Υπερθέαμα στο ΟΑΚΑ: Σήμερα η υπερειδική διαδρομή του ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις

ΕΚΟ Ράλι Ακρόπολις: Εντυπωσιακή μεταμόρφωση του ΟΑΚΑ σε πίστα αγώνων αυτοκινήτου για την πραγματοποίηση της Υπερειδικής Διαδρομής στο ΟΑΚΑ, μεταμορφώνοντας τον αγωνιστικό χώρο του σταδίου, χωρητικότητας 69.000 θεατών, έχει εντυπωσιάσει τους φίλους του σπορ σε όλο τον κόσμο.

Σήμερα Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου, στις 19.30, η Ελλάδα θα μεταδώσει αυτή την εικόνα σε 150 χώρες, με περίπου 50 εκατομμύρια τηλεθεατές να απολαμβάνουν το πέρασμα των 70 αγωνιστικών αυτοκινήτων (ανά δύο) από την ασφάλτινη, παράλληλη ειδική διαδρομή συνολικού μήκους 1,95 χλμ., που περιλαμβάνει 16 στροφές, μία γέφυρα και ένα άλμα. Η προπώληση των εισιτηρίων για την «ΕΚΟ Super Special Stage @ OAKΑ», όπως επίσημα ονομάζεται η πρώτη Ειδική Διαδρομή του αγώνα, συνεχίζεται από την πλατφόρμα www.viva.gr, με τις τιμές να ξεκινούν από τα 10 ευρώ, ενώ συνολικά 40.000 εισιτήρια έχουν μέση τιμή τα 18,5 ευρώ.

Όσοι δεν καταφέρουν να εξασφαλίσουν μια θέση στο στάδιο θα μπορέσουν να παρακολουθήσουν απευθείας το εντυπωσιακό θέαμα από την ΕΡΤ, αλλά και από το αφιερωμένο στο ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις pop-up κανάλι της COSMOTE TV.

Οι πύλες του ΟΑΚΑ θα ανοίξουν στις 16.30, όταν θα ξεκινήσουν οι αναγνωρίσεις της διαδρομής για το 3ο γκρουπ πληρωμάτων. Αξίζει να αναφερθεί ότι τα πληρώματα θα γράψουν τις σημειώσεις τους είτε περπατώντας είτε με scooter. Στις 17.00, στην αίθουσα «Κασιμάτης» του ΟΑΚΑ θα διεξαχθεί ο Παγκόσμιος Τελικός e-Sports WRC – για δεύτερη συνεχή χρονιά στην Ελλάδα.

Πρόκειται για το εικονικό Πρωτάθλημα WRC, που, μεταξύ άλλων, δημιουργεί ακόμα περισσότερες προοπτικές, ώστε ο μηχανοκίνητος αθλητισμός να καταστεί περισσότερο προσβάσιμος στις νεαρές ηλικίες, που έχουν αναπτύξει στενή επαφή με τα e-sports. Στις 18.30, οι κορυφαίοι οδηγοί ράλλυ στον κόσμο, καθώς και οδηγοί από όλες τις κατηγορίες που προσμετρούν στο ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις, θα βρεθούν στο Rally Village του OAKA (μέσα στον περιβάλλοντα χώρο του σταδίου, από την πλευρά της Λ. Ειρήνης), για να υπογράψουν αυτόγραφα στους φίλους του σπορ.

Στις 19.00, εντός της αγωνιστικής διαδρομής, υψηλοί προσκεκλημένοι θα συν-οδηγήσουν σε ένα Ford Fiesta Rally 3 Junior WRC της M-Sport Poland. Στις 19.45, οι οδηγοί της κορυφαίας κατηγορίας του WRC θα συγκεντρωθούν στον αγωνιστικό χώρο για μια αναμνηστική φωτογραφία μπροστά σε δεκάδες χιλιάδες θεατές. Tην παρουσίαση του αγώνα θα κάνει ο Αντώνης Σρόιτερ, ενώ οι δημοσιογράφοι Τάκης Πουρναράκης, Παναγιώτης Σεϊτανίδης και Παναγιώτης Τριανταφυλλίδης θα μεταφέρουν κάθε στιγμή της δράσης στους θεατές.

πηγή: Parapolitika