Εξαιρετική παρουσίαση του βιβλίου της Λίτσας Καποπούλου “Φώτης και Δομνίκη”, στην Ένωση Κρητών

Μία διαφορετική παρουσίαση βιβλίου βίωσαν εχθές το βράδυ οι δεκάδες βιβλιόφιλοι που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της Ένωσης Κρητών, των εκδόσεων Ελκυστής και της συμπολίτισσάς μας συγγραφέως κ. Λίτσας Καποπούλου και αφορούσε το καινούργιο της βιβλίο “Φώτης και Δομνίκη”.

Στην ατμόσφαιρα υπήρχε κάτι ασυνήθιστο και όσα ειπώθηκαν από τους ομιλητές γιαυτό το βιβλίο, καθήλωσαν το ακροατήριο και η όλη εκδήλωση θύμιζε μυσταγωγία.

Εξαιρετικοί και γνώστες του βιβλίου και των ιστορικών δεδομένων καθήλωσαν με τον ποιοτικό τους λόγο τους παραβρισκόμενους.

Την εκδήλωση άνοιξε ο Πρόεδρος της Ένωσης Κρητών κ. Παντελής Πρεντάκης ο οποίος καλωσόρισε όσους παραβρέθηκαν για να πάρει την σκυτάλη ο δημοσιογράφος κ. Γιάννης Παρασκευόπουλος, συγγραφέας και ο ίδιος και ξεκινώντας την ομιλία του αναφέρθηκε στην Ένωση Κρητών και την πολύχρονη ιστορία της.

Πριν ξεκινήσει το συντονισμό της εκδήλωσης, ζήτησε να τηρηθεί ενός λεπτού σιγή για τα θύματα της πρόσφατης τραγωδίας στα Τέμπη.

Χαιρετισμό επίσης έδωσε και ο π. Πρόεδρος της Ένωσης κ. Στέλιος Τσισκάκης ο οποίος πάντα γίνεται δεκτός με αγάπη από τους πάντες.

Στη συνέχεια οι κ.κ. Φώτης Καραλής Πρόεδρος της Ένωσης Βουρλιωτών Μικράς Ασίας και ο κ. Βασίλης Παπακώστας Δικ. Λειτουργός, Λογοτέχνης, Συνθέτης και Κριτικός μίλησαν για το βιβλίο με ξεχωριστά και επαινετικά για τη συγγραφέα λόγια και για το περιεχόμενο του.

Για το βιβλίο της μίλησε και η ίδια η συγγραφέας αναφερόμενη πως αυτό γράφτηκε μετά από την προτροπή του κ. Καραλή και πως μέσα από καθημερινά στιγμιότυπα και μία αισθηματική ιστορία περνάνε αλήθειες ανείπωτες στο παρελθόν για τα Βουρλά της Μικράς Ασίας.

Παρόντες στην εκδήλωση, η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ κ. Νάντια Γιαννακοπούλου, ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Μιχάλης Φράγκου, ο επικεφαλής της παράταξης “ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ” κ. Κωνσταντίνος Σαρόπουλος, εκπρόσωποι φορέων κ.ά.

Σημειώνουμε πως η χθεσινή παρουσίαση βιβλίου ήταν από τις καλύτερες που έχουν πραγματοποιηθεί στο χώρο της Ένωσης Κρητών.