Συνάντηση Καπλάνη – Χιωτάκη, με θέμα την ανάπτυξη του Δήμου της Αγίας Βαρβάρας

Από τη σημερινή συνάντηση εργασίας με τον πρόεδρο της εταιρείας «Πληροφόρηση –Επιμόρφωση –Τοπική Ανάπτυξη» ( Π.Ε.Τ.Α. Α.Ε) και τέως Δήμαρχο Κηφισιάς κ. Νίκο Χιωτάκη, όπου τέθηκαν σημαντικά ζητήματα – αιτήματα που αφορούν την ανάπτυξη της πόλης, όπως:
• Την αξιοποίηση της έκτασης των 40 στρεμμάτων στη ΒΙΟΧΡΩΜ με βάση τις ήδη υπάρχουσες προτάσεις – μελέτες του δήμου σε συνδυασμό με νέες αναπτυξιακές ευκαιρίες.
• Την ανάπτυξη προγραμμάτων εξοικονόμησης ενέργειας στο πλαίσιο σχεδιασμού του δήμου για την μείωση των ενεργειακών λειτουργικών δαπανών του, προς όφελος της πόλης και των δημοτών.
• Την χρήση των απαραίτητων χρηματοδοτικών εργαλείων για την υλοποίηση του σχεδίου ανάπτυξης της Δυτικής Αθήνας, (Σχέδιο Ολοκληρωμένης Αστικής Παρέμβασης) που θα λύσει βασικά προβλήματα της ποιότητας ζωής των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής.
• Την ανανέωση του στόλου των οχημάτων καθαριότητας του δήμου με στόχο την πρότυπη λειτουργία των υπηρεσιών καθαριότητας στην πόλη μας.

Συμφωνήθηκε η συνεχή συνεργασία του δήμου με την Π.Ε.Τ.Α. Α.Ε. προκειμένου βάσει χρονοδιαγραμμάτων να προχωρήσει στην πράξη η υλοποίηση των παραπάνω θεμάτων.