Επιχωματώθηκε η στέρνα με το πλατάνι – Δεν αφαιρέθηκε το κιγκλίδωμα γύρω από αυτό – Πολύ σίδερο στην παιδική χαρά…

Συνεργείο του δήμου εχθές προχώρησε στην επιχωμάτωση του σκάμματος που υπήρχε  στην παιδική χαρά στο άλσος Δόξας με το πλατάνι στο κέντρο του, όπως γράφαμε προ ημερών πως πρέπει να γίνει.

Ακόμα όμως δεν αφαιρέθηκε το κιγκλίδωμα γύρω από την πρώην στέρνα, αλλά θέλουμε να πιστεύουμε πως θα απομακρυνθεί.

Δεν μας έκανε εντύπωση πάντως που επιχωματώθηκε μόνο η μία πλευρά των δύο χωμάτινων επιφανειών με κηπευτικό χώμα και όχι και οι δύο, διότι μάλλον στο άλλο κομμάτι θα προσπαθήσουν να γεφυρώσουν τα δύο κομμάτια της παιδικής χαράς που δημιουργήθηκαν, σε ένα, με κάποιον διάδρομο.

Πράγμα που σημαίνει πως αντί να αφαιρεθούν τσιμέντα θα πέσουν κι άλλα. Επιπλέον σημαίνει πως θα κοπεί η περίφραξη που τοποθετήθηκε προ ημερών.

Αυτά βεβαίως εάν οι πληροφορίες μας είναι σωστές.

Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΜΑΣ ΠΡΟ ΗΜΕΡΩΝ ΠΟΥ ΑΚΟΜΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΣΤΕΙ

Η πρότασή μας είναι ο χωμάτινος χώρος με το πλατάνι να μην αποξενωθεί από την παιδική χαρά και όλα μαζί να συγκροτούν, όπως σήμερα μια ενιαία παιδική χαρά.

Περιληπτικά προτείνουμε: Να αφαιρεθεί το κιγκλίδωμα που μπήκε αριστερά (κάτω φωτογραφία)  και χωρίζει την παιδική χαρά σε δύο κομμάτια, να ξηλωθούν οι τσιμεντένιες πλάκες μπροστά από αυτό και μαζί με το υπάρχον χωμάτινο κομμάτι να καλυφθεί με ελαστικές – απορροφητικές πλάκες όπως η υπόλοιπη παιδική χαρά (όχι απαραίτητα, μπορεί να μείνει χωμάτινο), να γεμίσει με κηπευτικό χώμα η γούρνα με το πλατάνι και γύρω από το δένδρο να φυτευτούν φυτά και να αφαιρεθεί φυσικά και το κιγκλίδωμα γύρω από αυτήν.

Τέλος να υπάρξει ΜΙΑ ενιαία περίφραξη για την παιδική χαρά.

Με τον τρόπο αυτό θα έχουμε μια ενιαία παιδική χαρά, ικανοποιητική σε μέγεθος και όχι την κατασκευή δύο μικρών που θα κυριαρχεί το κάγκελο και θα “πνίγει” τα παιδιά.

Επίσης να αφαιρεθεί όσο τσιμέντο υπάρχει και  περισσεύει για την ασφάλεια των παιδιών και να μην πέσει άλλο. Όπως επίσης επαναλαμβάνουμε, όσο το δυνατόν λιγότερο κάγκελο…