του ιδρύματος μητέρας και παιδιού του Π.Ε.Δ.Υ. Αιγάλεω, είναι μία θετική εξέλιξη.

Όμως οι ανάγκες των κατοίκων της περιοχής μας σε υπηρεσίες υγείας είναι πολύ μεγαλύτερες τόσο στον τομέα της πρωτοβάθμιας φροντίδας (σε υπηρεσίες πρόληψης και διαγνωστικά εργαστήρια) όσο και της δευτεροβάθμιας φροντίδας και ειδικά σε κλινικές που οι ανάγκες υπερβαίνουν των δυνατοτήτων των υφιστάμενων στη Δυτική Αθήνα.

Για ακόμα μια φορά με έμφαση τονίζουμε προς όλους τους αρμόδιους του σχεδιασμού κάλυψης των υγειονομικών αναγκών του πληθυσμού, ότι το Νοσοκομείο πρέπει επιτέλους να λειτουργήσει άρτια, παρέχοντας πραγματικές και ολοκληρωμένες υπηρεσίες υγείας προς τους πολίτες του δήμου μας και της ευρύτερης περιοχής.

Από το Γραφείο Τύπου του Δήμου Αγίας Βαρβάρας