Απατεώνας και κλέφτης κατά συμπολιτισσών μας – Απέσπασαν χρυσαφικά από τη μία και έκλεψαν το σταυρό από το λαιμό της δεύτερης

Δύο συμπολίτισσές μας έπεσαν θύματα ενός απατεώνα η μία και ενός κλέφτη η άλλη, την Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου η πρώτη και εχθές Κυριακή το πρωί η δεύτερη.

Στην πρώτη περίπτωση ο απατεώνας έπεισε τη συμπολίτισσά μας να του δώσει τα χρυσαφικά της προκειμένου να τα βάλει προσωρινά ενέχυρο για να πάρει δανεικά για την έκδοση ενός παράβολου για την είσπραξη σεβαστού ποσού που όφειλαν σε άτομο του οικογενειακού της περιβάλλοντος και εξαφανίστηκε.

Τα στοιχεία του οχήματος που οδηγούσε ο δράστης όμως έμελλε να τον “μαρτυρήσουν”  και να γνωστοποιηθεί το ποιος είναι, (γνωστός στις αστυνομικές αρχές) για απάτες κλπ. και ελπίζεται να συλληφθεί και να επιστραφούν τα χρυσαφικά στη συμπολίτισσά μας.

Στη δεύτερη περίπτωση εχθές Κυριακή πρωί συμπολίτισσά μας ξεκίνησε να πάει στην εκκλησία. Στην οδό Ηπείρου όμως άγνωστος της επιτέθηκε και της απέσπασε τον σταυρό από το λαιμό της και έφυγε τρέχοντας προς την οδό Καραολή.

Η αδελφή του θύματος είδε όλο το σκηνικό αφού ήταν στο μπαλκόνι της και φρόντιζε τα λουλούδια της και κάλεσε αμέσως την Άμεση Δράση.

Δικυκλιστές της Ομάδας ΔΙΑΣ τον αναζητούσαν, σύμφωνα με την περιγραφή που τους δόθηκε, φορούσε μαύρο παντελόνι και άσπρο πουκάμισο και πιθανότατα όταν έστριψε τρέχοντας στην οδό Καραολή να ανέβηκε σε μηχανάκι και να εξαφανίστηκε.

Το θύμα που της έκλεψε ο άγνωστος δράστης τον σταυρό, ευτυχώς δεν έπεσε για να τραυματιστεί και να μεγαλώσει ακόμα περισσότερο το άσχημο Κυριακάτικο πρωινό της.