Σταύρος Μπαράκος: “Νόμος από το μέλλον”

Ο δήμος Αγίας Βαρβάρας μας γνωστοποιεί ότι προτίθεται να προχωρήσει στην πρόσληψη ενός Ειδικού Συνεργάτη με την ειδικότητα Δημοσιογράφου.

Στην ΑΔΑ: ΨΡΙΣΩ6Θ-10Μ και με αριθμό πρωτοκόλλου 608 στο άρθρο 4, «προφητεύει» και επικαλείται   το νόμο του 4555/2028, που προφανώς είναι ένας νόμος “από το Μέλλον”, που οραματίζεται και βολεύει την πρόσληψη του Δημοσιογράφου που είναι απαραίτητος στο Δήμο μας, αλήθεια πως το ξέρουν πήγαν σε μάγισσες σε χαρτορίχτρες ή πέρασαν από τους Δελφούς;

Αφήνοντας πίσω μας το κωμικό, ας δούμε το τραγικό της υπόθεσης:

Ως δήμαρχος, έχει εξαντλήσει το όριο Ειδικών Συνεργατών.

Ωστόσο, με την ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΗ αυτή δεν χάνει την ευκαιρία να αποκτήσει ακόμη έναν. Και μάλιστα δημοσιογράφο, μιας και έρχονται εκλογές…

Μέχρι σήμερα δεν έχουν γίνει προσλήψεις μόνιμου  προσωπικού   ώστε να υποστηριχθούν οι υποστελεχωμένες και γεμάτες με ελαστικές σχέσεις εργασίας Υπηρεσίες  του Δήμου. Αυτό έχει συνέπεια να λειτουργεί ο Δήμος χάρη στην ανάγκη και στο «φιλότιμο» όσων έχουν απομείνει να εργάζονται. Άλλωστε πέρα από τις συνταξιοδοτήσεις υπάρχει και μεγάλη «τάση φυγής» (δυσαρεστημένων) των εργαζομένων.

Ο δήμος τα επόμενα χρόνια οφείλει, μπορεί και πρέπει να στελεχώσει τις Υπηρεσίες του.

Θα πρέπει να εμπνέει ασφάλεια και σιγουριά σε εργαζόμενους και πολίτες. Έτσι θα γίνει πόλος έλξης εργαζομένων από άλλους φορείς για να παρέχονται καλύτερες υπηρεσίες στους δημότες και κατοίκους της πόλης μας.

Ο Δήμος στην υπηρεσία των Δημοτών. Με ευγένεια και χαμόγελο. Για όλους του Δημότες!

Για να επιτευχτεί αυτό χρειάζεται αλλαγή σελίδας, νέα πνοή και τη συμμετοχή ΟΛΩΝ.

                                                                           Σταύρος Μπαράκος

                                                                       Πολιτικός Μηχανικός ΜSc