Απάντηση Σωτηρόπουλου στην ανοικτή επιστολή του Σταύρου Μπαράκου

Δημοσιεύσαμε προ ημερών ανοικτή επιστολή του κ. Σταύρου Μπαράκου προς τον αντιδήμαρχο κ. Σωτηρόπουλο, η οποία αφορούσε τα μέτρα προστασίας των εργαζομένων κατά τη διάρκεια της εργασίας τους, στον τομέα που είναι αρμόδιος.

Στην επιστολή του ο κ. Μπαράκος συνόψιζε και σχετική φωτογραφία την οποία επαναδημοσιεύουμε στη συνέχεια.

Στην επιστολή εκείνη απαντά με δική του ο κ. αντιδήμαρχος και έχει ως εξής:

“κ. Μπαράκο,

Μετά την δημοσίευση από εσάς φωτογραφίας εργαζόμενου  ο οποίος δεν τηρεί τους κανόνες που η Υπηρεσία μας επιβάλλει στο προσωπικό της, σας ενημερώνω ότι  θα αναζητηθούν  οι  ευθύνες  που αναλογούν και από την προϊσταμένη της υπηρεσίας υπό την ευθύνη της οποίας βρίσκεται η καθοδήγηση και ο έλεγχος των ενεργειών των εργαζομένων. Προσωπικά δεν καλύπτω τις αστοχίες κανενός.

Όμως φίλτατε, σας έχω νέα.  

Ο φονιάς που σκότωσε την μάνα του και κλαίει στο μνήμα επειδή είναι ορφανός, δεν συμπονεί. Εμπαίζει και χειραγωγεί. Στο ρεσιτάλ υποκρισίας διαπρέψατε ξανά.

Γνωρίζετε πολύ καλά  και εσείς ως πρόσφατα εργαζόμενος του δήμου ότι υπάρχουν αυστηρές οδηγίες για τους υπαλλήλους, ώστε να αποφεύγουν πράξεις που μπορεί να θέσουν σε κίνδυνο την ασφάλειά τους  και ότι η  εντολή του  Λάμπρου Μίχου  είναι μια και μοναδική:

“Να εφαρμόζεται στο ακέραιο η νομοθεσία”. Με γνώμονα αυτή κινούμαστε.  

Αν έχετε πληροφόρηση  ότι ζητήθηκε υποστήριξη από μηχάνημα της υπηρεσίας μας και το γραφείο κίνησης δεν ανταποκρίθηκε  δίχως χρονοτριβή, να το καταγγείλετε επίσημα, αλλιώς είστε κοινός ψεύτης.  

Παριστάνετε τάχα τους συμπονετικούς όταν γνωρίζετε πολύ καλά ότι το ίδιο το σωματείο των εργαζομένων έφτασε στο σημείο να καταγγείλει  με λυσσώδη προσπάθεια τη δημοτική αρχή και να αναγκάσει την Οικονομική Υπηρεσία να επανεξετάσει εξαρχής την καταβολή των επιδομάτων διακόπτοντας ορισμένα από αυτά.

Όσο για την ασφάλεια των εργαζομένων και τα  επιδόματα,  δεν κατάλαβα , αυτοκαταγγέλεσθε; Εσείς πρόσφατα δεν στηρίξατε δημόσια την δημοτική παράταξη που άφησε  χρέη εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ σε μισθούς, που  άφησε τους εργαζόμενους χωρίς απόφαση για υπερωρίες, χωρίς ενεργοποίηση του τεχνικού ασφαλείας και του γιατρού εργασίας, χωρίς επαρκή μέσα ατομικής προστασίας, με χαλασμένα και άπλυτα οχήματα, με άπλυτους κάδους κλπ ;

Όμως τι από τα δύο; Αφέλεια ή κακοήθεια είναι άραγε να υποστηρίζετε το ανέφικτο; Ότι δηλαδή θα έπρεπε να είμαι πάντοτε παρών και να ελέγχω την παραμικρή κίνηση των εργαζόμενων;  

Τέλος, μιας και το αναφέρατε,  δεν είναι το χιούμορ που σας λείπει.  Μην βαυκαλίζεστε.  Την σοβαρότητα και την αξιοπιστία  σας έχετε απολέσει.

Δημήτριος Σωτηρόπουλος

Αντιδήμαρχος

Κήπων & Πρασίνου”