ΜΜΜ: Ανατροπές στην απεργία – ΣΤΑΣΥ & ΟΣΥ «απαντούν» με 24ωρη -Τι αλλάζει


Παράνομη κρίθηκε από το δικαστήριο η στάση εργασίας που κήρυξαν για σήμερα η ΣΤΑΣΥ και η ΟΣΥ (λεωφορεία) .

Τα συνδικάτα των εργαζομένων τόσο της ΣΤΑΣΥ, όσο και της ΟΣΥ απάντησαν όμως με νέα κινητοποίηση, αυτή τη φορά 24ωρη, υπό την αιγίδα της ΓΣΕΕ!

Η ΣΕΛΜΑ, το συνδικάτο εργαζομένων του Μετρό, ανακοίνωσε και επισήμως 24ωρη απεργία για σήμερα 9 Νοεμβρίου 2022.

Συνεπώς, ανατρέπεται ο αρχικός προγραμματισμός, που πλέον διαμορφώνεται ως εξής:

– Γραμμή 1 (ΗΣΑΠ): Κυκλοφορία και δρομολόγια από τις 09.00 το πρωί έως τις 17.00.

– Γραμμές 2 και 3 Μετρό: 24ωρη απεργία και κανένα δρομολόγιο.

– Τραμ: Δρομολόγια από τις 08.00 το πρωί έως τις 22.00

– Λεωφορεία: 24ωρη απεργία – Κανένα δρομολόγιο.

– Τρόλεϊ: 24ωρη απεργία – Κανένα δρομολόγιο

Τα σωματεία θεωρούν ότι καλύπτοντα από την ΓΣΕΕ στην οποία ανήκουν και επικαλούνται για την απόφασή τους αυτή, την ανακοίνωση της Γενικής Συνομοσπονδίας, η οποία «καταγγέλλει τον αντεργατικό και αντικοινωνικό συντονισμό για τη δικαστική παρεμπόδιση της συμμετοχής των εργαζομένων στα Μέσα Μεταφοράς στην Πανελλαδική Πανεργατική Απεργία της 9ης Νοέμβρη 2022».

Τα σωματεία δηλώνουν πως η απεργία είναι νόμιμη και η προκήρυξη είναι ήδη γνωστή από τις 15 Σεπτέμβρη, όταν αποφασίσθηκε ομόφωνα από την Ολομέλεια της Διοίκησης της ΓΣΕΕ.

Νωρίτερα, παράνομη και καταχρηστική κρίθηκε η στάση εργασίας και των Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας. Οι ελεγκτές απέσυραν τη συμμετοχή τους και οι πτήσεις θα πραγματοποιηθούν κανονικά.

Νόμιμη ωστόσο κρίθηκε η 24ωρη απεργία της Ομοσπονδίας Συλλόγων Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας (ΟΣΥΠΑ) καθώς η κινητοποίησή τους δεν επηρεάζει το πρόγραμμα των πτήσεων.

Την ίδια στιγμή η ΓΣΕΕ χαιρετίζει την απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Θεσσαλονίκης, το οποίο αναγνώρισε τη νομιμότητα της συμμετοχής των εργαζομένων στον Οργανισμό Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης (ΟΑΣΘ) στην απεργία.

Πηγή: Aftodioikisi.gr – Δημήτρης Κασιμάτης