Μία ακόμα συσκευασία από ληγμένο αλεύρι που διατέθηκε στην πρόσφατη διανομή Τ.Ε.Β.Α. έφθασε στην εφημερίδα μας…

Μία ακόμα συσκευασία από ληγμένο αλεύρι που διατέθηκε στην πρόσφατη διανομή Τ.Ε.Β.Α., όπως υποστηρίζουν συμπολίτες μας, έφθασε στην εφημερίδα μας εχθές το μεσημέρι (πάνω φωτογραφία), ενισχύοντας το άρθρο μας για μοίρασμα ληγμένου προϊόντος, σε δικαιούχους.

Όταν μάλιστα προτρέψαμε το άτομο που μας το έδωσε να το πάει στη δημαρχία, αρνήθηκε κατηγορηματικά.

Η εφημερίδα μας ευαίσθητη ως προς την αλήθεια και το συμφέρον του κόσμου της πόλης μας επί 44 χρόνια, αναφορικά για το θέμα των ληγμένων αλευριών που δόθηκαν σε συμπολίτες μας την 1η Ιουλίου, συνεχίζει να ψάχνει πως και από ποιόν συνέβη το περιστατικό.

Σε συνέχεια λοιπόν του από 9/7/2022 δημοσιεύματος της εφημερίδας μας με τίτλο «Ληγμένα τρόφιμα στη διανομή Τ.Ε.Β.Α. σε συμπολίτες μας», η “Π” προέβη σε επιπλέον δημοσιογραφική έρευνα με σκοπό να διασταυρώσει τις καταγγελίες που έλαβε και τα προϊόντα που τις δόθηκαν.

Κατόπιν έρευνας, στην οποία μάλιστα έλαβε χώρα και επίδειξη εγγράφων, όπως πρωτόκολλα παραλαβής και τιμολόγια αγοράς του αλευριού, από την εταιρεία που προμηθεύει τα προϊόντα, προέκυψε ότι τα αλεύρια που δόθηκαν σε συμπολίτες μας και είχαν λήξει από τον Φεβρουάριο του 2022, δεν ήταν μέρος της παρτίδας που έστειλε η Εταιρεία για διανομή.

Η εφημερίδα μας επικοινώνησε με την εταιρεία που είναι ανάδοχος του έργου και έλαβε την κατηγορηματική διαβεβαίωση ότι τα προϊόντα που απεστάλησαν από εκείνη στους ωφελούμενους ήταν απολύτως κατάλληλα και ασφαλή για κατανάλωση και σύμφωνα με τις προδιαγραφές που ορίζονται στη σύμβαση και δεν έχει καμία σχέση με ληγμένα αλεύρια που δόθηκαν, φωτογραφίες των οποίων δημοσιεύσαμε. Μάλιστα, ο αριθμός της σύμβασης υπό την οποία έγινε η διανομή της 1ης Ιουλίου 2022 είναι άλλος από αυτόν που αναγράφεται επί των συσκευασιών αλευριού των δημοσιευμένων φωτογραφιών, τις οποίες μας παρέδωσαν συμπολίτες μας.

Πράγμα που σημαίνει πως τα συγκεκριμένα αλεύρια που δόθηκαν, δεν έχουν σχέση με εκείνα της Εταιρείας.

Σύμφωνα με πληροφορίες μας, ο ΑΣΔΑ έκανε δειγματοληπτικούς ελέγχους και βρήκε τα προϊόντα κατάλληλα για διανομή.

Ας ψάξουν λοιπόν εκείνοι που τα μοίρασαν πως βρέθηκαν στα χέρια τους και στη συνέχεια στους συμπολίτες μας.