Είναι πολύ λογικό να τους ενοχλεί η Σοφία Σακοράφα

Τις τελευταίες ημέρες κυκλοφορεί στο διαδίκτυο η πληροφορία ότι ο ΣΕΓΑΣ και η πρόεδρος του, Σοφία Σακοράφα, απέκλεισαν την Αντιγόνη Ντρισμπιώτη από τις χορηγίες και τις υποτροφίες, κάτι το οποίο δεν ευσταθεί αφού η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή είναι αποκλειστικός υπεύθυνος και ο ΣΕΓΑΣ δεν έχει ούτε γνωμοδοτικό, ούτε ρυθμιστικό ρόλο.

Οι πληρωμένοι λογαριασμοί στα κοινωνικά δίκτυα έσπευσαν να πετάξουν λάσπη και ψέματα για τη Σοφία Σακοράφα, γιατί δεν την είχαν ποτέ του χεριού τους.

Η Σοφία ήταν αυτή που στα 48 της, το 2004, ζήτησε να συμμετάσχει συμβολικά στους Ολυμπιακούς με τη χώρα της Παλαιστίνης και αποκλείστηκε από την Ολυμπιακή Επιτροπή γιατί θεωρήθηκε μεγάλη σε ηλικία, όπως τώρα για την Αντιγόνη (38 χρονών) αυτό ήταν το κριτήριο από την ΔΟΕ, ενώ η ίδια συγχαίρει τη Σακοράφα για την αξιοπρέπεια που έφερε στο Σωματείο και καταγγέλει την ΕΟΕ για ρατσιστικά κίνητρα.

Κάτω τα χέρια λοιπόν από τη Σοφία Σακοράφα!

Η διαδρομή και η συνέπεια της Σοφίας δεν είναι προς αμφισβήτηση. Ήταν η πρώτη Ολυμπιονίκης που διαμαρτυρήθηκε για την ανάληψη των Ολυμπιακών Αγώνων από την Ελλάδα και τόνισε το δυσανάλογο βάρος που θα επωμιστεί η χώρα και τα υπέρογκα κόστη της επιτροπής της Γιάννας Αγγελοπούλου, για αυτό και αποκλείστηκε από τις καμπάνιες προώθησης των αγώνων. Ήταν αυτή που συγκρούστηκε με το σύστημα Σημίτη και πήγε κόντρα στη δημιουργία του The Mall Athens στο Μαρούσι, με όλα τα χαρακτηριστικά του (εμπορική ζημιά στην τοπική αγορά, δωράκι στον Λάτση, το μεγαλύτερο αυθαίρετο στην Ευρώπη). Ήταν αυτή που πρωταγωνίστησε στην ελληνική πρωτοβουλία Ένα Καράβι για τη Γάζα και συμμετείχε στην αποστολή για τον τερματισμό του αποκλεισμού της Λωρίδας της Γάζας.

Ήταν αυτή που το 2010 είπε όχι στο 1ο μνημόνιο επί ΠΑΣΟΚ και ανεξαρτητοποιήθηκε από το κόμμα. Ήταν αυτή που το 2012 καταψήφισε και το 2ο μνημόνιο της Νέας Δημοκρατίας. Ήταν αυτή που το 2015 καταψήφισε και το 3ο μνημόνιο του ΣΥΡΙΖΑ και αποχώρησε από αυτόν.

Ήταν αυτή που στις μαθητικές κινητοποιήσεις του Δεκέμβρη του ’08, μετά την δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, ενάντια σε όλο το μιντιακό σύστημα και κόντρα σε όλο το κόμμα της, βρέθηκε στις διαδηλώσεις, στήριξε τις νεολαιίστικες συγκεντρώσεις και κατήγγειλε την κρατική καταστολή και βαρβαρότητα. Και πολλά ακόμη.

Αυτά πληρώνει η Σοφία Σακοράφα όταν την χτυπούν πίσω από ανώνυμους λογαριασμούς στα κοινωνικά δίκτυα και τα μέσα ενημέρωσης. Ότι ποτέ δεν συμβιβάστηκε και ποτέ δεν δέχτηκε να την έχουν του χεριού τους.

Σοφία συνέχισε να χαμογελάς και να τους κάνεις τη ζωή δύσκολη. Όσο σε πολεμούν, τόσο και περισσότερο εμείς θα σε στηρίζουμε. Μέχρι τέλους, με τη Σοφία Σακοράφα.

Θωμάς Αχταρίδης