O Σκληρός Απρίλης του 45 (Κείμενα: Νίκος Γκουβίτσας)

1. ΕΙΣΑΓΩΓΗ :   Μάνος  Χατζιδάκις

Τίτλος , ορχηστικού δίσκου του 1972, με επανέκδοση το 1974, που φέρει την σφραγίδα της ενορχήστρωσης του Μάνου Χατζιδάκι και από τα καλύτερα τραγούδια που έχουν γραφεί από Έλληνες δημιουργούς, που το καθένα του, κρύβει μια ιστορία της περιόδου της Γερμανικής κατοχής, αλλά και εκείνης, πριν και μετέπειτα.

Στο ένθετο του δίσκου, ο συγγραφέας Κώστας Ταχτσής ,αναφέρει: “Η φρίκη της κατοχής ήταν ακόμα ζωντανή στη μνήμη και στη σάρκα μας. Είχαμε περάσει ξυστά πλάϊ στο θάνατο κτλ, και σ’ εκείνη την ηλικία, ήταν πάνω απ’ όλα ο Έρωτας και το Τραγούδι”.

Έχουν γραφεί πολλά για την περίοδο εκείνη, όμως δεν έχει φύγει από τις μνήμες των Ανθρώπων, ιδίως στα μαρτυρικά χωριά της Ελλάδας, που έκαψαν, βασάνισαν και σκότωσαν οι Γερμανοί ,τους  συνανθρώπους μας και αδελφούς μας,  τον αφανισμό των χωριών και των πόλεων, αφήνοντας πίσω τους αποκαϊδια , οι πρόγονοι αυτών που σήμερα μας κουνάνε με τόσο μίσος το χέρι τους, ενώ το αίμα των Ελλήνων βράζει και φωνάζει ,από τους βασανισμούς και την εξόντωσή τους.

1.1.                       Μαρτυρικά χωριά

Για να μην ξεχνάμε , τα εκατοντάδες χωριά και πόλεις που οι Γερμανοί, κατέστρεψαν ,κάψανε και  εξόντωσαν Ανθρώπους, ο χαρακτηρισμός αυτός, έχει γίνει επίσημα , με Προεδρικό Διάταγμα ,αφού εν τω μεταξύ, φρόντισαν οι εσωτερικοί φίλοι τους  εδώ, που είχαν και την εποπτεία έκδοσης των Σχολικών Βιβλίων, όλοι που περάσαμε από τα Σχολειά, να μαθαίνουμε , λίγα  και να έχουνε άγνοια των περισσοτέρων γεγονότων.

Μαρτυρικά χωριά-πόλεις:

Κρήτη: 35, Ήπειρος-Επτάνησα: 17, Στερεά Ελλάδα: 11,Πελοπόννησος: 8, Θεσσαλία: 7 και Μακεδονία:17, συνολικά:  95

Τα  παραπάνω μαρτυρικά χωριά για να καταλάβουμε, τα έκαψαν οι Γερμανοί και τώρα οι απόγονοι τους ,μας απειλούν και σήμερα και είναι εκείνοι που κουνούν το δάκτυλο τους και που έχουν βρει άλλο  τρόπο να μας σφίγγουν τη θηλιά στο λαιμό και βέβαια με τη συνεργασία  των Ντόπιων, που για την καρέκλα της εξουσίας και για το χρήμα, πουλάνε ακόμα και την Μάνα τους.

1.2. Σήμερα, πέραν των παραπάνω, μαρτυρικών χωριών και πόλεων, όλη σχεδόν η χώρα (Πολίτες, Αγρότες, Συνταξιούχοι, έμποροι κ.τ.λ) βαδίζει, στον αφανισμό λόγω των οικονομικών μέτρων, δάνεια, υποθήκες, σπίτια, επιχειρήσεις, βιομηχανίες και γενικά οι περιουσίες των Ελλήνων , είναι στα χέρια των Τραπεζών και των Δυτικών Οικονομικών Τρομοκρατών.

Δυστυχώς, όποιος είναι τυφλός μόνο δε βλέπει ,το τι θα γίνει και το τι έρχεται στη χώρα μας. Παρά τον πανικό σε όλη την Ευρώπη, με τους τρομοκράτες και τον θάνατο αθώων πολιτών, οι θεσμοί όπως τους λένε, έρχονται, ξαναέρχονται και δεν καταλαβαίνουν τίποτα, γιατί απλούστατα θέλουν κι άλλο αίμα και θυσίες, νέα κρεματόρια, ώσπου να στεγνώσει ο έλληνας αυτού του τόπου.

Από τα 11 εκατομμύρια των Ελλήνων, οι βολεμένοι είναι άντε 100.000 χιλιάδες, οι υπόλοιποι σιγά, σιγά αρχίζουν να λιμοκτονούν και να πεθαίνουν , να τους εξευτελίζουν  οι εκάστοτε Κυβερνήσεις, αφού φέρονται και δε το κρύβουν, στο Λαό ως τρομοκράτες, επτά χρόνια τώρα και είναι αδίστακτοι, όχι μόνο εντός, αλλά και έξω, αρχίζοντας από εκείνον τον τύπο, τον Oli Ren που έλεγε, Έλληνες καλό κουράγιο.

2.Συγγραφέας Ναόμι Κλάιν και Martin Wolf Σχολιαστής των FT.

2.1. Η  Ναόμι Κλάιν Καναδή Δημοσιογράφος, πέραν από το βιβλίο της <<το Δόγμα του Σοκ>>, σε συνέντευξή της στο Βήμα πρόσφατα αναφέρει, ότι παρακολουθεί την κρίση της Ελλάδας και τις παρεμβάσεις των, ΔΝΤ-ΕΕ-ΕΚΤ, όπου το ΔΝΤ, άρχισε την <<εκπαίδευση>> και τα σχόλια του τύπου, ότι ο χαρακτήρας των Ελλήνων είναι άρρωστος και χρειάζεται ανάλογη εκπαίδευση, ώστε να αισθανόμαστε ένοχοι.

Πρόκειται για τακτική κοινωνικής παθολογίας, που δεν περιορίζεται  στην Ελλάδα, αλλά επεκτείνεται και σε χώρες της Νότιας Ευρώπης, αφού μετά την Αργεντινή το ΔΝΤ, ήταν έτοιμο να χρεοκοπήσει ιδεολογικά και χρηματικά και η Ελλάδα ήταν το Λαχείο που τους έτυχε εκείνη τη στιγμή να τους  ξελασπώσει , βρίσκοντας παράλληλα νέες αγορές στην Ευρώπη.

2.2.Ο Δημοσιογράφος των  FT, Martin Wolf σε σχολιασμό, αναφέρει ότι οι Διεφθαρμένες Κυβερνήσεις, το Προσφυγικό, η Ανισότητα και ο Χρηματιστηριακός πλούτος, φέρνουν τις Κοινωνίες στα όρια.

Η ανισότητα που υπάρχει στον καταμερισμό του πλούτου, όπου 100 Άνθρωποι παγκόσμια κατέχουν το 45%, του συνολικού πλούτου του Πλανήτη ,σε συνδυασμό

με τους διαχειριστές Κεφαλαίου, μαζί με τις κυρίαρχες εταιρίες, οι οποίοι απολαμβάνουν χαμηλή φορολόγηση των κερδών τους, παραβιάζοντας τους φορολογικούς νόμους, φυσικά με την ανοχή των διεφθαρμένων Κυβερνήσεων, την μεγάλη επιρροή που ασκούν οι Μέτοχοι των παγκόσμιων επιχειρήσεων, απολαμβάνοντας παράλληλα το μεγάλο πλεονέκτημα που τους παρέχουν οι νόμοι των χωρών που βρίσκονται οι Επιχειρήσεις τους, της περιορισμένης ευθύνης, για ότι κι αν συμβεί.

2.3. Επιβεβαιώνεται ,η εν λόγω συγγραφέας με τα παραπάνω, που ξεδιάντροπα κάποιοι έλεγαν μαζί τα φάγαμε, για να χειραγωγηθεί ο Ελληνικός Λαός και να πιστέψει, ότι αφού τα λένε οι εν λόγω κύριοι αυτά και μάλιστα Έλληνες, έτσι θα είναι.

Είναι όμως έτσι, η το σύστημα των τεμπέληδων της εύφορης κοιλάδας και ανεπρόκοπων Υπουργών, πολιτικών, στελεχών Οργανισμών, πέστε το όπως θέλετε, με ανεπαρκή  προσόντα, εμπειρία Διοίκησης Μηδέν, βρέθηκαν να Διευθύνουν, κολοσσούς Οργανισμούς, Τράπεζες, Δημόσιες Επιχειρήσεις και με μηδέν Μποφόρ, έριξαν τα καράβια του Κράτους στα βράχια και στον πάτο της θάλασσας;

3.                     Μιχάλης           Παπαγιαννάκης

Το καλοκαίρι του 1996, βρέθηκα για διακοπές στην Λευκάδα και ένα απόγευμα πήγα σε μία εκδήλωση, με ομιλητή τον τότε Ευρωβουλευτή Μιχάλη Παπαγιαννάκη, με θέμα τους Ολυμπιακούς Αγώνες στην Αθήνα του 2004. Σκοπός της ομιλίας του, όπως και άλλων, ήταν η αποτροπή των Αγώνων αυτών, διότι θα ήταν η καταστροφή της Ελλάδας, αναλύοντας με λεπτομέρειες τους λόγους.  Η Ελλάδα μια μικρή χώρα δεν ήταν σε θέση να αναλάβει τέτοιες δεσμεύσεις, γιατί απλούστατα τα οικονομικά μεγέθη θα ήταν τέτοια που θα έβαζαν σε περιπέτειες τη χώρα, όπως πράγματι έγινε και το κυριότερο, δεν έχει γίνει απολογισμός των έργων, πόσα στοίχησαν και πόσα ήταν τα έσοδα.

4.   Τρομοκρατία -7 χρόνια σκληροί Απρίληδες στην Ελλάδα

4.1. Τα όποια συγχαρητήρια για τους Πρόσφυγες, ανήκουν αποκλειστικά και μόνον στις τοπικές Κοινωνίες, της Ειδομένης, των Νησιών του Αιγαίου και όπου αλλού, που δεν είδε το φως της Δημοσιότητας, δηλαδή στους Ανθρώπους , με συντάξεις των 340 ευρώ, οι οποίοι και από το υστέρημά τους, έδωσαν νεράκι, φαγητό , το αυγό  και ότι άλλο είχαν και έχουν, τους έβαλαν στα σπίτια τους, αθόρυβα και την Ανθρωπιά που τους διακρίνει, γιατί μόνον αυτοί από τους προγόνους τους ξέρουν τι θα πει ξεριζωμός.

4.2. Δεν είδα κανέναν Πολιτικό, στέλεχος Κομμάτων, να παραδίδει ένα μπουκάλι νερό σε αυτούς τους Ανθρώπους , αλλά και στους Έλληνες άστεγους που είναι δίπλα τους , ένα χιλιόμετρο από τη Βουλή, στο Μοναστηράκι, αλλά και σε άλλα στέκια της Αθήνας και της Επαρχίας.

Όπου δουν κάμερα τρέχουν, κάνουν δηλώσεις και έχουν αφοσιωθεί, στο προσφιλές έργο που ξέρουν πολύ καλά, στο ρουφιανιλίκι και την εξόντωση των αντιπάλων  τους, ακόμα και των  συνυποψηφίων τους, στην ίδια περιφέρεια και όλα για την καρέκλα τους.

Ακόμα και μέσα στη βουλή, ο ένας βρίζει τον άλλο και απειλεί, με λέξεις του υποκόσμου, όπως , προδότη, αλήτη, αλητάμπουρα, στα 4 να ζητήσεις συγνώμη, κλέφτη, χαφιέ, Σαλώμες, και χίλιες άλλες λέξεις , πρόστυχε, εγκληματία, δολιοφθορέα, που τις ακούνε και μικρά παιδιά από τις Τηλεοράσεις, αλλά και Μαθητές που παρακολουθούν τις συνεδριάσεις της Βουλής, στα Θεωρεία και μετά βγαίνουνε στα κανάλια και στηλιτεύουν τους αναρχικούς, τους κουκουλοφόρους και κάθε άλλου είδους εγκληματικές φυσιογνωμίες, ενώ οι ίδιοι εκτρέφουν το έγκλημα και τη βία, ενώ παράλληλα τους χρησιμοποιούν όποτε τους χρειάζονται και ταυτόχρονα τους βρίζουν, απλώς σκεπάζουν τα σκατά τους, όπως οι Κότες.

4.2.Στα κανάλια, όλα αυτά τα χρόνια, 30 πολιτικοί έχουν μόνιμα καρέκλα στα πάνελ, πρωί, μεσημέρι, βράδυ, από όπου  εξαπολύουν τέτοιες παπαριές και παρά το γεγονός, ότι  ξεφτιλίζονται, δεν καταλαβαίνουν τίποτα.

Ευθύνη φέρουν και οι υπόλοιποι Βουλευτές, η πολιτευτές της ίδιας παράταξης, που δεν τους έχουν στείλει στο διάολο, αλλά και αυτοί φαίνεται ότι βολεύονται.

4.3. Ένας εργοδότης προκειμένου να προσλάβει έναν υπάλληλο, τον καλεί σε συνέντευξη για να δει τα προσόντα του και αν του κάνει στην επιχείρησή του και φυσικά , θα είχε πολλούς από αυτούς απορρίψει, ως ακατάλληλους.

4.4. (7 )χρόνια σκληροί Απρίληδες (2010-2016), φτώχια, πείνα, σκοτωμοί, ληστείες, βία, αυτοκτονίες και όλοι αυτοί ,στο χαβά τους και στις  καρέκλες τους, με δύο λόγια το γλεντάνε και μεταξύ τους όλοι φίλοι και από δίπλα τους ,ένα κάρο  αστυνομικοί, για ασφάλεια.

4.5.Το φακελάκι βασιλεύει, αφού από έρευνα διαπιστώθηκε ότι ένας στους τρεις γιατρούς, ζητάει φακελάκι.

4.6.Το Ελληνικό Κράτος, ξόδεψε δισεκατομμύρια για την Παιδεία, την μόρφωση χιλιάδων παιδιών στα Πανεπιστήμια, με γερά χαρτιά, διδακτορικά, Μεταπτυχιακά, ξένες Γλώσσες και αντί αυτά τα παιδιά να τα βοηθήσει η Πολιτεία, τα εξόντωσε και από την κρίση έως σήμερα, όπως λένε κάπου 300.000, βρίσκονται στο εξωτερικό και εργάζονται, χωρίς μέσο, μονάχα με τα προσόντα τους, ενώ οι εδώ διοικούντες με μίσος τα σπρώχνουν στην εξόντωση, αρκεί να παραμείνουν στις καρέκλες τους και στην εξουσία, μαζί με την αυλή τους και η ζωή να συνεχίζεται.

4.7.Προσπαθούν με κάποια προγράμματα ΕΣΠΑ, που κατά καιρούς βγάζουν, να μπαλώσουν τις σάρκες τους και μάλιστα οι αμοιβές για την εργασία τους, δίνονται μετά από μήνες. Το καλύτερο που έχουν  να προσφέρουν οι Πολιτικοί μας, είναι  παραδώσουν την εξουσία στους Γερμανούς, για να γνωρίζουμε πλέον φανερά τον εχθρό, ώστε να αποφασίσουμε πλέον εμείς οι Πολίτες , τι θα κάνουμε, η θα βουλιάξουμε, η θα νικήσουμε και ενώ βλέπουν (οι Πολιτικοί) το καράβι να βουλιάζει, άλλοι ζητάνε εκλογές για να γίνουν Πρωθυπουργοί, άλλοι πίνουν τον καφέ τους σε ξένες Πρεσβείες και παίρνουν εντολές και άλλοι πώς να μη γίνουν εκλογές, γιατί θα τους στείλει ο Λαός από εκεί που ήρθαν.

5.             Υπουργοί  Οικονομικών της Ελλάδας

5.1. Οι περισσότεροι Υπουργοί ,όσο μπορώ να θυμηθώ από Σημίτη εποχής και μετά, ήταν και είναι Καθηγητές Οικονομικών στα Πανεπιστήμια, σπουδασμένοι στο εξωτερικό, άρα μέσα στα διάφορα Λόμπυ, Ομάδες και όποιος καταλαβαίνει , καταλαβαίνει τι εννοώ. Το πως τοποθετούνται και ποια συμφέροντα εξυπηρετούν, φαίνεται από τα έργα και τις πράξεις τους .

5.2.Όμως ,το ότι είναι Καθηγητές, δε σημαίνει  ότι κάνουν και για Υπουργοί, οι σπουδές τους ήταν και είναι για να διδάξουν σε φοιτητές και όχι να κάνουν πειράματα πάνω στα κορμιά των Ελλήνων και όλοι τους, μετά την αποπομπή τους από τα Υπουργεία, εξαφανίζονται σαν τα πουλιά και δουλεύουν στα αφεντικά και σε εκείνους ,που έκαναν τις δουλειές τους , με το αζημίωτο.  Το που μάθανε  Διοίκηση και να είναι επικεφαλείς αυτών των Οικονομικών Υπουργείων, θα πρέπει κάποιοι να ασχοληθούν με τα πρόσωπα αυτά και να βγάλουν συμπέρασμα, δεδομένου , με το Διαβατήριο και  τίτλο  Υπουργού, ανοίγουν οι πόρτες για διαλέξεις  με παχουλές αμοιβές.

5.3.Σκεφτείτε, αυτό που συμβαίνει στην Ελλάδα, να συνέβαινε στην Ιαπωνία, όλο το Υπουργικό Συμβούλιο, θα είχε κάνει χαρακίρι, ενώ εδώ οι χοντρόπετσοι σφυρίζουν κλέφτικα και μας έχουν γράψει, στα αχαμνά τους.

Για τους Ευρωπαίους και κυρίως, για όσοι σκοτώθηκαν στο Παρίσι και στις Βρυξέλλες, αλλοίμονο στις Μανούλες όλων αυτών, γιατί οι Ηγέτες τους ρίχνουν κροκοδείλια δάκρυα και κοιτάζουν το τομάρι τους, αφού Θεός τους είναι το χρήμα  και το αίμα των Λαών, όλου του κόσμου.

6.  Υ.Γ.

6.1. Σα πεινασμένοι λύκοι ,οι Βαρόνοι της παγκόσμιας Οικονομίας του Πλανήτη, έχουν πέσει πάνω στο πτώμα που λέγεται Ελλάδα, για το ποιος θα είναι το μεγάλο αφεντικό για το φαγοπότι και ποιος θα αρπάξει το μεγαλύτερο φιλέτο Γης, του Κόσμου.

6.2.Φαίνεται οι Μπράβοι, παρ’ ότι σφάζονται μεταξύ τους ,θα τα βρουν στην μοιρασιά, ο δε πλούτος σε ακίνητα που επένδυσαν από την εργασία τους οι Έλληνες, είναι βούτυρο στο ψωμί τους και τέτοια ευκαιρία στην Ευρώπη, δε θα τους ξαναπαρουσιαστεί, ώστε να μην κάνουν ξανά όνειρα τα Ελληνόπουλα, αφού κάθε τόσο και στο ξαφνικά ,σκάνε ειδήσεις πανικού στο Λαό,, για χρεωκοπία.

6.3.Τα τσακάλια που φαίνονται και είναι επικεφαλείς των θεσμών όπως τους λένε και μόνο από τις γκριμάτσες τους  και  δηλώσεις τους  όπου εμφανίζονται, σπέρνουνε  τρόμο.

6.4.Όμως δεν υπολογίζουν το τυχαίο του Έλληνα και το απρόοπτο, μήπως ανάψει το σπίρτο της λευτεριάς μας, από την στριφνή δικτατορία Βόρειας Κορέας που μας έχει επιβληθεί ( τους εδώ τους έχουμε χεσμένους όλους) ,αφού έχουν σκοπό να μας  φορολογήσουν και τον ήδη μολυσμένο αέρα , με καρκίνους στις τροφές που μας

Σερβίρουν, ώστε να μας τελειώσουν.

7.                          Οι Σταυροφόροι

(του Μεσαίωνα, Μόνιμοι κάτοικοι της χώρας μας)

7.1.Αποδείχτηκε, ότι εκείνοι που μας σερβίρουν τις Ειδήσεις στα Κανάλια, στις Εφημερίδες και σε άλλα μέσα και οι σχολιαστές (ειδικοί όπως τους λένε), στα Οικονομικά, στα Πολιτικά , στο Προσφυγικό και σε άλλα σοβαρά θέματα, θα πρέπει να είμαστε πάντα προσεχτικοί και καχύποπτοι, γιατί είναι βέβαιο κάποιον σκοπό εξυπηρετούν, όπως Κόμματα, Αφεντικά, ιδίως Ξένους, ακόμα και το διάβολο, όχι όμως τον Έλληνα, αφού με λύσσα προσπαθούν να περάσουν τις απόψεις τους, γι αυτό όπως λέει κι η παροιμία, κράτα μικρό καλάθι.

7.2.Επτά (7) χρόνια μας έχουν γονατίσει και η φτώχια αυξάνεται με ιλιγγιώδη ταχύτητα, τρομάζεις μη τυχόν και αρρωστήσεις, γιατί θα πρέπει να έχεις ετοιμάσει φακελάκι.

7.3. Η απόγνωση στην κοινωνία έχει φθάσει στα άκρα, οι Πολιτικοί Αρχηγοί μαλώνουν μεταξύ τους (εικονικά;),όπως τα κοκόρια και προσπαθούν να μας βατέψουν εμάς τις κότες, που κρυβόμαστε δυστυχώς, παρ’ ότι:

Μας κλέψανε τα όνειρα, κάνω πως δε φοβάμαι-οι εφιάλτες στήσανε χορό και δεν κοιμάμαι-Γέμισε η Ελλάδα από Μπράβους Μισθοφόρους-όλο ζητάνε από Μηδέν που βγάζεις , πάλι φόρους.

Μας κλέψανε τα όνειρα και τα παπούτσια είναι τρύπια-δε συγκινείτε πια κανένας τους, δεν έχει τσίπα-Θα μείνω εδώ δε φεύγω και μαζί σου-δε θα αφήσουμε να πάρουν την ψυχή μου, την ψυχή σου.

Κείμενα:  Νίκος Γκουβίτσας