Επιδότηση ρεύματος: Τι ισχύει για τον Φεβρουάριο

Οι κρατικές επιδοτήσεις για τον λογαριασμό ρεύματος τον μήνα Φεβρουάριο θα ανέλθουν στα 95 εκατομμύρια ευρώ συνολικά.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστα Σκρέκα, οι επιδοτήσεις στο ρεύμα για τον τρέχοντα μήνα θα έχουν ως εξής:

Για τα οικιακά τιμολόγια ισχύουν τα εξής:

Για μηνιαίες καταναλώσεις έως 500 κιλοβατώρες: επιδότηση 40 ευρώ ανά μεγαβατώρα (αφορά το 90% των νοικοκυριών).

Για μηνιαίες καταναλώσεις από 501 κιλοβατώρες και πάνω: θα δοθεί επιδότηση 40 ευρώ ανά μεγαβατώρα μόνο αν επιτευχθεί εξοικονόμηση 15% της μέσης ημερήσιας κατανάλωσης σε σχέση με πέρσι.

Για το Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο (ΚΟΤ), η επιδότηση θα είναι 88 ανά μεγαβατώρα.

Στα επαγγελματικά τιμολόγια, θα ισχύσει επιδότηση 20 ευρώ ανά μεγαβατώρα για όλους τους εμπορικούς και επαγγελματικούς καταναλωτές.

Για τους αγρότες, η επιδότηση είναι οριζόντια και ανέρχεται στα 40 ευρώ ανά μεγαβατώρα.

Επιπλέον, ο κ. Σκρέκας εκτίμησε ότι τον τελευταίο μήνα καταγράφεται αποκλιμάκωση στις τιμές ενέργειας και δη στις τιμές του φυσικού αερίου, ως αποτέλεσμα της επιβολής πλαφόν από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ως εκ τούτου, οι εταιρείες ρεύματος ανακοίνωσαν τιμολόγια μειωμένα κατά περίπου 65% τον Φεβρουάριο. 

Πώς συγκρίνονται οι τιμές

Τη δυνατότητα σύγκρισης τιμών μεταξύ των προσφερόμενων τιμολογίου ηλεκτρικής ενέργειας προσφέρει η διαδικτυακή εφαρμογή «Energy Cost» της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας (ΡΑΕ).

Έτσι, οι καταναλωτές μπορούν να αναζητήσουν, να συγκρίνουν και να ενημερώνονται για τις τιμές που ισχύουν στην αγορά και να βρουν τον οικονομικότερο προμηθευτή ηλεκτρικής ενέργειας για οικιακή ή επαγγελματική χρήση.

Πηγή: Aftodioikisi.gr –