“Η ΝΟΣΟΚΟΜΑ” της Δήμητρας Ιωάννου, κέντρισε το ενδιαφέρον στην παρουσία της, στην Ένωση Κρητών

Μπορεί το βιβλίο να βρίσκεται αντιμέτωπο με το διαδίκτυο και να δίνει τη μάχη του, όσο όμως υπάρχουν Φορείς  που διοργανώνουν παρουσιάσεις βιβλίων, όπως συχνά πράττει η Ένωση Κρητών της πόλης μας, συγγραφείς που γράφουν σαν την Δήμητρα Ιωάννου και Φίλοι του βιβλίου με γνώσεις του αντικειμένου όπως η κ. Αμπατζή Σία, που παρουσίασε τη συγγραφέα και τη “ΝΟΣΟΚΟΜΑ”, τότε υπάρχει ενθαρρυντικό μήνυμα, πως το βιβλίο θα συνεχίσει να κυριαρχεί στη λογοτεχνία.

Αυτά αποκόμισε ο κάθε ένας από τους παραβρεθέντες  στη χθεσινή παρουσίαση του νέου βιβλίου της πολυγραφότατης Δήμητρας Ιωάννου με τίτλο “Η ΝΟΣΟΚΟΜΑ” στην Εστία της Ένωσης Κρητών.

Ο Πρόεδρος της κ. Παντελής Πρεντάκης προλόγισε και καλωσόρισε τους φίλους που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα.

Διάβασε το βιβλίο πρόσφατα και όπως ανέφερε, η πλοκή, η αλλαγή χαρακτήρων και πρωταγωνιστών σε κάθε σελίδα που γύριζε ήταν πρωτοφανής και δεν μπορούσε να σταματήσει  το διάβασμά του, τόνισε.

Η κ. Σία Αμπατζή, ξεκινώντας μίλησε για τη δημιουργό της “ΝΟΣΟΚΟΜΑΣ”, για τα πρώτα της βήματα, στο δύσκολο τομέα της συγγραφικής τέχνης, το διαφορετικό τρόπο σκέψης και καταγραφής των συναισθημάτων της και το πολύ δημιουργικό της χάρισμα να μεταφέρει στο χαρτί ιστορίες, καταστάσεις, περιγραφές πραγματικές ή φανταστικές και να καθηλώνει τον αναγνώστη.

Στη συνέχεια διάβασε αποσπάσματα από το βιβλίο, δίνοντας δείγματα της αξιόλογης πένας της κ. Δήμητρας Ιωάννου.

Η ίδια η πολυγραφότατη  και πετυχημένη συγγραφέας μίλησε για τη “ΝΟΣΟΚΟΜΑ” της, για την έμπνευσή της να μεταφέρει σκέψεις και ιδέες με αποτέλεσμα να πετύχει να μαγνητίζει όποιον ξεκινάει να διαβάζει το βιβλίο, από τις πρώτες κι όλας αράδες του.

Η πετυχημένη εκδήλωση οφείλεται κατά πολύ και στην παρουσιάστρια της Συγγραφέως και του Βιβλίου, κ. Σία Αμπατζή. Βαθιά γνώστρια η ίδια και πολυδιαβασμένη με απλές λέξεις και φράσεις “έβαλε” τους παρόντες στο πνεύμα του βιβλίου αφήνοντας πάντως, ηθελημένα, ερωτήματα και απορίες, που θα λυθούν σε εκείνους που θα διαβάσουν το βιβλίο.

Η περιγραφή που έγινε, άνοιξε την όρεξη σε όλους να προμηθευτούν τη “ΝΟΣΟΚΟΜΑ” ενώ στο τέλος της εκδήλωσης ο μπουφές που είχε ετοιμάσει για ακόμα μία φορά  Ένωση Κρητών, φρόντισε για τους ορεξάτους με Κρητικά εδέσματα και διψασμένους για ρακί ή αναψυκτικό.

Παρόντες στην εκδήλωση η Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ κ. Χαρά Καφαντάρη, οι δημοτικοί Σύμβουλοι κ.κ. Σάββας Σαββίδης και Τασούλα Πετράκου, ο κ. Κωνσταντίνος Σαρόπουλος, εκπρόσωποι Φορέων κ.ά.