Πρεντάκης Παντελής: “Είναι πολύ όμορφο συναίσθημα να μοιράζεσαι με άλλους ανθρώπους έναν αγώνα, ένα σκοπό, μιαν αγωνία, ένα στόχο…”


Είναι πολύ όμορφο συναίσθημα να μοιράζεσαι με άλλους ανθρώπους έναν αγώνα, ένα σκοπό, μιαν αγωνία, ένα στόχο…

Έτσι, για σένα, χωρίς να περιμένεις ανταλλάγματα, χωρίς να περιμένεις ευχαριστώ, χωρίς να περιμένεις τίποτα.

Η ζωή έχει κανόνες. Τους δικούς της κανόνες. Έχει απαιτήσεις, έχει υποχρεώσεις, έχει ένα μονότονο ρυθμό, αυτόν της καθημερινότητας. Όταν καταφέρεις να αλλάξεις έστω και λίγο αυτόν τον ρυθμό, αλλάζεις κι εσύ ο ίδιος. Καταλαβαίνεις γιατί είσαι άνθρωπος. Άσε που εκπαιδεύεσαι κιόλας να βρίσκεσαι σε ετοιμότητα. Κι αυτό είναι που ανακατεύει τα νερά και σε διαφοροποιεί από τις μηχανές.

Γι’ αυτό σου λέω, σήκω από τον καναπέ σου, μείνε λιγότερη ώρα σερφάροντας στο internet, άσε την τηλεόραση και βγες λίγο έξω. Περπάτησε. Νιώσε τους ανθρώπους που περνούν από δίπλα σου. Προσπάθησε να καταλάβεις.

Ή έλα ακόμα και στην παρέα μας στην Ένωση Κρητών Αγίας Βαρβάρας, να πιεις μια τσικουδιά, να δεις τα παιδιά μας να χορεύουν, χόρεψε κι εσύ και νιώσε…

Κι αν ακόμα δεν σου αρέσει, πράγμα δύσκολο, φύγε έχοντας δοκιμάσει κάτι διαφορετικό από το καθημερινό.

Δεν είναι τυχαίο που χιλιάδες άνθρωποι ασχολούνται με κάτι άλλο στον ελεύθερο χρόνο τους. Τους δυναμώνει, τους αλλάζει, τους βοηθά, τους γλυτώνει ακόμα κι από την μοναξιά τους, η την βαρεμάρα τους ή ακόμα κι από τον ψυχολόγο.

Όπως τα διάφορα μπαχαρικά κάνουν τα φαγητά πιο νόστιμα, έτσι και η διαφοροποίηση από τα τετριμμένα νοστιμίζει τη ζωή μας.

Και μην πεις ποτέ “δεν προλαβαίνω” γιατί έτσι κι αλλιώς, κανείς δεν πρόλαβε!!!

ΠΡΕΝΤΑΚΗΣ ΠΑΝΤΕΛΗΣ