Συμμαχία ΠΕΣΥΔΑΠ – Κυνηγετικού Συλλόγου Πειραιά

Δελτίο  Τύπου

Συμμαχία ΠΕΣΥΔΑΠ – Κυνηγετικού Συλλόγου Πειραιά

Η πυροπροστασία του Όρους Αιγάλεω στο επίκεντρο

Η  μακροχρόνια συνεργασία που έχει ο Περιβαλλοντικός Σύνδεσμος Δήμων περιοχής Αθήνας – Πειραιά (ΠΕΣΥΔΑΠ) με τον Κυνηγετικό Σύλλογο Πειραιά (ΚΣΠ) αποτέλεσε  το πλαίσιο νέας συμφωνίας για την ανάπτυξη  δράσεων  υπέρ του όρους Αιγάλεω.

Οι δράσεις αυτές στοχεύουν στην πρόληψη των δασικών πυρκαγιών, την εξασφάλιση πρόσβασης των πυροσβεστικών οχημάτων, την αποτροπή απόρριψης αποβλήτων, τον καθαρισμό  ξερών χόρτων, τη συντήρηση-πλήρωση-τοποθέτηση νέων δεξαμενών ύδατος καθώς και τη περιφρούρηση των υπαρχουσών υποδομών και εξοπλισμού από τη λεηλασία που δέχονται λόγω της ανομίας που επικρατεί στη περιοχή

Παράλληλα, αποφασίστηκε η συνεργασία για υλοποίηση δράσεων που αφορούν στην υποστήριξη της άγριας πανίδας του Όρους Αιγάλεω, στην προστασία των  αναδασώσεων του ΠΕΣΥΔΑΠ από τη παράνομη βόσκηση, στην ανάδειξη της αισθητικής απόλαυσης που προσφέρει το δάσος και στην υπεράσπιση των δημοσίων εκτάσεων και ελεύθερων χώρων από επίδοξους καταπατητές.

Συμφωνήθηκε ακόμα να συνεχιστεί και να ενταθεί η συνεργασία του ΠΕΣΥΔΑΠ και του ΚΣΠ, με το δασαρχείο, την ΕΛ.ΑΣ και την ΑΝΙΜΑ για την καταστολή της εμπορίας άγριων πουλιών και ζώων συντροφιάς στο παζάρι του Σχιστού.

Για το σκοπό αυτό θα αξιοποιηθούν τόσο η τεχνογνωσία, η εμπειρία, η υλικοτεχνική υποδομή και τα συστήματα επικοινωνίας και monitoring των δύο φορέων όσο και η συνεργασία της ομάδας πυρασφάλειας του ΠΕΣΥΔΑΠ με την ομοσπονδιακή θηροφυλακή,

Αμέσως μετά της συνάντηση ο Πρόεδρος του ΚΣΠ Ηλίας Γιανναράς τόνισε ότι: «Ευχαριστούμε τη διοίκηση του ΠΕΣΥΔΑΠ για την εμπιστοσύνη και υποστήριξη της στον κοινό αγώνα μας για την προστασία του Όρους Αιγάλεω».

Από την μεριά του ο Πρόεδρος του ΠΕΣΥΔΑΠ, Γρηγόρης Γουρδομιχάλης τόνισε ότι: «Ο Κυνηγετικός σύλλογος Πειραιά έχει αποδείξει ότι συμβάλλει με έργα και όχι λόγια στη προστασία του Όρους Αιγάλεω. Αναγνωρίζουμε δημόσια  ότι συμβάλλει με τον τρόπο αυτό στη  μεγιστοποίηση των παρεμβάσεων της  αυτοδιοίκησης α’ βαθμού».

Περιβαλλοντικός Σύνδεσμος Δήμων Αθήνας – Πειραιά

τηλ. επικοινωνίας: 210-4015451 φαξ: 210-4015452