Συνεργείο του δήμου για απόσπαση κουκουλιών καμπιών από τα πεύκα, παρά το ράντισμα τους!!!

Χρειάστηκε φαίνεται, να υπάρξει άρθρο στην εφημερίδα μας, σχόλια και διαμαρτυρίες συμπολιτών μας, όσον αφορά τις κάμπιες από τα πεύκα που σουλατσάρουν παντού στην πόλη μας, για να βγάλει συνεργείο ο δήμος και να αρχίσει να κόβει τα κουκούλια τους, από αυτά.

Όπως γράφουμε κάθε χρόνο το ράντισμα των πεύκων για την αντιμετώπιση των καμπιών πρέπει να γίνεται Σεπτέμβριο – Οκτώβριο.

Ο δήμος παρά τις μη επιτυχημένες  παρεμβάσεις του, τα τελευταία χρόνια, συνεχίζει το ψέκασμα να το ξεκινάει στα τέλη Οκτωβρίου και αυτό να πραγματοποιείται τον Νοέμβριο.

Κάθε χρόνο το ίδιο αποτέλεσμα.

Ένα μόνο ποσοστό από τις κάμπιες αντιμετωπίζεται και στη συνέχεια ο δήμος είτε απευθύνεται σε ιδιωτικό συνεργείο για την απόσπαση των κουκουλιών από τα δένδρα και στη συνέχεια του καψιματός τους ή στέλνει εργαζόμενους του να κάνουν την δουλειά αυτή.

Σημειώνουμε πως οι κάμπιες προκαλούν σοβαρότατες επώδυνες  αλλεργίες στους ανθρώπους και φτάνει έως και τον θάνατο όσων σκύλων τις καταπίνουν.

Εχθές μεγάλες σακούλες με τέτοια κουκούλια και κάμπιες, γέμισε συνεργείο του δήμου και δεν ήταν παρά σταγόνα στον ωκεανό…