Οι αντιδράσεις των κατοίκων της οδού Αριστοτέλους, φρενάρουν την διαμόρφωσή της σε πεζόδρομο;;;

Οι αντιδράσεις των κατοίκων της οδού Αριστοτέλους (αναψυκτήριο “ΛΙΘΟΣ”) στην πρόθεση του δήμου να την μετατρέψει σε πεζόδρομο ή ήπιας κυκλοφορίας, πιθανότατα να είναι ο λόγος που δεν ξεκινάνε τα έργα διαμόρφωσής της, όπως τα εξήγγειλε ο δήμαρχος κ. Μίχος τον περασμένο Οκτώβριο, ενώ σε άλλες περιπτώσεις πραγματοποιήθηκαν πεζοδρομήσεις και συνεχίζονται τα έργα σε άλλους (Προβελεγγίου, Πλατή, Παναγίας Ελεούσας,  Βεάκη) χωρίς καμία καθυστέρηση.

Το σημαντικότερο σημείο διαφωνίας των κατοίκων  με την πρόταση του δήμου είναι πως εάν εφαρμοστεί το σχέδιο του δήμου, τότε θα υπάρξουν στην καλύτερη περίπτωση ΔΩΔΕΚΑ θέσεις στάθμευσης, όλες κι όλες, τη στιγμή που υπάρχουν ΕΙΚΟΣΙ διαμερίσματα στο κομμάτι αυτό, συν το αναψυκτήριο “Ο ΛΙΘΟΣ”.

Πιθανότατα οι αντιδράσεις του κόσμου να φρενάρουν την εφαρμογή της μετατροπής της οδού Αριστοτέλους σε πεζόδρομο ή ήπιας κυκλοφορίας, τουλάχιστον έως τις δημοτικές εκλογές, διότι οι αντιδράσεις και το κλίμα που υπάρχει αυτή την στιγμή δεν ευνοεί τη Δημοτική Αρχή.

Εκτός κι αν έχει αναθεωρήσει η διοίκηση του δήμου τις απόψεις της και αλλάξει τα σχέδια της όσον αφορά τον αριθμό θέσεων πάρκινγκ για τους κατοίκους, ανταποκρινόμενη στις πραγματικές ανάγκες αυτών και έχει προκύψει η καθυστέρηση αυτή.

Παρακάτω αναδημοσιεύουμε σχετικό μας άρθρο της 28ης Οκτωβρίου 2022, που αφορούσε το συγκεκριμένο ζήτημα:

Οι λίγες θέσεις πάρκινγκ, κατά την πεζοδρόμηση της οδού Αριστοτέλους, σημείο τριβής μεταξύ δήμου και κατοίκων

Αντιδράσεις από τους μόνιμους κατοίκους της οδού Αριστοτέλους προκάλεσε η απόφαση του δήμου να πεζοδρομήσει τον δρόμο (στην ουσία τον μετατρέπει σε ήπιας κυκλοφορίας) από την οδό Αφροδίτης έως την οδό Κουντουριώτη, εξ  αιτίας της μείωσης των θέσεων πάρκινγκ που θα απομείνουν στο κομμάτι αυτό, με την “πεζοδρόμησή” του.

Σύμφωνα με τα σχέδια που υπάρχουν, στην πλευρά των κατοικιών (απέναντι από την πλατεία και το αναψυκτήριο “Ο ΛΙΘΟΣ”) θα υπάρξουν 12 θέσεις πάρκινγκ, θα πλατύνουν τα πεζοδρόμια και από τις δύο πλευρές και θα μείνει χώρος περίπου 3,5 μέτρων για την κίνηση οχημάτων από την Ανδρέου Δημητρίου – Αφροδίτης, προς την οδό Κουντουριώτη.

Ο δήμαρχος κ. Μίχος σε συνάντηση που είχε με τους κατοίκους στο χώρο, το απόγευμα της Πέμπτης 27 Οκτωβρίου, τους ενημέρωσε για την κατάσταση που θα διαμορφωθεί και ήταν απόλυτος στην απόφασή του.

Θα δημιουργηθούν 12 το πολύ θέσεις πάρκινγκ, ενώ στο κομμάτι αυτό υπάρχουν 20 διαμερίσματα.

Μάλιστα οι θέσεις πάρκινγκ θα είναι ελεύθερες για όποιον προλάβει, κάτοικος ή όχι της οδού Αριστοτέλους, εκτός κι αν συμφωνήσουν οι κάτοικοι και διαγραμμισθούν οι θέσεις με τα νούμερα των οχημάτων.

Σε αυτήν την περίπτωση πάντως από τα 20 διαμερίσματα που υπάρχουν στο κομμάτι αυτό, κάποιοι δεν θα έχουν θέσεις, δηλαδή 8 μόνιμοι κάτοικοι.

Μπροστά σε αυτή την προβλεπόμενη διαμόρφωση της οδού Αριστοτέλους, η συζήτηση μεταξύ Μίχου και κατοίκων οξύνθηκε  ορισμένες στιγμές, αλλά ο  δήμαρχος εμφανίστηκε ανυποχώρητος στην απόφασή του.

Εάν οι κάτοικοι δεν συμφωνήσουν, τότε υπάρχει το ενδεχόμενο να μην υπάρξουν καθόλου θέσεις στάθμευσης και στον πεζόδρομο να απαγορεύεται η διέλευση οχημάτων, έκτος όσων έχουν άδεια στάθμευσης ή θα βγάλουν, με εξαίρεση φυσικά των οχημάτων της Πυροσβεστικής, του ΕΚΑΒ, της Αστυνομίας, και εκείνων των Οργανισμών κοινής ωφέλειας.

Κάτοικοι υποστήριξαν πως ο δήμος έπρεπε να είχε συζητήσει μαζί τους για το ενδεχόμενο της πεζοδρόμησης και την από κοινού προσπάθεια εξεύρεσης του καλύτερου δυνατού αποτελέσματος και όχι να καλούνται να ακούσουν μια ειλημμένη απόφαση, χωρίς δυνατότητα αντιπροτάσεων.

Ο κ. Μίχος μπροστά στην επιμονή και την επισήμανση αυτή, έδωσε σε ορισμένους κατοίκους το σχέδιο που δημοσιεύουμε παραπάνω και τους ζήτησε εάν έχουν αντιπροτάσεις να τις καταθέσουν στη δημαρχία.

Πάντως ήταν απόλυτος ο δήμαρχος πως δεν θα δημιουργηθεί θέση πάρκινγκ, ακόμα και αυτές που υπολείπονται (8), στην πλευρά της πλατείας.