ΔΗΜΟΣ ΑΓΙΑΣ ΒΑΡΒΑΡΑΣ: “Αποκριάτικο ξεφάντωμα στην πόλη”

ΔΗΜΟΣ ΑΓΙΑΣ ΒΑΡΒΑΡΑΣ

     Γραφείο Τύπου

                                                          ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ                                  03/03/2023

Αποκριάτικο ξεφάντωμα στην πόλη

Το χρώμα και το κέφι της Αποκριάς, στην πόλη μας, δόθηκε με τις αποκριάτικες εκδηλώσεις που πραγματοποίησε ο Δήμος με πολύ μεγάλη επιτυχία και τις οποίες τίμησε πλήθος κόσμου. Από τις 11 Φεβρουαρίου έως και την Καθαρά Δευτέρα, θέαμα, παιχνίδια, κατασκευές, μουσικές, χορός, μασκαράδες, σαρακοστιανά, όλα είχαν τη θέση τους, σ’ ένα γεμάτο πρόγραμμα  αποκριάτικης διασκέδασης μικρών και μεγάλων.

Οι εκδηλώσεις:

Κατασκευή βενετσιάνικης μάσκας

Την αυλαία των εκδηλώσεων άνοιξε το Εικαστικό Κέντρο με την κατασκευή βενετσιάνικης μάσκας, το Σάββατο 11 Φεβρουαρίου, από τις 11.00 έως τις 4.00 μ.μ. Μικροί και μεγάλοι, ξεδιπλώνοντας την καλλιτεχνική τους δεινότητα και με τα χρώματα και τη διακόσμηση που προτιμούσαν, έφτιαχναν τη μάσκα τους  και την έπαιρναν μαζί τους φεύγοντας.

Επιμέλεια: Μαρία Κακόνι, υπεύθυνη  Εικαστικού Κέντρου

Κυνήγι Χαμένου Θησαυρού.

Την Κυριακή 12 Φεβρουαρίου, από τις 10.00 έως τις 2.00 μ.μ.,  παιδιά Δημοτικών και Γυμνασίων,  ξεχύθηκαν στην πόλη και λύνοντας γρίφους οδηγήθηκαν στον ….κρυμμένο θησαυρό.

Παιδικές φωνές και γέλια γέμισαν τους δρόμους ενώ  κάτοικοι έβγαιναν έκπληκτοι στα μπαλκόνια τους και απολάμβαναν τους μικρούς «κυνηγούς».

Κατασκευή χαρταετού.

Το Σάββατο 18 Φεβρουαρίου, στο δημοτικό κινηματοθέατρο « Γιάννης Ρίτσος», από τις 9.00π.μ. έως τις 5.00 μ.μ., χρωματιστές κόλλες, πηχάκια και  σπάγκοι,  στα χέρια των παιδιών, μεταμορφώνονταν σε πολύχρωμους και καλοτάξιδους χαρταετούς με όμορφες μακριές ουρές και ευφάνταστα σκουλαρίκια.

Μια δημιουργική δραστηριότητα για ένα όμορφο και διασκεδαστικό έθιμο.

Επιμέλεια: Μαρία Κακόνι, υπεύθυνη  Εικαστικού Κέντρου

Νυχτερίδα

Στις 18 Φεβρουαρίου, στις 7.30 μ.μ., το κινηματοθέατρο φιλοξένησε το Μεταπτυχιακό τμήμα Όπερας του Δημοτικού Ωδείου, σε μια ανεπανάληπτη παράσταση.

Η  Νυχτερίδα, οπερέτα του Γιόχαν Στράους, ξεσήκωσε το ακροατήριο και απέσπασε το θερμό του χειροκρότημα.

Πολύχρωμα κοστούμια και λυρικές φωνές μας πρόσφεραν μια μαγική βραδιά.

Σκηνοθεσία: Λυδία Αγγελοπούλου, μέτζο-σοπράνο

Καλλιτεχνική Επιμέλεια: Σταμάτης Μπερής, Διευθυντής Δημοτικού Ωδείου

Χοροστάσι δίχως μάσκες.

Την Κυριακή 19 Φεβρουαρίου, στις 7.30 μ.μ., τα τμήματα των παραδοσιακών χορών του Δήμου παρουσίασαν, στο κατάμεστο κινηματοθέατρο «Γιάννης Ρίτσος», αποκριάτικα ήθη και έθιμα, ταξιδεύοντάς μας στην παράδοση και σκορπίζοντας το γέλιο στους θεατές.

Μια παράσταση που καταχειροκροτήθηκε από τους θεατές.

Καλλιτεχνική Επιμέλεια: Ηλίας Υφαντίδης, Διευθυντής του Σχολείου Παράδοσης και Λαογραφίας

Πάρτυ μασκέ για τα παιδιά.

Μασκαράδες , κομφετί, σερπαντίνες και μπαλόνια, γέμισαν το Κλειστό Γυμναστήριο «Νίκης 2ου Λυκείου». Eμψυχωτές, o μάγος  Sankara και πολλές εκπλήξεις διασκέδασαν τα παιδιά που δεν έλεγαν να φύγουν.

Στην εκδήλωση αυτή ανακοινώθηκε η ομάδα-νικητής του Χαμένου Θησαυρού  και δόθηκαν τα δώρα σε όλα τα παιδιά που συμμετείχαν στο Κυνήγι.

Το πάρτυ έκλεισε με απίστευτο κέφι και πολύ χορό, σε ρυθμούς disco, μικρών και μεγάλων.

Τα Κούλουμα στο Άλσος Μητέρας

έκλεισαν τον κύκλο των αποκριάτικων εκδηλώσεων, την Καθαρά Δευτέρα. Σαρακοστιανά εδέσματα προσφέρθηκαν στους παρευρισκόμενους ενώ τα τμήματα παραδοσιακών χορών του Δήμου και ο Σύλλογος Ποντίων «ο Φάρος» χόρεψαν παραδοσιακούς χορούς.

Την εκδήλωση έκλεισε η λαϊκή ορχήστρα της ταβέρνας «Μουσική Γωνιά», η οποία συμμετείχε αφιλοκερδώς  και  με τη δύναμη της μουσικής της, τους ξεσήκωσε  όλους  σε χορό.

Επιμέλεια: Ηλίας Υφαντίδης, Διευθυντής του Σχολείου Παράδοσης και Λαογραφίας

   Ευχαριστούμε τους χορηγούς :

  • Αφοί Κ.Καραγεωργίου ΑΕΒΕ – 3αλφα
  • Παραδοσιακή Χαλβαδοποιία Μ.Κοσμίδης & ΣΙΑ Ο.Ε
  • Αρτοποιείο – Μαργετούλης Βασίλειος
  • Αρτοποιείο – Μυστικός Δείπνος
  • Αρτοποιείο – Κόκκινος
  • Εταιρεία Μαρκόπουλος – Στρουγκάτος ΕΕ
  • Εταιρεία Πιτσικάλης Δημήτριος
  • Αρτοποιείο Κουτσούκος Ευθύμιος