Εργαστήριο Δεξιοτήτων: ΣΤ’ Τάξη ” Οι μαθητές σε Δράση για το Κλίμα”

Τα παιδιά με απόλυτη πλειοψηφία αποφάσισαν, τελικά, να συνεχίσουν με συγκερασμό των δύο διαφορετικών απόψεων των Ομάδων Εργασίας κι αυτή θα είναι κι η πρότασή μας στον διαγωνισμό της WWF.

Αναλυτικά:

1η Ιδέα) Δημιουργία λαχανόκηπου στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Αγίας Βαρβάρας. Ήδη έχουμε υποβάλλει το αίτημα στην Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου για τις τεχνικές προδιαγραφές του χώρου που επιθυμούμε να τοποθετηθεί ο λαχανόκηπος. Ενώ, η Οργάνωση που θα αναλάβει την υλοποίηση είναι έτοιμη να μας στείλει τους Γεωπόνους για τη σχετική αυτοψία του χώρου.

2η Ιδέα) Καμπάνια ευαισθητοποίησης των πολιτών της Αγίας Βαρβάρας κι όχι μόνο.
Αυτή θα περιλαμβάνει. Τη δημιουργία 5 διαφορετικών αφισών, τις οποίες ξεκινήσαμε σήμερα να σχεδιάζουμε. Οι αφίσες θα τυπωθούν με έξοδα του σχολείου μας και θα μοιραστούν σε μαγαζιά, δημόσιες υπηρεσίες, οργανισμούς και φορείς της Πόλης κι όχι μόνο. Θα εκτυπώσουμε περίπου 200 αφίσες για την καμπάνια ευαισθητοποίησης.

Επίσης, e περιοδικό στην αγγλική γλώσσα από τη συνάδελφο των Αγγλικών κα. Σιαπλαούρα Ρηγουλα και τέλος τη δημιουργία ενός podcast εξ ολοκλήρου από τους ίδιους τους μαθητές μας, οι οποίοι έχουν ενθουσιαστεί με την εμπειρία δημιουργίας αυτού του ψηφιακού μηνύματος.

Για το πώς γεννήθηκαν οι ιδέες τα παιδιά θα ετοιμάσουν video υλοποίησης, το οποίο θα υποβάλλουμε μαζί με την υπόλοιπη πρόταση στον διαγωνισμό της WWF.

Χθες, στη μάχη με το τέρας των σκουπιδιών παραδώσαμε στο φορτηγό της Περιφέρειας Αττικής 35 κιλά χαρτιού, 15 κιλά πλαστικού, 1 κιλό αλουμινίου και έναν μεγάλο κάδο ηλεκτρικές συσκευές.

Σκέφτομαι! Νοιάζομαι! Προσέχω!

Ανακυκλώνω!

Σκέφτομαι! Νοιάζομαι! Προσέχω!

Ανακυκλώνω!

Ευθύμιος Χατζηευσταθίου