ΔΗΜΟΣ ΑΓΙΑΣ ΒΑΡΒΑΡΑΣ: “Χιλιάδες επισκεπτών στις εορταστικές εκδηλώσεις για την Αγία Βαρβάρα”

ΔΗΜΟΣ ΑΓΙΑΣ ΒΑΡΒΑΡΑΣ
Γραφείο Τύπου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 7/12/2022

Χιλιάδες επισκεπτών στις εορταστικές εκδηλώσεις
για την Αγία Βαρβάρα

Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι εορτασμοί που πραγματοποιήθηκαν το διήμερο 3-4 Δεκεμβρίου στο πλαίσιο της Ιεράς Πανηγύρεως της Πολιούχου της πόλης Αγίας Βαρβάρας.

Η πλατεία Θεόδωρου Κολοκοτρώνη (Αγία Ελεούσα) μεταβλήθηκε σε χώρο πολιτισμού και κατακλύστηκε από χιλιάδες κόσμου που απόλαυσαν τις εορταστικές εκδηλώσεις. Συμμετείχαν οι Χορευτικές ομάδες του Σχολείου Παράδοσης και Λαογραφίας του Δήμου Αγίας Βαρβάρας, του Συλλόγου Αρκάδων Δήμου Ιλίου, του Ελληνικού Παραδοσιακού Χορευτικού Ομίλου Δήμου Ιλίου, του Συλλόγου Κρητών Αγίας Βαρβάρας «Η Μεγαλόνησος», του Συλλόγου Ποντίων Αγίας Βαρβάρας «Ο Φάρος», του Πνευματικού Κέντρου Δήμου Μοσχάτου – Ταύρου και ο Πανηπειρωτικός Σύνδεσμος Ελευσίνας.

Στις εκδηλώσεις ήταν παρούσα η δημοτική αρχή της πόλης καθ΄όλο το 48ωρο που διάρκεσε η γιορτή για να είναι όλα στην εντέλεια.

Στην Αρχιερατική Θεία Λειτουργία που τελέσθηκε στον Ι. Ναό της Αγίας Βαρβάρας παρευρέθηκαν οι αρχές της πόλης με επικεφαλής τον δήμαρχο κ. Λάμπρο Μίχο.

Μεταξύ των πολλών επισκεπτών, φέτος, στην λειτουργία έδωσαν το παρών η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, κ. Μαρία Συρεγγέλα, η βουλευτής ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Νάντια Γιαννακοπούλου, οι υπ. βουλευτές Δημήτρης Καλογερόπουλος, Βαρβάρα Ψυχούλα-Κοντογιάννη, ο υπ. βουλευτής και σύμβουλος του υπουργού Υγείας για τον τομέα φαρμάκου Μπάμπης Καραθάνος, ο υπ. βουλευτής και πρώην διοικητής του ΟΣΚ Ηρακλής Δρούλιας, η εντεταλμένη περιφερειακή σύμβουλος Εθελοντισμού κ. Ευγενία Μπαρμπαγιάννη και ο εντεταλμένος περιφερειακός σύμβουλος Παιδείας Μπάμπης Αλεξανδράτος.

Στο χώρο του πανηγυριού εκτός από τα περίπτερα του Συλλόγου Ποντίων «ο Φάρος» και του Συλλόγου Κρητών «Η Μεγαλόνησος» που πρόσφεραν παραδοσιακά είδη, ήταν τοποθετημένα στέγαστρα-περίπτερα ενημέρωσης των υπηρεσιών του Δήμου, της εθελοντικής δημοτικής ομάδας «ΔΡΑΣΗ» και του «ΔΙΚΕΠΑΖ».

Ο δήμαρχος σε δηλώσεις του δεν παρέλειψε να εξάρει την αποτελεσματική δουλειά των υπηρεσιών καθαριότητας τονίζοντας πως «το πανηγύρι της Πόλης μας φιλοξένησε 600 οικογένειες μικροπωλητών και 100.000 προσκυνητών και επισκεπτών αλλά τα χαράματα οι δρόμοι άστραφταν χάρη στους ήρωες καθαριστές του Δήμου που έμειναν 48 ώρες στο πόδι. Αξίζουν την άπειρη ευγνωμοσύνη μας αυτοί αλλά και όσοι εργάστηκαν για να είναι όλα στην εντέλεια.»