Άρχισε η πτώση των νεραντζιών – Μαντάρα οι δρόμοι – Να μπολιαστούν σε λεμονιές, προτείνουν συμπολίτες μας

Όπως κάθε χρόνο τέτοια εποχή, έτσι κι εφέτος τις τελευταίες ημέρες, άρχισαν να γεμίζουν οι δρόμοι από νεράντζια, που πέφτουν από τα δένδρα στο οδόστρωμα.

Όσο αυτά είναι πάνω στα δένδρα είναι όμορφα, αλλά από τη στιγμή που αρχίζουν και πέφτουν τότε η ομορφιά μετατρέπεται σε καθόλου όμορφο θέαμα.

Τα νεράντζια εκτός ότι γεμίζουν πεζοδρόμια και οδοστρώματα, καταλήγουν και στα φρεάτια του δικτύου ομβρίων υδάτων, δυσκολεύοντας την απορροή  των υδάτων.

Εάν μάλιστα τα πατήσουν και οι ρόδες οχημάτων τότε είναι και επικίνδυνα για πεζούς και ποδηλάτες.

Παρά το “άγριο” κούρεμα – κλάδεμα που “έφαγαν” πολλές νεραντζιές τους περασμένους μήνες, οι ποσότητες των καρπών που θα βρεθούνε πάλι στους δρόμους θα είναι μεγάλες, με το δήμο να “τρέχει και να μην φτάνει”, παρά τη βοήθεια και των συμπολιτών μας αρκετές φορές, για να τους καθαρίσει.

Υπενθυμίζουμε την πρόταση συμπολιτών μας, ο δήμος να προχωρήσει στο μπόλιασμα των νεραντζιών, που υπάρχουν στα πεζοδρόμια της πόλης μας και την μετατροπή τους σε λεμονιές ή άλλες ποικιλίες εσπεριδοειδών που οι καρποί τους είναι ωφέλιμοι και οι κάτοικοι θα τους μαζεύουν για φαγητό…