Ο Παντελής Πρεντάκης μέλος της Παγκρητίου Ένωσης

Είναι ιδιαίτερα τιμητική η πρόσκληση – πρόταση της νέας Προέδρου της Παγκρήτιου Ένωσης κ. Ρένας Βασιλάκη (Rena Vasilaki) να συμμετέχω στο νέο Δ.Σ. της Κρητικής Εστίας.
.
Είναι όμως και μεγάλη η ευθύνη που μας αναθέτει, διότι ο ρόλος της Εστίας ξεπερνά τα όρια της διατήρησης και διάδοσης της πολιτιστικής μας κληρονομιάς.
.
Αποτελεί ένα ενεργό, “παραγωγικό” και ιδιαίτερης αξίας φορέα, αφού ο ρόλος, που οι πρόγονοί μας αλλά και η ίδια η κοινωνία στο βάθος των χρόνων της έθεσαν να υπηρετεί, αφορά την καθημερινή σίτιση και διαμονή 150 νέων φοιτητών κι αυριανών επιστημόνων!!!
.
ΙΕΡΟΣ ΣΚΟΠΟΣ με όλη τη σημασία των λέξεων…
.
Παράλληλα, οφείλουμε να καταφέρουμε την συστράτευση όλων των Κρητών, όπου κι αν βρίσκονται και κυρίως όλους όσοι είχαν βιώσει την φιλοξενία της, ώστε να μην υπάρχει ούτε ένας που να μην γνωρίζει για την ύπαρξη και το έργο που επιτελεί.
.
Ίσως μάλιστα γίνει κατορθωτό, να αποτελέσει ένα από τα πιο θετικά παραδείγματα αυτοοργάνωσης της κοινωνίας και για άλλους έχοντες την δυνατότητα να ακολουθήσουν. Η κοινωνία πάντα έχει ανάγκη από την προσφορά ολοένα και περισσότερων ανθρώπων της και πότε καμιά προσφορά δεν είναι επαρκής.
.
Είναι επίσης, πολύ τιμητικό για εμένα, να συμμετέχω σε ένα Δ. Σ. με ανθρώπους που έχουν “γράψει” πολλά επιτυχημένα χιλιόμετρα, με “βαριά” βιογραφικά και διακεκριμένη πορεία στους τομείς των έργων και των πράξεών τους.
.
Τέλος, είναι μεγάλη μου χαρά που αποτελεί αυτή η συμμετοχή μου στο διοικητικό συμβούλιο της Κρητικής Εστίας, την δεύτερη συμμετοχή δημότη της Αγίας Βαρβάρας, με πρώτη αυτή του φίλου μου Στέλιος Κραουνάκης, ο οποίος μάλιστα υπηρέτησε και ως Πρόεδρος αυτής!
.
Αποδέχομαι και ευχαριστώ για τα συγχαρητήρια από όλους τους φίλους και γνωστούς που τα εκφράζουν, μόνο ως καλή δύναμη σε όλους μας, για την νέα αυτή ευθύνη που αναλαμβάνουμε κι ελπίζουμε να φέρουμε εις πέρας.
.
Καλή θητεία σε όλους και πολύ συμπαράσταση από όλους!!!
.
Παντελής Πρεντάκης