Σε αυτό το τόσο θετικό μομέντουμ για τον τουρισμό στη χώρα μας είναι, όμως, ευκαιρία να διασφαλίσουμε και κάτι ακόμα. Την αξιοποίηση της τοπικής μας παραγωγής, μέσω της άμεσης σύνδεσής της με τον τουριστικό τομέα. Θεωρώ, λοιπόν, ότι θα πρέπει να δοθούν από την Πολιτεία κίνητρα, ώστε τα προϊόντα που παρέχονται στα μεγάλα, κυρίως, καταλύματα να προέρχονται, σε υψηλό ποσοστό – έως και 70%- από τοπικούς παραγωγούς. Με αυτόν τον τρόπο θα προωθηθούν τα υψηλής ποιότητας προϊόντα ελληνικής παραγωγής και η ελληνική γαστρονομία, αλλά και τα χρήματα που δαπανώνται για την προμήθεια αυτών των προϊόντων θα μένουν στη χώρα μας, ωφελώντας σημαντικά τις τοπικές κοινωνίες αλλά και την οικονομία συνολικά.
Ας συμβάλλουμε όλοι ώστε το δυναμικό comeback του τουρισμού στη χώρα μας να διατηρηθεί, να ενισχυθεί αλλά και να αξιοποιηθεί στο έπακρον προς όφελος της οικονομίας, της επιχειρηματικότητας και της κοινωνίας.