Ενημερωτική ομιλία για την πρόληψη του καρκίνου του πνεύμονα

.

Ο καρκίνος του πνεύμονα, παραμένει ο πρώτος σε αριθμό θανάτων παγκοσμίως και αυτό διότι συνήθως διαγιγνώσκεται σε προχωρημένο στάδιο αφού πολλές φορές δεν παρουσιάζει συμπτώματα στα αρχικά στάδια της νόσου.

Το ΚΕΠ Υγείας του Δήμου μας, σε συνεργασία με το Ελληνικό  Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων (ΕΔΔΥΠΠΥ) και την Εταιρεία Νοσημάτων Θώρακος Ελλάδας (ΕΝΘΕ), συμμετέχει στην πανελλήνια εκστρατεία ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των πολιτών για την αξία της πρώιμης διάγνωσης του Καρκίνου του Πνεύμονα με τον διακριτικό τίτλο “ΜΕΛΙΤΗ”.

Στο πλαίσιο αυτό διοργανώνεται ενημερωτική διάλεξη με ομιλήτρια την κα Αικατερίνη Γιανναδάκη, MD, MSc, PhD, Ιατρό, Πνευμονολόγο με στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών για ένα νόσημα που ταλαιπωρεί εκατομμύρια ανθρώπους παγκοσμίως.

 Η ενημερωτική διάλεξη, σχετικά με την πρόληψη του Καρκίνου του Πνεύμονα, θα πραγματοποιηθεί στις 7 Φεβρουαρίου και ώρα 11 το πρωί, στο χώρο του Α’ Κ.Α.Π.Η., στην οδό Καλαντζάκου αρ. 7.

 Για πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν με το ΚΕΠ Υγείας του Δήμου μας στο τηλέφωνο: 210 5690436, ώρες 9.00 – 15.00.