Παγώνουν τα δημοτικά τέλη καθαριότητας και φωτισμού και για το 2023

Καμιά αύξηση στα δημοτικά τέλη καθαριότητας και φωτισμού για το 2023, αποφάσισε στη χθεσινή του συνεδρίαση το δημοτικό συμβούλιο της πόλης μας, κατά πλειοψηφία.

Η αντιπολίτευση ζήτησε να γίνει μείωση αυτών, πλην του κ. Φράγκου, υποστηρίζοντας η κάθε παράταξη το δικό της σκεπτικό.

Η παράταξη του κ. Γιάγκα υποστήριξε πως όπως οι περισσότεροι δήμοι προς ελάφρυνση των κατοίκων τους μειώνουν τα δημοτικά τέλη, έτσι και ο δικός μας πρέπει να κάνει μείωση κατά 10%, αφού πλέον τα έσοδα σε σχέση με το παρελθόν είναι περισσότερα μετά την αύξηση των δηλωμένων τ.μ. ακινήτων.

Η κ. Καρανάσιου υποστήριξε να γίνει μείωση των τελών και να απαλλαγούν από αυτά οι άνεργοι, τα ΑμεΑ και οι οικονομικά αδύναμοι. Δήλωσε δε, πως η αντίληψη της παράταξης της είναι τελείως διαφορετική από αυτήν την πολιτική που εφαρμόζεται, στο θέμα αυτό.

Ο κ. Φράγκου αναπτύσσοντας το σκεπτικό του, που βασίζονταν στην εμπειρία που έχει, αφού έχει διατελέσει στο παρελθόν Αντιδήμαρχος Οικονομικών δήλωσε πως το θέμα είναι ιδιαίτερα δύσκολο στην αντιμετώπισή του, θέτοντας το ρητορικό ερώτημα: “ποιος δήμαρχος δεν θέλει να κάνει μείωση των δημοτικών τελών, ιδιαίτερα όταν διανύει προεκλογική χρονιά;”, συμφωνώντας με το πάγωμα των δημοτικών τελών και όχι με κάποια μείωσή τους.

Από την πλευρά της η διοίκηση δια στόματος του κ. Μίχου, υποστήριξε πως το πάγωμα των δημοτικών τελών αυτή τη χρονική περίοδο που όλα έχουν αυξηθεί, όπως πετρέλαια, ανταλλακτικά οχημάτων, είναι το καλύτερο δυνατόν που μπορεί να γίνει. Υπογράμμισε επίσης πως τα δημοτικά τέλη παραμένουν παγωμένα την τελευταία πενταετία, ενώ σαφώς οι υπηρεσίες καθαριότητας έχουν αναβαθμιστεί κατά πολύ.