“Η ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΠΟΛΗ”: “Απολογισμός Δημάρχου, θεσμική απαξίωση και προσβολή των Δημοτών”

Η ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΠΟΛΗ:

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥ: ΘΕΣΜΙΚΗ ΑΠΑΞΙΩΣΗ ΚΑΙ ΠΡΟΣΒΟΛΗ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΩΝ

Η χθεσινή ανοικτή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου θα μπορούσε να είχε εξελιχτεί διαφορετικά. Να είχε δοθεί η δυνατότητα στους δημότες να ακούσουν και τον απολογισμό της 3ετους θητείας του Δημάρχου, αλλά να ακούσουν και την αντιπολίτευση πώς κρίνει αυτή τη θητεία. Αυτό ήθελαν.

Όμως αυτό ακριβώς ήταν που δεν ήθελε ο κος Μίχος και οι συνεργάτες του. Μιλώντας ο ίδιος με αυταρέσκεια για σχεδόν 2,5 ώρες στο μεγαλύτερο μέρος της ομιλίας του αναλώθηκε στο να περιγράφει τί έκανε η προηγούμενη δημοτική αρχή επαναλαμβάνοντας ψεύδη, συκοφαντίες, απειλές για μηνύσεις που έρχονται (!).

Και επέλεξε με τη βοήθεια του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου να στερήσει τη δυνατότητα στην αντιπολίτευση να απαντήσει δίνοντας το λόγο στους αντιδημάρχους προκειμένου η όποια απάντηση ακουστεί σε άδεια καθίσματα.

Θα μπορούσε κάποιος να πει ότι είναι γραφικό το ότι ο απολογισμός του δημάρχου στην πραγματικότητα ήταν αναδρομή στα πεπραγμένα του προηγούμενου δημάρχου.

Δυστυχώς όμως για όλους μας ο χαρακτήρας του κου Μίχου και ο τρόπος που αντιλαμβάνεται τον ρόλο της αντιπολίτευσης είναι επικίνδυνος και απολύτως αντιδημοκρατικός.

Η προσπάθειά του να φιμώσει τους πάντες, η αυταρχικότητα με την οποία αναφέρθηκε σε υπαλλήλους, η εμμονή που έχει για τον επικεφαλής της δημοτικής μας παράταξης Γιώργο Καπλάνη, αλλά και σε όλους τους πολιτικούς του αντιπάλους καθώς και η οργή που εκφράζει για οποιονδήποτε διατυπώσει αντίθετη άποψη από αυτόν, είναι χαρακτηριστικά που παραπέμπουν σε άλλες εποχές και δεν γίνονται αποδεκτά από κανέναν.

Καλούμε τον κο Μίχο να μη συνεχίσει να ζει στην ψευδαίσθηση ότι απαξιώνοντας τους πάντες θα καταφέρει να κερδίσει τις επόμενες εκλογές. Ο δημοκρατικός κόσμος της Αγίας Βαρβάρας γνωρίζει πολύ καλά, ότι μόνο μέσα από ελεύθερο και ειλικρινή διάλογο μπορεί η καθημερινότητα του να γίνει ανθρώπινη και αξιοπρεπής. Και όχι μέσα από αποκλεισμούς, αυταρχισμούς και απειλές.

“Η ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΠΟΛΗ”