Σοβαρό σιδηροδρομικό ατύχημα συνέβη στα Τέμπη, καθώς επιβατική αμαξοστοιχία εκτροχιάστηκε μετά από σύγκρουση με εμπορικό τρένο

Σοβαρό σιδηροδρομικό ατύχημα συνέβη στα Τέμπη, καθώς επιβατική αμαξοστοιχία εκτροχιάστηκε μετά από σύγκρουση με εμπορικό τρένο λίγο μετά τις 11 το βράδυ της Τρίτης (28/02).

Η επιβατική αμαξοστοιχία φέρεται να εκτελούσε το δρομολόγιο Θεσσαλονίκη – Λάρισα, και να αναχώρησε στις 19:22. Τρία βαγόνια της έχουν εκτροχιαστεί.

29 είναι οι επιβεβαιωμένοι νεκροί από το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη, ενώ στα νοσοκομεία έχουν μεταφερθεί 85 τραυματίες, όπως ενημέρωσε στις 4:00 το πρωί της Τετάρτης, ο Εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής, Βασίλης Βαθρακογιάννης

Οι προσπάθειες απεγκλωβισμού επιβατών συνεχίζονται και διεξάγονται υπό ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες λόγω της σφοδρότητας της σύγκρουσης των δύο τρένων.

Εφημερεύει το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας, ενώ άνοιξαν το Γενικό Νοσοκομείο της Λάρισας και της Κατερίνης.

Στη Λάρισα υπήρχε μεγάλη καθυστέρηση για το τρένο.

Προφανώς το τρένο περίμενε να περάσει η εμπορική αμαξοστοιχία η οποία μάλλον καθυστερούσε και κανείς δεν μπορούσε να διαπιστώσει που βρισκόταν.

Όπως όλα δείχνουν και οι πληροφορίες συγκλίνουν τα δύο τρένα βρέθηκαν στην ίδια γραμμή και συγκρούστηκαν μετωπικά γιατί εξαιτίας βλάβης σε ένα καλώδιο ρεύματος γινόταν χρήση μόνο της μίας γραμμής και για τις 2 κατευθυνσεις.

Η αλλαγή των γραμμών γινόταν με χειροκίνητο κλειδί. Ίσως εκεί στην αλλαγή που έπρεπε να γίνει ώστε τα δύο τρένα να μην βρεθούν στην ίδια γραμμή έγινε το λάθος.

Η επίσημη ανακοίνωση της Hellenic Train: Σημειώθηκε μετωπική σύγκρουση

H Hellenic Train εξέδωσε ανακοίνωση σχετικά με τη μετωπική σύγκρουση της μιας εμπορευματικής αμαξοστοιχίας και της αμαξοστοιχίας IC 62 που είχε αναχωρήσει από Αθήνα προς Θεσσαλονίκη, στην οποία επέβαιναν περίπου 350 επιβάτες.

«Στον Ευαγγελισμό σημειώθηκε μετωπική σύγκρουση δύο αμαξοστοιχιών: μιας εμπορευματικής αμαξοστοιχίας και της αμαξοστοιχίας IC 62 που είχε αναχωρήσει από Αθήνα προς Θεσσαλονίκη. Την ώρα της σύγκρουσης επέβαιναν περίπου 350 επιβάτες. Στο σημείο έσπευσαν πυροσβέστες και προσωπικό της Hellenic Train, οι οποίοι συμμετείχαν σε επιχειρήσεις διάσωσης και παροχή βοήθειας στους ταξιδιώτες».