Επισκευάστηκε η περίφραξη της παιδικής χαράς, αλλά βάνδαλοι κατάστρεψαν άλλες……

Μετά την επισήμανσή μας πως είχε ξηλωθεί ένα κομμάτι από την ξύλινη περίφραξη της παιδικής χαράς στην πλατεία Νέας Γενιάς, ο δήμος έσπευσε να το επιδιορθώσει και να το τοποθετήσει ξανά στη θέση του.

Στο παρελθόν έχουμε αναφερθεί πολλές φορές, στο πόσο ευάλωτες είναι οι ξύλινες περιφράξεις που επιλέχτηκαν παλαιότερα από το δήμο, αφού ακόμα και επάνω στο παιχνίδι των παιδιών μπορούν να καταστραφούν.

Πόσο μάλλον εάν πρόκειται για ηθελημένη ενέργεια καταστροφής τους.

Μπορεί λοιπόν ο δήμος να επισκεύασε την περίφραξη στη συγκεκριμένη παιδική χαρά, αλλά σε δύο άλλες παιδικές χάρες (άλσος ΜΗΤΕΡΑ και πλατεία Προφήτη Ηλία) βάνδαλοι προχώρησαν στην καταστροφή του δαπέδου στην πρώτη και της περίφραξης στη δεύτερη.

Όσο υπάρχει η μη ανακάλυψη και η ατιμωρησία των δραστών, οι δυσάρεστες αυτές πράξεις και η καταστροφή της δημόσιας περιουσίας θα συνεχίζεται.

Όσο η πλημμελής φύλαξη των δημοτικών χώρων και το μένος ορισμένων κατά της πόλης κυριαρχεί στις πράξεις τους, τότε δεν θα αναστραφεί αυτή η κατάσταση.

Χρειάζεται να παρθούν μέτρα αλλά και ομιλίες στα σχολεία ή μοίρασμα εντύπων, που θα αφορούν το σεβασμό και την προστασία των πολιτών προς την πόλη που ζουν και θα μεγαλώσουν…