Φιλοζωικό Σωματείο “Η Αγία Βαρβάρα”: “ΚΑΛΟΥΜΕ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΔΗΜΟΣΙΑ ΝΑ ΑΝΑΛΑΒΕΙ ΤΙΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΤΟΥ”

Φιλοζωικό Σωματείο “Η Αγία Βαρβάρα”

ΤΟ ΦΙΛΟΖΩΙΚΌ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΑΣ ΚΑΝΕΙ ΜΙΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΠΕΛΠΙΣΜΕΝΗ ΕΚΚΛΗΣΗ ΥΙΟΘΕΣΙΩΝ, ΚΑΙ
ΚΑΛΟΥΜΕ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΔΗΜΟΣΙΑ ΝΑ ΑΝΑΛΑΒΕΙ ΤΙΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΤΟΥ._

ΟΙ ΛΟΓΟΙ:

Αγαπητοί φίλοι μας, χρόνια τώρα σταθήκατε στο πλευρό των αδέσποτών μας, και ως μια ανθρώπινη αλυσίδα έχουμε καταφέρει αρκετές φορές σχεδόν τα ακατόρθωτα, και γι αυτό σας ευγνωμονούμε, ΟΜΩΣ, εδώ και χρόνια οι εθελοντές του σωματείου μας σηκώνουμε ένα τεράστιο οικονομικό βάρος, το οποίο πλέον μας γονάτισε, βλέπετε οι ευθύνες μας είναι πολλές κ καθημερινά αυξάνονται, εμείς όμως οφείλουμε να προστατεύουμε τα αδέσποτα που έχουμε αναλάβει, αλλά δυστυχώς οι δύσκολοι καιροί μας ισοπέδωσαν τόσο οικονομικά όσο κ ψυχικά.

Τα τελευταία χρόνια έχουμε νοικιάσει δυο διαφορετικούς χώρους τον τελευταίο πριν δύο χρόνια, και τους διαμορφώσαμε ως ένα κατάλληλο μέρος προσωρινής φιλοξενίας.

Δεν τα έχουμε στοιβαγμένα σε ακατάλληλους βρώμικους χώρους, το οποίο είναι μεγάλος άθλος για τα μικρά εισοδήματά μας να είναι κατάλληλοι ώστε τα πλάσματα που προστατεύουμε να έχουν ευζωία. Τα τελευταία δυο χρόνια όμως τα πράγματα άλλαξαν όπως σε όλους μας, η οικονομική κρίση, οι μειώσεις μισθών κ η ανεργία χτύπησε την πόρτα των λίγων εθελοντών που υποστηρίζαμε οικονομικά τις ανάγκες των αδέσποτων μας.

Εδώ και δυο χρόνια έχουμε κάνει γνωστό στο Δήμο, πως πλέον είναι απαραίτητο να παραχωρηθεί χώρος, ώστε να στεγάσουμε τα αδέσποτα ζωάκια του Δήμου μας , ώστε να αποφύγουμε τα μεγάλα και δυσβάσταχτα μηνιαία έξοδα . Τα έξοδα αυτά τα τελευταία δυο χρόνια ανέρχονται από 600€ έως και 800€ ΚΑΘΕ ΜΗΝΑ, (νοίκι, τροφές, φάρμακα, μεταφορές, φροντιστής, κτηνιατρική φροντίδα, αποπαρασιτωσεις κ.λ.π.) τα οποία είναι αρκετά για να γονατίσουμε.

Φτάσαμε στο σημείο να μην μπορούμε να προσφέρουμε ούτε τα απαραίτητα, όπως τροφή και φάρμακα.

Μέσα από συζητήσεις χωρίς αποτέλεσμα και συνεχείς εκκλήσεις μας προς τον Δήμο να παραχωρηθεί ΑΜΕΣΑ χώρος, ώστε να μπορέσουμε να συνεχίσουμε την δράση μας με τα λιγότερα δυνατόν έξοδα.

ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ ΜΟΝΟ ΑΡΝΗΣΗ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΟΥΤΕ ΝΑ ΤΑ ΤΑΙΣΟΥΜΕ ..

Σε αυτό το ποστ, στόχος μας δεν είναι να εκθέσουμε πρόσωπα και καταστάσεις, στόχος μας είναι να ενεργοποιήσουμε πλέον τον Δήμο, ώστε να αναλάβει επιτέλους την ευθύνη που εκ νόμου του αναλογεί. Το σωματείο αυτή την στιγμή έχει σε καταφύγιο 9 σκύλους που εγκαταλείφθηκαν στα όρια του Δήμου μας, και τα 2 τελευταία βρέθηκαν κατηγορήθηκαν και για επιθετική συμπεριφορά. Όσα κρίθηκαν επιθετικά , δεν υπήρχε περίπτωση να αφήσουμε να ευθανατωθούν, και έτσι ήρθαν κοντά μας, ώστε να φιλοξενηθούν, πληρώνοντας την διαμονή, την περίθαλψη και την διατροφή τους ενώ ταυτόχρονα υπενθυμίζαμε στο Δήμο πόσο επείγουσα είναι η κατάσταση σχετικά με την μεταφορά μας σε χώρο του Δήμου.

ΣΗΜΕΡΑ ΦΤΑΣΑΜΕ ΣΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΚΚΛΗΣΗ ΥΙΟΘΕΣΙΩΝ, καθώς ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ να ανταπεξέλθουμε άλλο στα τεράστια έξοδα και, ΔΕΝ μπορούμε να φανταστούμε ότι αυτά τα πλάσματα θα φύγουν από τα χέρια μας και θα καταλήξουν ΠΟΥ;

ΕΑΝ Ο ΔΗΜΟΣ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ ΝΑ ΑΔΙΑΦΟΡΕΙ, ΘΑ ΑΝΑΓΚΑΣΤΟΥΜΕ ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΟΥΜΕ ΝΟΜΙΚΑ ΠΛΕΟΝ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥΣ.

Αν αυτά τα πλάσματα εγκαταλειφθούν σε ένα κλουβί χωρίς εκπαίδευση, χωρίς κάποιον να τα νοιάζεται ουσιαστικά και να παλεύει ώστε να υιοθετηθούν, ο κόπος που κάναμε , οι υποσχέσεις που δώσαμε σε αυτά τα πλάσματα, η εμπιστοσύνη τους που κερδίσαμε, όλα αυτά θα γίνουν σκόνη, και αυτές οι ψυχές θα χαθούν πεταμένες και ξεχασμένες μέσα σε κλουβιά…. ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΘΑ ΣΥΜΒΕΙ ΠΟΤΕ._

Είμαστε έτοιμοι να διεκδικήσουμε μέχρι το τέλος όλα τα νόμιμα για την σωστή διαβίωση αυτών των πλασμάτων, και δεν έχουμε σκοπό να τα παρατήσουμε στο έλεος και στην αδιαφορία του Δήμου.

Για τους λόγους αυτούς -. Για όσους πιστεύουν λανθασμένα πως μας λύγισαν, να τους πούμε πως ΟΧΙ, δεν ΛΥΓΙΣΑΜΕ, είμαστε εδώ και θα διεκδικήσουμε με ήθος και αξιοπρέπεια όπως κάθε φόρα τα νόμιμα.

Επιτέλους η νομική ευθύνη βαραίνει άλλους όχι εμάς, εμείς ηθικά θα σηκώσουμε το βάρος ακόμα μια φορά κ ελπίζουμε πως ο Δήμος ως ο μόνος νομικά υπεύθυνος θα δώσει άμεσα λύση χωρίς άλλες αναβολές. ΚΥΡΙΟΙ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΖΩΕΣ, ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ ΑΛΛΗ ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ. ΟΛΑ τα αδέσποτα του Δήμου αξίζουν να τα προφυλάξετε. Είμαστε εδώ για να σας το υπενθυμίζουμε. Δεν ζητάμε χάρες, δεν ζητάμε βολέματα, ΖΗΤΑΜΕ ΤΑ ΝΟΜΙΜΑ ΚΑΙ ΘΑ ΤΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΟΥΜΕ. Αφήστε λοιπόν τα μεγάλα λόγια, τα πολλά ΘΑ.. ΚΑΙ ΤΙΣ ΥΠΕΚΦΥΓΕΣ, γιατί πλέον απαιτούνται ΠΡΑΞΕΙΣ, ΑΜΕΣΑ.

Ξέρουμε πως για κάποιους θα γίνουμε πάλι τα κακά παιδιά της ιστορίας, ΔΕΝ ΠΕΙΡΑΖΕΙ, ο σκοπός μας δεν είναι να αρέσουμε σε όλους, ο σκοπός μας είναι η σωστή διαχείριση των προγραμμάτων και η σωστή διαβίωση των αδέσποτων, μέσα από συνεργασία Δήμου και εθελοντών.

Δεν κάνουμε πολιτική, δεν ζητάμε θέσεις και βολέματα, ΑΡΚΕΤΑ ΠΙΑ, ξεχάσατε πως απευθύνεστε σε εθελοντές που έχουν αναλάβει τις δικές σας ευθύνες. Σε εθελοντές που έχουν ήθος και αξιοπρέπεια και καθημερινά τους χλευάζετε. Ήρθε ο καιρός οι υπεύθυνοι να αναλάβουν τις ευθύνες τους.

Θα πρέπει να θυμόμαστε ΟΛΟΙ πως έχουμε να κάνουμε με ψυχές, με αθώα πλάσματα που ζητούν προστασία, κι εμείς έτσι ακριβώς θα τα αντιμετωπίσουμε, η αδιαφορία των υπευθύνων και οι προσωρινές λύσεις έχουν καταστρέψει τους εθελοντές, που μέρα και νύχτα τρέχουν εκεί έξω. Πριν λοιπόν η αδιαφορία σας, στοιχήσει ζωές, οι εγωισμοί και τα μεγάλα λόγια ΘΑ ΤΕΛΕΙΩΣΟΥΝ ΕΔΩ,… εμείς κοιτάξαμε αυτά τα αθώα μάτια και υποσχεθήκαμε να τα προστατέψουμε, ΚΑΙ ΘΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΜΕ. Και αν ακόμα δεν καταφέρουμε να βρούμε μια σωστή λύση γι αυτά τα πλάσματα, μάλλον, ΘΑ ΑΡΝΗΘΟΥΝ ΞΑΝΑ να αναλάβουν την νομική πλέον ευθύνη τους, εμείς θα είμαστε εδώ κάθε μέρα να διεκδικούμε το δικαίωμα αυτών των πλασμάτων στην ζωή. ΚΑΙ ΓΙ’ ΑΥΤΟ ΘΑ ΦΡΟΝΤΙΣΟΥΜΕ ΝΑ ΑΚΟΥΣΤΟΥΜΕ ΠΑΝΤΟΥ, .

Μέσα στα τόσα χρόνια της δράσης μας, μάθαμε ένα πράγμα, πως όσο πιο δυνατά φωνάζεις την αλήθεια κάποια στιγμή θα φτάσει εκεί που πρέπει, και τότε θα έρθει η δικαίωση.

ΖΗΤΑΜΕ ΕΠΙΣΗΜΑ Κ ΔΗΜΟΣΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ, αυτά τα πλάσματα να μεταφερθούν σε νόμιμη πανσιόν με σχετικό σύμφωνο συνεργασίας, που θα συνάψει ο Δήμος όπως νομικά οφείλει, αφού δεν έχει κατάλληλο χώρο φιλοξενίας.

Το θέμα δεν μπορούμε να το φέρουμε ούτε στην 5μελη επιτροπή για την διαχείριση των αδέσποτων ζώων, που όφειλε επίσης να έχει δημιουργήσει εδώ και τόσα χρόνια αλλά αρνείται πεισματικά ενάντια στην κείμενη νομοθεσία.

Μέχρι 30/7/22 θα αφήσουμε τον χώρο που νοικιάζουμε, αφού δεν μπορούμε πλέον να τον υποστηρίξουμε, και καλούμε τον Δήμο ως οφείλει, να έχει συνάψει ήδη συνεργασία με πανσιόν, για την φιλοξενία αυτών των πλασμάτων και φυσικά εμείς θα συνεχίσουμε τις προωθήσεις υιοθεσιών τους. Δεν μπορούμε πλέον να τους παρέχουμε ούτε τα απαραίτητα γιατί γονατίσαμε οικονομικά , ήδη είμαστε υπερχρεωμένοι και το φωνάζουμε πολλά χρόνια τώρα ενώ και οι πρώην και οι νυν υπεύθυνοι αδιαφορούν,

ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΛΟΙΠΟΝ ΝΑ ΤΟ ΦΩΝΑΞΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΑ..ΔΕΝ ΘΑ ΓΥΡΙΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΛΑΤΗ ΤΟΣΟ ΕΥΚΟΛΑ ΣΤΑ ΠΛΑΣΜΑΤΑ ΠΟΥ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΥΜΕ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ.

Τέλος, ενημερώνουμε πως ο Δήμος έχει ήδη ενημερωθεί και επίσημα μέσα από επιστολή που έχει ήδη σταλεί όταν ανέλαβαν την θητεία τους μετά τις εκλογές, και μέσα στον μήνα θα καταθέσουμε ακόμα μία, με στόχο να διαφυλάξουμε την ασφάλεια των αδέσποτων μας, δίνοντας λύση για την συνέχιση της σωστής διαβίωσής τους.

Αυτός ο μήνας θα είναι ο τελευταίος που καλούμαστε να αναλάβουμε όλο αυτό το οικονομικό βάρος που είναι ευθύνη τους και έπρεπε να έχουν αναλάβει βάσει της νομοθεσίας .. Η βοήθεια σας είναι πολύτιμη και σας χρειαζόμαστε δίπλα μας σε αυτόν το αγώνα για την ζωή τους..

Με εκτίμηση, για όλους εσάς που στεκόσαστε στο πλευρό μας για μια μάχη ακόμα, σας υποσχόμαστε ότι, :

ΘΑ ΚΆΝΟΥΜΕ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΦΕΡΟΥΜΕ, ΝΑ ΤΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΣΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΔΥΣΩΠΗΤΗ ΜΟΙΡΑ ΤΟΥ ΔΡΟΜΟΥ Ή ΤΟ ΘΑΨΙΜΟ ΣΕ ΚΛΟΥΒΙΑ ΧΩΡΙΣ ΕΛΠΙΔΑ..

ΤΟ ΟΦΕΙΛΟΥΜΕ ΣΤΙΣ ΤΑΛΑΙΠΩΡΗΜΕΝΕΣ ΨΥΧΟΥΛΕΣ ΤΟΥΣ ΝΑ ΓΙΝΟΥΜΕ Η ΦΩΝΗ ΤΟΥΣ..

Παρακάτω είναι οι φωτογραφίες με το ιστορικό των μωρων μας για τα οποία κάνουμε ΕΚΚΛΗΣΗ ΥΙΟΘΕΣΙΩΝ.