Κωνσταντίνος Σαρόπουλος: «Είμαι στη διάθεση της παράταξης»

Τις τελευταίες εβδομάδες, όταν άρχισε να ακούγεται η πρόθεση του Γιώργου Καπλάνη να μη βάλει ξανά υποψηφιότητα στην πόλη μας, αρκετοί συμπολίτες μας με παρότρυναν να βγω μπροστά.

Παρότι δεν ήταν ποτέ στις προτεραιότητές μου να γίνω δήμαρχος, με ταλάνισε για καιρό η φράση ενός φίλου: «Γιατρέ, πρέπει να βγεις μπροστά ξεκινώντας μια ανανεωτική και ενωτική διαδικασία για ένα καλύτερο μέλλον της πόλης.

Αν πεις ΝΑΙ στην πρόκληση θα έχεις πολύ δουλειά και μεγάλη ευθύνη. Αν απαντήσεις ΟΧΙ θα έχεις ακόμα μεγαλύτερο βάρος στη συνείδησή σου γιατί θα αφήσεις την πόλη έρμαιο της σημερινής διοίκησης και των πρακτικών της, χωρίς ελπιδοφόρο αύριο».

Πράγματι, η ανακοίνωση της πρόθεσης του Γ. Καπλάνη να κατέβει υποψήφιος στη Γορτυνία δίνει την ευκαιρία ανανέωσης.

Θεωρώ ότι ωρίμασε ο καιρός να αφήσουμε πίσω το παρελθόν και να κάνουν στην άκρη ΟΛΟΙ οι παλιοί υποψήφιοι δήμαρχοι, νικητές ή ηττημένοι.

Η πόλη χρειάζεται μια ΝΕΑ δυναμική που θα προσπαθήσει να συσπειρώσει όλους τους δημοκράτες και κυρίως να βγάλει από το καβούκι τους όλους εκείνους τους ανθρώπους που αξίζει τον κόπο να ενταχθούν σε μια νέα πορεία.

Μια ενωτική, δημοκρατική, πορεία. Μια επανεκκίνηση βασισμένη στην ειλικρίνεια, τη διαφάνεια, το ήθος και τον δημοκρατικό διάλογο.

Τη δημιουργία μιας νέας δημοτικής ομάδας από δοκιμασμένα στελέχη αλλά κυρίως από νέους ανθρώπους, που θα απευθυνθεί σε όλους όσοι νοιάζονται για την πόλη και την προοδευτική διοίκηση του Δήμου, ασχέτως κομματικής ταυτότητας.

Για να πάψει ο διαχωρισμός των συμπολιτών μας σε φίλους και εχθρούς. Για να ανοίξουν οι κλειστές πόρτες και να σταματήσει η ερήμωση της πόλης.

Για μια διοίκηση που θα εξορθολογήσει τα οικονομικά του δήμου, θα αποπληρώνει το δάνειο και δεν θα τα σπαταλά σε απευθείας αναθέσεις και προσλήψεις υπηκόων.

Για ένα αύριο χωρίς προσκολλήσεις στο παρελθόν και τους εγωισμούς. Χωρίς μεγαλομανή, ούτε μικρόψυχα λόγια. Χωρίς ανταλλάγματα.

Να γίνουμε όλοι γείτονες. Για μια καλύτερη πόλη.

Πράγματι, στη συνάντηση των μελών της δημοτικής παράταξης «Η Δική μας Πόλη» που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 19 Οκτωβρίου, με σύμπνοια συζητήθηκε η μελλοντική της πορεία, η ενίσχυση και η διεύρυνσή της. Όπως επίσης τονίστηκε η προσπάθεια συνεργασιών με προϋπάρχουσες ή νέες κινήσεις.

Είναι γεγονός ότι στη συνάντηση ακούστηκαν και ονόματα για τον επικεφαλής, καθώς υπάρχουν αρκετά στελέχη που θα μπορούσαν να σηκώσουν αυτό το βάρος.

Δήλωσα ότι είμαι στη διάθεση της παράταξης, γεγονός που σχολιάστηκε θετικά από όλους τους παρευρισκόμενους, τους οποίους και ευχαριστώ.

Οφείλουμε στην Αγία Βαρβάρα, την πόλη μας και τους κατοίκους της, ένα καλύτερο αύριο.

Κωνσταντίνος Σαρόπουλος