Εποχή Καπλάνη τέλος – Παραίτηση και ανεξαρτοποίηση Φράγκου – Επισήμως ο Κωνσταντίνος Σαρόπουλος επικεφαλής της νέας κατάστασης

Συνεδρίασε εχθές για “τελευταία” φορά η παράταξη “Η ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΠΟΛΗ” κάτω από τα γεγονότα της αποχώρησης από την πολιτική σκηνή της πόλης μας, του τ. δημάρχου κ. Καπλάνη, για να δοκιμάσει την τύχη του στην Αρκαδία.

Στη συνάντηση που έγινε κυριάρχησαν δύο στοιχεία:

Η παραίτηση του κ. Μιχάλη Φράγκου από την παράταξη και η δήλωση περί ανεξαρτοποίησής του στο δημοτικό συμβούλιο και η επίσημη ανάληψη των ινίων της παράταξης από τον κ. Σαρόπουλο Κωνσταντίνο.

Ο κ. Φράγκου σύμφωνα με πληροφορίες μας, ανέγνωσε επιστολή προς τους παραβρισκόμενους μέσα από την οποία έκανε γνωστούς τους λόγους που τον οδήγησαν σε αυτήν, επικεντρώνοντας σε ορισμένα σημεία που είχαν να κάνουν στο γεγονός της άνευ στρατηγικής πόρευσης της παράταξης τα τελευταία τρία χρόνια στο δήμο, στην άνευ βοήθειας άσκησης αντιπολίτευσης στο δημοτικό συμβούλιο από τον ίδιο και την έλλειψη συνεργασίας με τον επικεφαλής όταν ο ίδιος έγινε επανειλημμένα  στόχος πολιτικού μπούλινγκ, ενώ δεν απέφυγε να διαφωνήσει με το τρόπο που μεθοδεύτηκε η ανάδειξη του νέου επικεφαλής, εμφανιζόμενη αυτή σαν αποτέλεσμα συζήτησης εντός της παράταξης, που πραγματικά δεν ήταν.

Υπήρξαν τοποθετήσεις κι άλλων μελών της παράταξης που καυτηρίασαν τα γεγονότα όπως μεθοδεύτηκαν και εξελίχτηκαν.

Το ευχάριστο της νέας ημέρας που ξημέρωσε για την καινούργια παράταξη που ουσιαστικά “γεννήθηκε” εχθές, ήταν η ομόφωνη επικύρωση της αναμενόμενης ανάληψης της ηγεσίας από τον κ. Κωνσταντίνο Σαρόπουλο, για την οποία γράφαμε προ δύο εβδομάδων,  η οποία αναμένεται να ανακοινωθεί και επίσημα ακόμα και σήμερα και η κατεύθυνση αλλαγής ονομασίας και σήματος του νέου πολιτικού φορέα της πόλης μας.

Ήταν διάχυτη στην ατμόσφαιρα η αισιοδοξία για το μέλλον της καινούργιας προσπάθειας υπό την ηγεσία του κ. Σαρόπουλου και η πίστη πως ο ίδιος και οι συνεργάτες που θα επιλέξει να έχει, θα πετύχουν να αλλάξουν την πολιτική σκηνή της πόλης.

Βεβαίως δεν δικαιούται κανένας να τρέφει αυταπάτες και να παρασυρθεί από τον όποιον επίκαιρο παρορμητισμό, αλλά να έχει κατά νου πως μόνο με συλλογική προσπάθεια της αντιπολίτευσης θα υπάρξει κάποιο θετικό, για εκείνη αποτέλεσμα.