Σημαντική Ημερίδα φιλοξενήθηκε στην Ένωση Κρητών με θέμα την ΒΙΑ και την Εγκληματικότητα

Μία πολύ καλή εκδήλωση φιλοξενήθηκε εχθές το βράδυ στην Εστία της Ένωσης Κρητών της πόλης μας.

Ημερίδα που διοργάνωσε η Ένωση Ελλήνων Ρομά Διαμεσολαβητών και Συνεργατών, με θέμα: “Η σημασία της εκπαίδευσης στην αντιμετώπιση της οικογενειακής βίας, εγκληματικότητας και κάθε μορφής βία”

Οι πολύ καλοί ομιλητές καθήλωσαν τους παραβρισκόμενους, οι οποίοι στο τέλος των ομιλιών και αναφορών που έγιναν, προβληματίστηκαν με τα παραδείγματα που ακούστηκαν  και τις αιτίες που προκαλούν καταδικαστέες πράξεις  και αντιλήψεις.

Την εκδήλωση άνοιξε με καλωσόρισμα ο Πρόεδρος της Ένωσης Κρητών κ. Πρεντάκης Παντελής, για να αναλάβει στη συνέχεια να βάλει στο κλίμα του θέματος και της συζήτησης τους συμμετέχοντες, ο κ. Κωνσταντίνος Παϊτέρης, Πρόεδρος του φορέα που διοργάνωσε την Ημερίδα.

Ο κ. Χρήστος Παρθένης αναπληρωτής καθηγητής Ε.Κ.Π.Α. ανέλυσε σε βάθος τα προβλήματα που υπάρχουν σε κοινωνικές ομάδες που δυσκολεύονται να αποδεχτούν τις αλλαγές που συμβαίνουν στον περίγυρό τους και νοοτροπίες  και αντιλήψεις περασμένων εποχών, που πλέον δεν μπορούν να επιβιώσουν σήμερα και δεν πρέπει.

Η ψυχολόγος κ. Σταυρούλα Μπαντούνα, Δημοτική Σύμβουλος της πόλης μας, ανέπτυξε το θέμα με βάσει τις σύγχρονες αντιλήψεις της επιστήμης και της αντιμετώπισης τέτοιων φαινομένων, ξαφνιάζοντας ορισμένες στιγμές με τις καινοτόμες ιδέες και προτάσεις της.

Ο Ταξίαρχος έ.α. της Ελληνικής Αστυνομίας κ. Αθανάσιος Κατερινόπουλος, διαχειριστής κρίσεων και διαπραγματευτής, μετέφερε την πολύτιμη εμπειρία του από την πολύχρονη υπηρεσία του σε ευαίσθητους κλάδους και τομείς, εντυπωσιάζοντας τους παρόντες.

Τον συντονισμό της εκδήλωσης είχε η κ. Τασούλα Παπανικολάου, δημοσιογράφος, η οποία με τη δική της συμβολή η όλη εκδήλωση κύλησε ομαλά και χωρίς καθυστερήσεις.

Στην φιλόξενη αίθουσα της Ένωσης Κρητών πραγματοποιήθηκε από τις πλέον ουσιαστικές,, σε περιεχόμενο εκδήλωση και η παρουσία του κόσμου ήταν σημαντική και πολυσυλλεκτική.

Παρόντες εκτός των συμπολιτών μας, οι κ.κ. Γιάννης Λοβέρδος βουλευτής της Ν.Δ., Χαρά Καφαντάρη βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. ο π. υπουργός του ΠΑΣΟΚ και υποψήφιος βουλευτής κ. Μιχάλης Καρχιμάκης, οι δημοτικοί σύμβουλοι της πόλης μας κ.κ. Γιάγκας Μιχάλης και Σάββας Σαββίδης, Τασούλα Πετράκου, Βασίλης Δεδεγκίκας, Νίκος Πιερακέας, Εκπρόσωποι Φορέων, ο Διευθυντής του 2ου Λυκείου της πόλης μας κ. Διονύσιος Βυθούλκας και άλλοι που πιθανότατα δεν έπεσαν στην αντίληψή μας και τους ζητάμε συγνώμη για την παράλειψη αναφοράς του ονόματός τους.

Όλοι οι παραπάνω βεβαίως εκτός των συγχαρητηρίων που απέδωσαν στους ομιλητές και διοργανωτές της Ημερίδας, είχαν την ευκαιρία να γευτούν την απαράμιλλη Κρητική φιλοξενία η οποία συνοδεύονταν από κεράσματα και φυσικά Κρητική τσικουδιά…